Διώξτε τις κατσαρίδες οικολογικά!

0
261

Διώξτε τις κατσαρίδες οικολογικά

Τα εντομοκτόνα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Όχι όμως και ο σωστός. Πρόκειται για προϊόντα ιδιαίτερα τοξικά, που όχι μόνο εξοντώνουν τα έντομα, αλλά επιβαρύνουν το περιβάλλον και είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Εμείς σας προτείνουμε τρεις εναλλακτικούς και φυσικούς τρόπους για να κρατήσετε μακριά τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Και φυσικά, μην αμελείτε την καθαριότητα, να αερίζετε συχνά χώρους με υγρασία και να σκουπίζετε τα νερά που τυχόν μένουν, ειδικά σε σκοτεινά σημεία.

1ος τρόπος

Οι κατσαρίδες μισούν τη δάφνη, γι’ αυτό απλώστε τα φύλλα της στα μέρη που έχετε εντοπίσει ότι… συχνάζουν. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για εσωτερικούς χώρους και μέρη που παίζουν παιδιά.

2ος τρόπος

Χρησιμοποιήστε φλούδες αγγουριού. Η μυρωδιά του είναι κάτι που απεχθάνονται οι κατσαρίδες. Θυμηθείτε να τις αντικαταστήσετε όταν ξεραθούν.

3ος τρόπος

Χρησιμοποιήστε νεπέτα ή αλλιώς γατόχορτο που θα βρείτε σε φυτώρια ή κατάστημα με βότανα. Πρόκειται για εντομοαπωθητικό φυτό που συγγενεύει με τη μέντα. Τρίψτε τα φύλλα της σε νερό που βράζει και ψεκάστε με το μείγμα τις περιοχές που θέλετε.

Περισσότερα Green Tips από την Greenpeace!

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας