“Τα σώματά μας θα χαθούν θα σβήσουν
από μας θα μείνη μέχρι της συντελείας των αιώνων αυτό το ‘’σε αγαπώ’’ που σου ψιθύρισα στις ώρες τις πιο κρυφές”.
Νίκος Εγγονόπουλος, 1910-1985, Έλληνας ποιητής

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος επί γης που να μη συμφωνεί ότι ο έρωτας είναι το ωραιότερο των συναισθημάτων. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και ακόμα και οι πιο κυνικοί μεταξύ των απανταχού ερωτευμένων ετοιμάζονται να κάνουν κάποιο δώρο αγάπης στο άλλο τους μισό.

Για όσους το άφησαν τελευταία στιγμή, για εκείνους που θέλουν κάτι διαφορετικό και γι’ αυτούς που ψάχνουν ένα δώρο που να αντέχει η τσέπη τους, μερικές έξυπνες προτάσεις για την Ημέρα των Ερωτευμένων που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας είναι οι ακόλουθες:

Το κρασί της αγάπης

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα σύντροφο που επιστρέφει στο σπίτι του Αγίου Βαλεντίνου με άδεια τα χέρια. Αν θέλετε να κάνετε πραγματικά καλή εντύπωση είτε εκτυπώστε μια αυτοκόλλητη ετικέτα με το δικό σας μήνυμα αγάπης, είτε απλά γράψτε κάτι ερωτικό σε μια αυτοκόλλητη ετικέτα που μπορείτε να αγοράσετε οπουδήποτε και προσφέρετε στο/η σύντροφο σας ένα κρασί στο κατακόκκινο χρώμα του πάθους.

Πείτε το με μια φέτα… ψωμί

Σας αρέσει να πρωτοτυπείτε, αλλά έχετε στερέψει από ιδέες ή έχετε κάνει τα πάντα στο παρελθόν; Πηγαίντε στον πιο κοντινό φούρνο, αγοράστε ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί και τυλίξτε το με ένα χαρτί στο οποίο θα έχετε γράψει κάτι του στυλ… «θα σ’ αγαπάω μέχρι το τελευταίο ψίχουλο».

Οι κάλτσες του έρωτα

Το δίχως άλλο οι κάλτσες δεν θεωρούνται και το πιο ερωτικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας. Μπορείτε όμως να τις μετατρέψετε σε ένα υπέροχο δώρο, αν με απλές βελονιές ράψετε μια καρδιά στις κάλτσες του/ης συντρόφου σας και τις προσφέρετε σαν δώρο γι’ αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Τα μπισκότα του φλερτ

Επειδή έχετε ήδη βρει τον Βαλεντίνο ή τη Βαλεντίνα σας δεν σημαίνει ότι το φλερτ δεν σας αφορά. Θυμηθείτε την εποχή που αγωνιούσατε για την κατάκτηση του/της και συνοδέψτε μπισκότα του εμπορίου (επιλέξτε κάποια με φράουλα) με μηνύματα αγάπης για το μέλλον της σχέσης σας.

Το βάζο του έρωτα

Δεν ξέρετε τι να του/της προσφέρετε ως δώρο του Αγίου Βαλεντίνου; Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με όλα τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης που χωρούν σε αυτό και πέστε του/της ότι δεν ζείτε χωρίς τη μυρωδιά του/της.

Είσαι όλος μου ο κόσμος

Κλέψτε τις εντυπώσεις ζωγραφίζοντας σε εκείνη την παλιά υδρόγειο που σας έχει ξεμείνει από το σχολείο, ένα μήνυμα αγάπης που θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά του/της.

Το κλαδί του έρωτα

Είναι χειμώνας και η αλήθεια είναι ότι ξύλα μπορούμε να βρούμε παντού. Μαζέψτε μερικά κλαδιά, κόψτε τα ώστε να σχηματίζουν μια καρδιά, αν έχετε χρόνο βάψτε τα κόκκινα ή ροζ, μισά ή ολόκληρα, και κρεμάστε στον τοίχο το αυτοσχέδιο έργο τέχνης της αγάπης σας.

Με αγαπάει δεν μ’ αγαπάει

Μην μένετε με το ερώτημα μέρα που είναι. Ετοιμάστε πολλές καρδιές από χαρτόνι διαφορετικού χρώματος και γράψτε πάνω τους όλα τα ερωτήματα στα οποία θέλετε να σας απαντήσει ή όλα αυτά που ζητάτε από εκείνον/η πάραυτα! Σχηματίστε μαζί τους μια γιρλάντα και παίξτε ένα ερωτικό… παιχνίδι ερωτήσεων!

Κατακόκκινη υπογραφή

Τίποτα δεν σας ικανοποιεί και σπαζοκεφαλιάζετε για ένα δώρο που αντί να σας φέρει χαρά, σας έχει προβληματίσει τα μέγιστα. Πάρτε ένα κατακόκκινο κραγιόν που δεν φοράτε ποτέ και ζωγραφίστε μια καρδιά στον καθρέφτη (γιατί όχι του μπάνιου) ώστε το πρώτο πράγμα που θα δει το ξημέρωμα είναι το μέγεθος της αγάπης σας.

Οι μπάλες της αγάπης

Τόσο καιρό τώρα θέλατε να ξεστολίσετε και δεν τα έχετε καταφέρει ακόμα. Πετύχετε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια χρησιμοποιώντας τις μπάλες που έχουν ξεμείνει για να σχηματίσετε μια καρδιά, που θα υπόσχεται ότι θα τον/την αγαπάτε τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Πηγή: countryliving.com, goodhousekeeping.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας