Ευρετήριο Συνεργατών

Ροζάν Καλλινίκου

  1. Αρχική
  2. »
  3. Ροζάν Καλλινίκου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Καλλινίκου
Όνομα: Ροζάν
Διεύθυνση:
Αθανασίου Καραλή 23, Παπάγου, 15669 Αττικής, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 210-9627856
Κινητό: 6978-186254
Ιστοσελίδα:
Περιγραφή:

Η ψυχολόγος Ροζ-Ανν Καλλινίκου γεννήθηκε στην Αμερική στο Denver Colorado στις 25/7/1964.

Το 1990 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ενώ παράλληλα φοιτούσε ψυχολογία στο Deree American College of Greece από όπου αποφοίτησε το 1989.

Έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στο τμήμα Διοικητικών Διευθυντών Νοσοκομείων, όπου αρίστευσε στην διπλωματική της που είχε θέμα μία πρωτοποριακή έρευνα για τα δεδομένα της Ελλάδας που αφορούσε «το Προεμμηνορυσιακό Σύνδρομο, Μύθος ή Πραγματικότητα».

Κατόπιν έκανε μετεκπαίδευση στην Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Ψυχοθεραπευτών, μέλος της ΕΑΒΡ (European Association Body Psychotherapy), Κέντρο Βίλχελμ Ράιχ και Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα .

Από το 1986 έως το 1996 έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο και στην Ελληνική Εταιρεία Αντλεριανών Σπουδών καθώς και στον ψυχολόγο και συγγραφέα Γιώργο Πιντέρη για την «Τεχνική της Ψυχοθεραπείας», για τις «Σχέσεις του Ζευγαριού», για την «Δυναμική της Οικογένειας» και την «Ομαδική Ψυχοθεραπεία»

Έχει επίσης συμμετάσχει από το 1994-1997 σε Ημερίδες και Συνέδρια με θέματα το «AIDS» και «Υγεία και Γυναίκα».

Από το 1997-1999 συμμετείχε στο team της Καθηγήτριας κας Τζένης Κουρέα Κρεμαστινού στην έδρα της Αγωγής Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σαν Επιστημονικός Συνεργάτης.
Το έργο που της ανατέθηκε είχε τίτλο «Αγωγή Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και φορέα υλοποίησης τα ΣΕΠΠΕ (Σχολεία Εφαρμογής Πειραματικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης).
Σκοπός του προγράμματος ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου εκπαίδευσης.
Η παραπάνω δουλειά της έδωσε την ευκαιρία να δράσει εποικοδομητικά συγγράφοντας 4 οδηγούς που απευθύνονταν στους καθηγητές και χρησιμοποιήθηκαν για την καθοδήγηση τους στο μάθημα αγωγής υγείας.

Το 2001 δίδαξε Ψυχολογία – Επαγγελματική Δεοντολογία στα ΙΕΚ Γλυφάδας

Από το έτος 2000 εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια κάνοντας ατομικές και ομαδικές (group therapy) συνεδρίες , θεραπεία ζευγαριού, συμβουλευτική για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator