Ευρετήριο Συνεργατών

Τα Σπόρια

  1. Αρχική
  2. »
  3. Τα Σπόρια
Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Βύρωνας Αττικής, Ελλάδα
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Στο Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» πραγματοποιούμε ανοιχτές τακτικές συναντήσεις, συνήθως το 1ο Σάββατο κάθε µήνα, στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Άλσος Αγίας Τριάδας, Λαµπηδόνα), όπου γνωριζόµαστε, συζητάµε, σπέρνουµε, φυτεύουµε, συσκευάζουµε σπόρους, ανταλλάσουµε καλλιεργητικές εµπειρίες, ιδέες και τεχνικές καλλιέργειας και φυσικά µοιραζόµαστε σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών.

Οι σπόροι δίνονται δωρεάν µε την προτροπή προς τους καλλιεργητές να επιστρέψουν στο Ανταλλακτήριο ένα τµήµα των σπόρων που θα καταφέρουν να συλλέξουν. Στόχοι του Ανταλλακτηρίου είναι η διάδοση των ντόπιων σπόρων και ποικιλιών – ένα σηµαντικό κοµµάτι της ανθρώπινης κληρονοµιάς – η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αντίσταση στα Γενετικά Τροποποιηµένα Τρόφιµα και τη βιοµηχανοποιηµένη γεωργία, η προσαρµογή των ποικιλιών στις τοπικές συνθήκες και ο πειραµατισµός µε οργανικές µεθόδους καλλιέργειας σε αστικό περιβάλλον.

Τα περισσότερα µέλη της οµάδας καλλιεργούµε σε ταράτσες, µπαλκόνια και κήπους εντός της πόλης, όπου παράγουµε οργανικά τα λαχανικά µας και τα τρώµε φρέσκα, µε αποτέλεσµα τον έλεγχο και την αυτάρκεια στην τροφή µας, τη βελτίωση της υγείας µας και την απόκτηση εµπειρικής γνώσης πάνω στις καλλιέργειες ενώ παράλληλα η ενασχόληση µε τη φύση και τη γη µάς κάνει να αισθανόµαστε καλύτερα. Σαν οµάδα προσπαθούµε να προσφέρουµε ο ένας στον άλλον αλληλοβοήθεια στις καλλιεργητικές εργασίες, ενισχύοντας έτσι τους µεταξύ µας δεσµούς.

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator