Ευρετήριο Συνεργατών

Pachamama Ικαρία

  1. Αρχική
  2. »
  3. Pachamama Ικαρία
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Θεοδωρίδου
Όνομα: Βασιλεία
Διεύθυνση:
Χριστός Ραχών, Ικαρία, 83301 Σάμου, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 22750-41350
Κινητό: 6977639904
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Τα εργαστήρια Pachamama προέκυψαν μέσα από την εμπειρία και τα βιώματα μας, με την επαφή μας με τους ανθρώπους που επιλέγουν να μπουν στο κατάστημά μας Μελία.

Είναι μία προσωπική ανάγκη για συνεισφορά στη διάδοση της αρχαίας γνώσης και σοφίας, που δόθηκε στους ανθρώπους. Μέσα από τη γνώση έρχεται και η ελευθερία, η ευτυχία, η υγεία…
Στόχος μας να μοιραστούμε τα ‘‘μυστικά’’ που ψιθυρίζει η Μητέρα Γη, όταν σταθείς να την αφουγκραστείς.

Η Ικαρία, όπου επιλέξαμε να ζούμε και να εργαζόμαστε, είναι ένας ιερός, θεραπευτικός και δοτικός τόπος. Εμείς απλώς ευγνωμονούμε για όσα απλόχερα μας δίνει.

Κάθε εργαστήρι Pachamama θέλουμε να είναι για εσάς ένα ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων.
Ανεξάρτητα από το πού και το πότε, από τις ώρα ή τις μέρες που μπορεί να διαρκέσει, ένα εργαστήρι Pachamama μπορεί να σας μεταφέρει σε ένα κόσμο καινούργιο μα και γνώριμο. Μαζί θα μαθαίνουμε όλα εκείνα που μας χρειάζονται, ώστε να κάνουμε τη ζωή μας, εύκολη, ήρεμη και ξεκούραστη. Μικρά μυστικά και μεγάλες αλήθειες, αυτά θα λέμε…

Η Φιλοσοφία μας…

Η Μητέρα Γη, η μητέρα όλων, έχει προβλέψει για όλα της τα παιδιά. Φροντίζει να τους παρέχει τα καλύτερα... όπως άλλωστε θα έκανε κάθε μάνα που αγαπά τα παιδιά της.

Ό,τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε, για να ωριμάσουμε, για τραφούμε, για να θεραπευτούμε βρίσκεται γύρω μας. Τα έχει η Μάνα Γη τοποθετήσει όλα με σοφία, ώστε να μπορούμε να ζούμε υγιείς και ευτυχισμένοι.

Κανένα έμβιο ον δεν εισάγει προϊόντα, ούτε μεταναστεύει για να τραφεί ή να θεραπευτεί. Όλα βρίσκονται στο περιβάλλον όπου έχουμε επιλέξει να ζούμε. Γιατί η φύση γνωρίζει…

Αγοράζοντας προϊόντα από τον τόπο μας βοηθούμε στην θεραπεία του ίδιου μας του εαυτού.
Αυτό έχει αντίκτυπο και στην κοινωνία και την οικονομία, βοηθώντας παράλληλα να διατηρούμε τη χώρα μας υγιή!

Το όνομά μας…

Η Pachamama είναι μία θεότητα σεβαστή από τους ιθαγενείς των Άνδεων. Είναι γνωστή και ως Μητέρα Γη. Στην ιστορία των Ίνκας, η Pachamama είναι θεά της γονιμότητας, που είναι υπεύθυνη για τη σπορά και το θερισμό, δίνει σώμα και πνοή στα βουνά και προκαλεί τους σεισμούς. Είναι πανταχού παρούσα, μία ανεξάρτητη θεότητα που έχει τη δική της αυτονομία και δημιουργική δύναμη να στηρίξει τη ζωή σε αυτή τη γη. Τα ιερά της είναι καθαγιασμένα βράχια ή κορμοί των θρυλικών δέντρων· καλλιτέχνες την οραματίζονται ως ενήλικο θηλυκό που φέρει τη συγκομιδή της πατάτας και τα φύλλα κόκας.

H Pachamama είναι σύζυγος του Pacha Kamaq και τα παιδιά της είναι ο Inti, ο γιος του Ήλιου και η Killa, η θεότητα του φεγγαριού. Σύμφωνα με τις τέσσερις κοσμολογικές αρχές της φυλής Quechua -Νερό, Γη, Ήλιος και Φεγγάρι- η Pachamama είναι η πρωταρχική πηγή. Μετά την κατάκτηση από τους Ισπανούς, οι οποίοι επέβαλαν το ρωμαιοκαθολικισμό, η εικόνα της Παρθένου Μαρίας ενώθηκε με αυτήν της Pachamama, για πολλούς από τους ιθαγενείς. Η Pachamama παραμένει, για τους ιθαγενείς καλοκάγαθη και δοτική, αντιπροσωπεύοντας τη Μητέρα Γη. Πολλοί Νοτιοαμερικανοί πιστεύουν ότι τα προβλήματα προκύπτουν όταν οι άνθρωποι παίρνουν πολλά από τη φύση, διότι είναι σαν να παίρνουν πολλά από την Pachamama.

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator