Ευρετήριο Συνεργατών

The Beehive Community

  1. Αρχική
  2. »
  3. The Beehive Community
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Παπαδοπούλου
Όνομα: Χριστίνα
Διεύθυνση:
Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα, 11473 Αττικής, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2107244166
Κινητό: 6932377700
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

Η The Βeehive Community είναι μια κοινωνική επιχείρηση που προσφέρει εργαστήρια, σεμινάρια και retreat αυτοβελτίωσης σε άτομα και ομάδες, με σκοπό μέσα από την προσωπική ανάπτυξη, να ενισχυθεί η κοινωνική αλλαγή.

Tον Μάη του 2018 ενωθήκαμε με το κοινό όραμα να προσφέρουμε, μέσα από τη The Beehive Community, έναν ασφαλή χώρο έκφρασης σε άτομα και ομάδες που θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο που αλληλο επιδρούν με τον εαυτό και τους γύρω τους.

Οι μέλισσες σύμβολα αλληλεγγύης, δημιουργίας και γονιμότητας είναι τα πιο σημαντικά πλάσματα της γης.

Αν εξαφανιστούν, θα εξαφανιστεί και η ανθρωπότητα. Οι μέλισσες λειτουργούν σε κοινότητες που ανθίζουν και ευημερούν...αυτό επιδιώκουμε κι εμείς!

Το άτομο από τη στιγμή της σύλληψης και γέννησης του, μετέπειτα στην παιδική -εφηβική ηλικία και αργότερα ως ενήλικας έχει από την φύση του την ανάγκη να ανήκει σε ένα σύνολο/ομάδα/ κοινότητα, όπου εκεί με ισότιμο τρόπο θα μπορεί να εκφράζεται, να δημιουργεί, να μοιράζεται συναισθήματα και να συνθέτει με αυθεντικό και θετικό τρόπο τη ζωή του εντός και εκτός ομάδας.

Από τον Οκτώβρη του 2019, προσφέρουμε εργαστήρια δια ζώσης αλλά και webinars Αυτοβελτίωσης (Αποτελεσματική Επικοινωνία, Authentic Connection, Improvisation Theater, Θετικής Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης γονεών – σύστημα Montessori) και από τον Μάρτιο του 2020 εργαστήρια Προετοιμασίας Τοκετού.

Το όραμα μας για κοινωνική αλλαγή συνδέεται άμεσα με την απεμπλοκή των ανθρώπων από προσωπικούς και κοινωνικούς περιορισμούς, ώστε να δρουν με ολόκληρο το δυναμικό τους, ελεύθερα, δημιουργικά και έχοντας συνείδηση των πράξεων τους.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε όλα τα μέλη της κοινότητας μας να ενδυναμωθούν και να συνεισφέρουν θετικά στην προσπάθεια μετάβασης σε μια κοινωνία που στηρίζεται στον σεβασμό, την αλληλοϋποστήριξη, τις ίσες ευκαιρίες & δικαιώματα, αλλά και στην αναγνώριση της σημασίας της φύσης για το ευ ζην όλων μας.

‘’Αν ο άνθρωπος αναγνωρίσει ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την ζωή του,
τότε θα αναζητήσει πρακτικές σαν τις δικές μας.
Αν τις βιώσει μία φορά,
τότε θα νιώσει ότι η ζωή του μπορεί να γίνει καλύτερη.
Αν τις βάλει στην καθημερινότητα του,
τότε θα ενδυναμωθεί σε σχέση με τον εαυτό, το περιβάλλον του και θα δει τη ζωή του να βελτιώνεται.
Αν εμπνεύσει τους γύρω του να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι,
τότε θα είναι μέρος μιας κοινότητας που θα αναπτύσσεται και θα ευημερούν όλα τα μέλη της.
Αν περισσότερες τέτοιες κοινότητες δημιουργηθούν,
τότε θα αλλάξει θετικά η κοινωνία’’

Παπαδοπούλου Χριστίνα

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Marketing στην Αθήνα και Business Administration και Διαφήμιση στο Λονδίνο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα την αυτοβελτίωση και παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στην κοινότητα Ecodharma στην Καταλονία στο να συντονίζει εργαστήρια με στόχο την ενδυνάμωση, την ανθεκτικότητα και την ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας.
Από το 2011 ασχολείται ενεργά με τον ακτιβισμό και την εθελοντική συμμετοχή στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συμμετέχοντας σε ομάδες, συνεργατικά εγχειρήματα και χώρους αλληλεγγύης.
Έχει συμμετάχει στην διοργάνωση και στο συντονισμό του Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, στο Φεστιβάλ των Κοινών αλλά και στην διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου για την Κ.ΑΛ.Ο, UniverSSE2017.

Μέσα από την Beehive Community συντονίζει και πραγματοποιεί εργαστήρια Αποτελεσματικής Επικοινωνίας (Αποτελεσματική Ενεργητική Ακρόαση, Αποτελεσματική ομιλία, Αποτελεσματική μη λεκτική επικοινωνία), αλλά και  ημερίδες, φεστιβάλ και retreat με στόχο την δικτύωση και το Community Building.

Felix Metzger

Ο Felix Metzger σπούδασε Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία και ολοκλήρωσε Μεταπτυχικό στην Κοινωνιολογία στο Albert-Ludwigs-Universität Freiburg της Γερμανίας, καθώς παράλληλα ανακάλυπτε το πάθος του και εκπαιδεύτηκε στο Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο.

Το 2017 μετακόμισε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να συντονίζει σεμινάρια Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου στο αυτοοργανωμένο Θέατρο Εμπρός, ενώ εμβάθυνε τις γνώσεις του παρακολουθώντας εκπαίδευση στο ImproVibe.

Μέσα από την Beehive συντονίζει κύκλους εργαστηρίων Αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, βιωματικό εργαστήριο Authentic Connection (Αυθεντικής Σύνδεσης) καθώς και ημερίδες, φεστιβάλ και retreat με στόχο την δικτύωση και το Community Building.

Ειρήνη Μανωλούδη

Η Ειρήνη Μανωλούδη είναι κάτοχος πτυχίου Μαιευτικής, έχει σπουδάσει Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία.
Από πολύ νωρίς στην καριέρα της εφαρμόζει τον φυσικό τοκετό και τον τοκετό στο σπίτι και διδάσκει στο τμήμα Μαιευτικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη ενασχόληση, μελέτη και εκπαίδευση σε ενεργειακές και εναλλακτικές θεραπείες καθώς και στα αρχαία Ελληνικά κείμενα.

Μέσα από την Beehive Community συντονίζει και πραγματοποιεί ομιλίες, ημερίδες και εργαστήρια δια ζώσης ή webinars Προετοιμασίας Τοκετού, "Το Τραύμα της Γέννας" : Θεραπεία του "τραύματος της γέννας" με την μέθοδο της συστημικής αναπαράστασης, καθώς και κύκλους γυναικών.

Ζωή Παπαδοπούλου

Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τον χορό σε ηλικία 4 ετών.
Έχει σπουδάσει Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής και μπαλέτο, σύστημα RADκαι Vaganova, καθώς και Σύγχρονο χορό Release.
Είναι πτυχιούχος καθηγήτρια χορού της επαγγελματικής σχολής της Βασιλικής Μαρούλη.
Ως performer έχε πάρει μέρος σε φεστιβάλ, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.
Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ειδικά, trainings release technique αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και performing.
Έχει εκπαιδευτεί στην μέθοδο Pilates και κατέχει την πιστοποίηση Pilates Instructor/mat_Reformer_Prenatal &Postnatal.
Διδάσκει σε παιδιά-εφήβους-ενήλικες: κλασικό χορό, σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, Barre a terre και Pilates σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Μέσα από την Beehive Community συντονίζει και πραγματοποιεί μαθήματα pilates, pilates για εγκύους καθώς προγράμματα εκγύμανσης και ενδυνάμωσης του σώματος μέσω του μπαλέτου.

Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη (εξωτερική συνεργάτιδα)

Η Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη είναι Ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος, με πτυχίο από τη Φιλοσοφική Αθηνών με το όραμα της κοινωνικής αλλαγής.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομάδες στο οικοσύστημα της ΚΑΛΟ, όπως η FairCoop, ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Αθήνας, στη διοργάνωση του φεστιβάλ της Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και στη συνέχεια των Κοινών.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Θετική Ψυχολογία και την Προπονητική Ψυχολογία, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται με εναλλακτικές μεθόδους θεραπευτικής.

Το όνειρο της είναι να εφαρμόσει την επιστήμη της ψυχολογίας, ώστε να χτιστεί μια κοινωνία βασισμένη στη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη.

Μέσα από την Beehive Community συντονίζει και πραγματοποιεί το βιωματικό εργαστήριο Authentic Connection, αλλά και webinars Θετικής Ψυχολογίας.

Ελευθερία Δάκογλου (εξωτερική συνεργάτιδα)

H Ελευθερία Δάκογλου είναι νηπιαγωγός Montessori, μουσικός, βοηθός οικογενειακών λύσεων μέσω Συστημικής Αναπαράστασης και φοιτήτρια Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Μέσα από την Beehive Community συντονίζει και πραγματοποιεί κύκλο παιδαγωγικών webinars με θέμα:   Εισαγωγή στην Μοντεσσοριανή Φιλοσοφία για γονείς και για όσους αγαπούν και ασχολούνται με το παιδί , βασισμένο στην αναπτυξιακή και παιδαγωγική πρόταση της Maria Montessori για το νήπιο και το παιδί.

Στόχος: ένας επιστήμων γονέας, που οδηγεί το παιδί του με αγάπη, ασφάλεια και σεβασμό προς την ανάπτυξη, προς την ζωή.

 

Δείτε τις προσεχείς εκδηλώσεις της The Beehive Community

 

Newsletter εγγραφή

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator