Ευρετήριο Συνεργατών

Lifepassport – dream, plan, act!

  1. Αρχική
  2. »
  3. Lifepassport – dream, plan, act!
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Καρατώλου
Όνομα: Δήμητρα
Διεύθυνση:
Κολοκοτρώνη 20, 15342 Αττικής, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 210-3241378
Ιστοσελίδα:
Περιγραφή:

Πορεία & όραμα της Lifepassport

H Lifepassport ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στις αρχές του 2007, με το όνομα HR Passport τότε, πρωτοπορώντας στην ελληνική αγορά με εξατομικευμένες υπηρεσίες career coaching και self-marketing. Από το 2009 ασχολήθηκε ενεργά και με εταιρικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, executive coaching, οργανωσιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος. Έχοντας πλέον επεκταθεί και στο life coaching ακολουθεί την ολιστική προσέγγιση dream, plan, act! Το όραμά της παραμένει το ίδιο: να βοηθάει τους ανθρώπους στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, στην ενίσχυση της αυτογνωσίας και της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους ώστε να ζουν μια συνειδητή, πλήρη, χαρούμενη ζωή!

Βιογραφικό της Δήμητρας Καρατώλου

Από παιδί ονειρευόμουν να κάνω ένα επάγγελμα, μέσα από το οποίο θα μου δινόταν η δυνατότητα να εξερευνώ, να δημιουργώ και να συνεισφέρω κοινωνικά. Αποφοιτώντας από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών ένιωθα ότι το ιδανικό επάγγελμα για μένα ήταν η Δημοσιογραφία. Για αυτό και στόχευσα στο Τμήμα Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα για δύο χρόνια ως δημοσιογράφος στο Τμήμα Διεθνών Ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. Αναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της Ψυχολογίας άρχισα να σκέφτομαι πόσα θα άλλαζα μέσα στο περιβάλλον εργασίας μου. Έτσι, όταν αποφοίτησα, είχαν διαφοροποιηθεί και τα όνειρά μου. Έφυγα για την Αγγλία, με υποτροφία λόγω άριστης επίδοσης, για να σπουδάσω Κοινωνική & Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου εργασίας διερεύνησα τη διαχείριση των συναισθημάτων στους επαγγελματικούς ρόλους (emotional labour).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα κράτησα τη δημιουργική γραφή ως χόμπι και ξεκίνησα να εργάζομαι στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Γρήγορα ανέλαβα υπεύθυνες θέσεις σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές εταιρίες, στην Ελλάδα και στη Γερμανία (λιανεμπόριο, παραγωγή & εμπόριο αυτοκινήτων, τραπεζικές υπηρεσίες και εκπαίδευση). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου σε Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού ασχολήθηκα ενεργά με την επιλογή προσωπικού – μέχρι σήμερα έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 6.000 συνεντεύξεις-, με την εκπαίδευση, την αξιολόγηση απόδοσης, τις έρευνες προσωπικού και τη διοίκηση αλλαγών. Ιδιαίτερα έργα, τα οποία διαχειρίστηκα, ήταν η εκπαίδευση και πιστοποίηση του πανελλήνιου δικτύου πωλήσεων πολυεθνικής εταιρείας, η δημιουργία και η αναδιοργάνωση Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, το άνοιγμα καταστημάτων και η στελέχωσή τους, καθώς και η υλοποίηση Κέντρων Αξιολόγησης.

Το 2006 ήταν μια χρονιά σταθμός στην πορεία μου, γιατί αναθεώρησα τις επαγγελματικές επιλογές μου και τον τρόπο ζωής μου. Για 6 μήνες έζησα στη Σαντορίνη, όπου εργάστηκα ως ξεναγός σε οινοποιείο. Ζώντας στο φυσικό περιβάλλον οι σκέψεις και τα συναισθήματά μου έγιναν σαφή. Άρχισα να ξαναγράφω, κοινωνικά και ταξιδιωτικά άρθρα για κυριακάτικα και ειδικού Τύπου περιοδικά («K», «Ταχυδρόμος», «Εικόνες», «Voyager»), και στο μυαλό μου δημιουργήθηκε η HR Passport: μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που θα δρα ως συμπαίκτης σε όλη τη διάρκεια των αναζητήσεων ενός ανθρώπου, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι όσο νιώθει δημιουργικός και ανήσυχος.

Έτσι ξεκίνησε η πρόκληση του ελεύθερου επαγγέλματος. Μέχρι σήμερα, παράλληλα με το ατομικό career και life coaching και τα ανοιχτά βιωματικά σεμινάρια έχω σχεδιάσει και υλοποιήσει έργα οργανωσιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος σε εταιρείες. Με διαρκή στόχο και τη δική μου προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη συμμετέχω τακτικά σε διαδικασίες αυτογνωσίας και παρακολουθώ με ενθουσιασμό εκπαιδεύσεις σε διαφορετικές μεθόδους, χτίζοντας μια ολιστική προσέγγιση στο coaching. Έχω παρακολουθήσει δύο ετήσια προγράμματα coaching, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο, και είμαι πιστοποιημένη ως Professional Certified Coach (PCC) από το διεθνή οργανισμό International Coach Federation με περισσότερες από 750 ώρες συνεδριών στο ενεργητικό μου. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στη Μη Βίαιη Επικοινωνία και πιστοποιηθεί στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) από το American Board of Neurolinguistic Programming.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ, γράφω μικρές ιστορίες, δραστηριοποιούμαι για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ενώ ασχολούμαι με το διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες, έχοντας εκπαιδευτεί σε διαφορετικές μεθόδους healing και χαλάρωσης.

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator