Ευρετήριο Συνεργατών

Πάντεχνον

0.0
  1. Αρχική
  2. » Πάντεχνον
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Συριανός
Όνομα: Αναστάσιος
Διεύθυνση:
Τούρλος, Μύκονος, 84600 Κυκλάδων, Ελλάδα
Κινητό: 6976991532
Περιγραφή:

Το «Πάντεχνον» είναι μία κοινωνική επιχείρηση η οποία έχει ως καταστατικό στόχο την παροχή κοινωνικής ωφέλειας στην τοπική μας κοινότητα, μέσα από τον πολιτισμό.

Τι είναι όμως ο «πολιτισμός», που αποσκοπεί και τι προσφέρει στον άνθρωπο; Η έννοια του πολιτισμού αφορά τα ανώτερα προϊόντα που πηγάζουν από τον τρόπο ζωής μίας κοινότητας ανθρώπων, μέσω των οποίων ο άνθρωπος εξυψώνεται από τα χαμηλότερα επίπεδα της βιολογικής του υπόστασης για να προσεγγίσει το Αγαθό που τον καθιστά Υγιή και Ολοκληρωμένο.

Σε αυτό ακριβώς έγκειται ο κοινωνικός χαρακτήρας του Πάντεχνον: να διαμορφώσει, μέσα από προϊόντα παιδείας, παράδοσης, τέχνης, αθλητισμού και γυμναστικής, έναν πολιτισμένο τρόπο ζωής, ο οποίος θα βελτιώσει τον άνθρωπο και στα τρία επίπεδα της ύπαρξής του: στην σωματική υγεία, την ψυχική καλλιέργεια και την διανοητική ανάπτυξη. Με αυτό τον τρόπο, στοχεύοντας στην διαμόρφωση υγιών και ολοκληρωμένων ανθρώπων, ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουμε είναι η διαμόρφωση μίας πιο υγιούς τοπικής κοινωνίας η οποία θα οραματίζεται και θα σχεδιάζει ένα μέλλον αντίστοιχης ποιότητας.

Για να είναι σε θέση το «Πάντεχνον» να πετύχει όλα τα παραπάνω και να αποτελέσει ένα κέντρο για τον πολιτισμό, ιδρύει τέσσερις σχολές οι οποίες αναλαμβάνουν η κάθε μία έναν εξειδικευμένο τομέα δράσης: η Σχολή Χορού, η οποία στην ουσία συνεχίζει το έργο και την πορεία της σχολής stepNshape με τα τμήματα Χορού, η Σχολή Φυσικής Αγωγής στην οποία υπάγονται τα διάφορα προγράμματα γυμναστικής, η Σχολή Πολεμικών Τεχνών στην οποία εντάσσονται τα μαχητικά αθλήματα και η αυτοάμυνα και τέλος η Σχολή Γραμμάτων και Τεχνών η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει προγράμματα για την ανάπτυξη της τοπικής πολιτισμικής ταυτότητας και την διδασκαλία της ελληνικής παιδείας.

Επιπλέον, αρχής γενομένης από την φετινή περίοδο, στο πρόγραμμά μας εντάσσονται μία σειρά από «εξωσχολικές» δραστηριότητες με σκοπό την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση και επιμόρφωση των μαθητών μας σε διάφορα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς και στην απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων που είναι χρήσιμο να κατέχει ο καθένας.

Τέλος, το κέντρο μας λειτουργεί παράλληλα κι ως χώρος εκδηλώσεων, όπου θα πραγματοποιούνται σεμινάρια, διαλέξεις, μαθήματα και εργαστήρια που αφορούν την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση και στα οποία θα διδάσκουν εξειδικευμένοι συνεργάτες. Ο ειδικός αυτός τομέας δραστηριότητας είναι ανοιχτός τόσο σε μαθητές της σχολής όσο και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

5 Αστέρια
 - 0 (0%)
4 Αστέρια
 - 0 (0%)
3 Αστέρια
 - 0 (0%)
2 Αστέρια
 - 0 (0%)
1 Αστέρι
 - 0 (0%)
0.0

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator