Ευρετήριο Συνεργατών

Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης – Γιόγκα Γέλιου

  1. Αρχική
  2. »
  3. Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης – Γιόγκα Γέλιου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Βούλγαρης
Όνομα: Τόλης
Διεύθυνση:
Διον. Αρεοπαγίτου 29 και Καρυάτιδων, 11742 Αττικής, Ελλάδα
Κινητό: 6974-931882
Ιστοσελίδα:
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Η Γιόγκα Γέλιου είναι μια διασκεδαστική μορφή άσκησης, με την οποία επιτυγχάνουμε 45 λεπτά συνεχούς γέλιου, και έτσι παίρνουμε όλα τα οφέλη του γέλιου, τα οποία γνωρίζουμε καλά ποια είναι: έχουμε έκκριση ενός κοκτέιλ ορμονών, οι οποίες καλούνται "ορμόνες της ευτυχίας", οι λεγόμενες επιστημονικά "ενδορφίνες", και έτσι διατηρούμε καλή σωματική και ψυχική υγεία!

Η Γιόγκα Γέλιου συστηματοποιήθηκε σαν μέθοδος το 1995, από τον Ινδό ιατρό παθολόγο Δρα Μαντάν Κατάρια και τη σύζυγό του Μαντούρι, δασκάλας της γιόγκα.

Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, δεν χρησιμοποιούμε νοητικές διαδικασίες για να γελάσουμε, δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε ανέκδοτα, κωμωδία ή χιούμορ, αλλά γελάμε σαν άσκηση και έτσι έχουμε εγγυημένο αποτέλεσμα ότι θα γελάσουμε. Και αυτό γιατί το χιούμορ και τα ανέκδοτα δεν αρέσουν σε όλους, ακριβώς γιατί πρόκειται για μια νοητική διαδικασία!

Στη Γιόγκα Γέλιου χρησιμοποιούμε επίσης την τεχνική αναπνοών της γιόγκα Πραναγιάμα, για να μην "σκάσουμε" από τα γέλια! Και έτσι έχουμε το διπλό όφελος της οξυγόνωσης του οργανισμού.

Η Γιόγκα Γέλιου είναι εξαπλωμένη σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, και υπάρχουν πάνω από 16.000 κλαμπ γέλιου, σαν το δικό μας Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης.

Το όραμα του ιδρυτή Δρα Μαντάν Κατάρια είναι να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη, και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μεταβίβασης των θετικών συναισθημάτων που αναπτύσσονται στους ανθρώπους με την Γιόγκα Γέλιου. Όλοι οι άνθρωποι αποτελούμε ένα δίκτυο, και τα θετικά συναισθήματα που αναπτύσσονται στο Κλαμπ Γέλιου μπορούν να μεταδοθούν στους συνανθρώπους μας και έτσι να συμβάλουμε στην παγκόσμια ειρήνη!

Οι συναντήσεις μας είναι δωρεάν, εθελοντικές και ανοιχτές για όλους, και στο Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης συναντιόμαστε την καλοκαιρινή περίοδο 2016, κάθε Τρίτη, 7:45-9 μ.μ., στον πεζόδρομο Διον. Αρεοπαγίτου 29 και Καρυάτιδων, κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, στάση μετρό Ακρόπολη.

Δείτε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις του Κλαμπ Γέλιου Ακρόπολης

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator