Ευρετήριο Συνεργατών

Ζωή Νικητάκη

  1. Αρχική
  2. »
  3. Ζωή Νικητάκη
Στοιχεία Επικοινωνίας
Επώνυμο: Νικητάκη
Όνομα: Ζωή
Διεύθυνση:
Αθήνα Αττικής, Ελλάδα
Κινητό: 6947-016653
Ιστοσελίδα:
Κοινωνικά Δίκτυα
Περιγραφή:

H Zωή Νικητάκη είναι ζωγράφος – εικονογράφος, αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέας και ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεύτρια που ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Γεφυρώνει μέσα από τη δράση της τρεις τομείς: εκπαίδευση, τέχνη, θεραπεία και εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία της Τέχνης.

Υλοποιεί σεμινάρια για την τέχνη της αφήγησης, το παραμύθι ως παιδαγωγικό και ψυχοθεραπευτικό εργαλείο αυτογνωσίας, βιωματικά εργαστήρια για την ανακάλυψη και ενεργοποίηση χαρισμάτων που η ψυχή κουβαλά, ατομικές συνεδρίες ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας, εικονογραφήσεις βιβλίων και εκθέσεις ζωγραφικής.

Αρθρογραφεί στην Όμορφη Ζωή και στην Εναλλακτική Δράση.

Σπούδασε αρχικά κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια αναφορικά με την παιδαγωγική, τη ψυχολογία και την τέχνη.

Εκπαιδεύτηκε στη Ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεία με δάσκαλό της τον ιδρυτή αυτής της μεθόδου, τον Mark Wentworth, στο Αλφάβητο Ζωής και επίσης εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Έντεχνης Δράσης στον Θεραπευτικό Τροχό, στη σαμανική θεραπευτική που μελέτησε ο Alberto Villoldo, Ph.D. καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής ανθρωπολογίας του San Francisco University.

Εργάστηκε με παιδιά πάνω από μια εικοσαετία ως φιλόλογος, ως μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα τέχνης, εικαστικά εργαστήρια και παραμυθοπαραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Έχει υλοποιήσει παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και μεγάλους σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη Στοά Βιβλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, στο Ελληνοϊαπωνικό συνέδριο με την ομάδα κουκλοθεάτρου Seiwa Bunraku, σε ογκολογικό συνέδριο σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, κλπ.

Σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά εκπομπών με τίτλο “Το Ονειρόδεντρο των παραμυθιών” για την Ενάτη Εναλλακτική Τηλεόραση (web Tv) και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές στο Άρωμα Ελλάδας.

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία και έχει υλοποιήσει έως τώρα ατομικές εκθέσεις στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων και στον εκθεσιακό χώρο της Unesco.

Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Οdd magazine στην Ινδία, τον εκδοτικό οίκο Onager Editions στη Νέα Υόρκη, τις εκδόσεις Balboa (τμήμα των γνωστών διεθνώς εκδόσεων Hay house) κλπ.

Έχει συγγράψει και εικονογραφήσει τα βιβλία, «Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου», εκδόσεις Τρίμορφο, «Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια», εκδόσεις Κονιδάρη. Έχει εικονογραφήσει τα βιβλία «Κι εσείς καλύτερα» εκδόσεις Μετρονόμος, «Ο μίτος της Αριάδνης», εκδόσεις Αρχέτυπο, «The Sleeping King”, Balboa editions, “Tα παραμύθια ταξιδεύουν», «Παιδιά του κόσμου – Πολίτες του κόσμου», συνέκδοση Actionaid hellas και Υπουργείου Παιδείας, κλπ.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε για την ίδια και να επικοινωνήσετε μαζί της στις σελίδες:
www.zoenikitaki.com
fb/ Zoe Nikitaki
fb/ Zoe Nikitaki Art
fb/ Παραμυθοταξιδεματα με τη Ζωή Νικητάκη

Δείτε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις της Ζωής Νικητάκη

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Στείλτε μήνυμα στον ιδιοκτήτη καταχώρησης

Send message to moderator