Ευρετήριο Συνεργατών

Θεραπευτικά Φυτά

  1. Αρχική
  2. »
  3. Θεραπευτικά Φυτά
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Πηγιάκη
Όνομα: Ρέα
Διεύθυνση:
Στρ. Σαμουήλ 38, Ιεράπετρα, 72200 Λασιθίου, Ελλάδα
Κινητό: 6974-908357
Περιγραφή:

Ρέα Πηγιάκη
Γεωπόνος- Βοτανοθεραπεύτρια

Όταν ο άνθρωπος ζούσε κοντά στη φύση πορευόταν από αυτήν για τις καθημερινές του ανάγκες. Από τις ρητίνες που εκκρίνουν τα δέντρα για να επουλώσουν τα τραύματά τους γιάτρευε τις πληγές του. Από τα αιθέρια έλαια των βοτάνων αρωμάτιζε το σώμα του. Λειτουργούσε μέσα στη φύση με σεβασμό και όρια τα οποία συχνά συνδέονταν με έθιμα και παραδόσεις.

Οι αγρότες από το μέγεθος της ρίζας του ασφοδέλου καταλάβαιναν αν θα έχουν καλή σοδειά και από τα σημάδια του καιρού τον Αύγουστο κανόνιζαν τις αγροτικές τους εργασίες όλη τη χρονιά. Και αφού ο άνθρωπος έζησε για αιώνες κοντά στη φύση συσσώρευσε έναν πλούτο γνώσης που στηριζόταν στη χρόνια παρατήρηση και στον πειραματισμό πολλών γενεών.

Την αναβίωση αυτής της παράδοσης και της αρχαίας τέχνης της βοτανοθεραπείας προσπαθούμε να σώσουμε. Εγκατασταθήκαμε στη νότια Κρήτη, στο μέρος με την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα της Ευρώπης. Εδώ, λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεών, τα βότανά είναι πολύ δυνατά όσον αφορά τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Συνδυάζοντας τη σύγχρονη γεωπονία, τη βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια με τις εμπειρικές γνώσεις των κατοίκων του τόπου και των αρχαίων θεραπευτών, καλλιεργήσαμε παραδοσιακές ποικιλίες βοτάνων, ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή. Άλλα πάλι βότανα τα συλλέξαμε από τα γύρω βουνά.

Σεβόμενοι τη φύση και ζώντας μέσα σε αυτή φροντίζουμε ώστε η συλλογή των αυτοφυών αλλά και των καλλιεργούμενων βοτάνων να γίνεται στην ιδανική εποχή, ώρα της ημέρας και φάση της σελήνης, ώστε να έχουν την μέγιστη δυνατή ενέργεια και θεραπευτική δύναμη.
Πολλές θεραπευτικές και καλλυντικές συνταγές που χρησιμοποιούμε έχουν τις ρίζες τους στη μινωική εποχή.

Τα καλλυντικά και τα θεραπευτικά σκευάσματα κατασκευάζονται την κατάλληλη εποχή σε μικρές ποσότητες και η γκάμα τους ποικίλει και εξελίσσεται συνεχώς…
Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες και σκευάσματα για ιδιαίτερες θεραπείες κατόπιν παραγγελίας.
Τα περισσότερα σκευάσματα επειδή είναι 100% φυσικά χρειάζεται να ανακινηθούν πριν τη χρήση γιατί δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα για την ομογενοποίησή τους.

Όλα τα καλλιεργούμενα βότανα που χρησιμοποιούνται και το ελαιόλαδο είναι βιολογικής γεωργίας πιστοποιημένα στη BIOEΛΛΑΣ (ΚΩΔΙΚΟΣ Β – 497334)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator