Ευκαιρία για βόλτα με την οικογένεια σε ένα μουσείο ή έναν αρχαιολογικό χώρο αυτή την Κυριακή (3/11), καθώς η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Ηείσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Για όσους όμως θέλουν να διασκεδάσουν σε μουσεία που απευθύνονται πρώτα στους μικρούς και μετά στους μεγάλους που τους συνοδεύουν, τα καλύτερα παιδικά μουσεία στη χώρα είναι τα ακόλουθα:

Μουσείο Πειραμάτων στην Αθήνα

Ένα διαφορετικό μουσείο στην Αθήνα που κάνει την επιστήμη παιχνιδάκι. Τα παιδιά πειραματίζονται, ανακαλύπτουν, ακονίζουν το μυαλό και τις γνώσεις τους και μετατρέπονται σε κανονικούς επιστήμονες. Περισσότερα εδώ.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αθήνα

Το πιο γνωστό παιδικό μουσείο της χώρας διοργανώνει πλήθος προγραμμάτων για σχολεία αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, με τη φιλοσοφία του να στηρίζεται στη μάθηση μέσω αντικειμένων και παιχνιδιών. Περισσότερα εδώ.

Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα

Στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, θα θαυμάσετε έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών έως 14 ετών απ’ όλη την Ελλάδα. Σκοπός του μουσείου είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προβολή της παιδικής τέχνης. Περισσότερα εδώ.

Μουσείο Συναισθημάτων παιδικής Ηλικίας στην Αθήνα

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας μέσα από τα εκθέματα του, που αφορούν το παιχνίδι και τα παραμύθια, ευαισθητοποιεί τους γονείς και όσους ενδιαφέρονται για θέματα σχετικά με τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και ενθαρρύνει τα ίδια τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων. Περισσότερα εδώ.

Νόηση – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Στη Νόηση της συμπρωτεύουσας τα πιτσιρίκια έχουν την ευκαιρία να γίνουν επιστήμονες και να πειραματιστούν μέσω της συμμετοχής τους σε ειδικά τμήματα, ενώ στο Τεχνοπάρκο θα περάσουν ώρες παίζοντας με διαδραστικά εκθέματα. Σας εγγυόμαστε ότι οι προβολές στο Κοσμοθέατρο, τον Προσομοιωτή και το Πλανητάριο θα εντυπωσιάσουν ακόμα και εσάς. Περισσότερα εδώ.

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπα εργαστήρια και δραστηριότητες διοργανώνονται στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τους μικρούς κατοίκους της συμπρωτεύουσας, ηλικίας 4 έως 12 ετών. Περισσότερα εδώ.

Μουσείο για παιδιά στην Πάτρα

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Άτροπος δημιούργησε το Μουσείο για Παιδιά. Τα μικρά σας θα ταξιδέψουν από την Πάτρα σε όλο τον κόσμο και θα γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς. Στόχος της δημιουργίας του είναι τα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με τη διαφορετικότητα και να εξοικειωθούν μ’ αυτήν μέσα από ειδικά εργαστήρια και προγράμματα, που απευθύνονται αποκλειστικά σε μεγάλες ομάδες και σχολεία. Περισσότερα εδώ.

Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Ο σταθμός» στο Ναύπλιο

Στεγάζεται στην αποθήκη του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Ναυπλίου και είναι ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά. Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που «τρέχουν», το Μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή με παλιά παιχνίδια και αυτοσχέδιες κατασκευές για να δουν τα παιδιά πώς διασκέδαζαν παλαιότερα οι… προκάτοχοί τους. Περισσότερα εδώ.

Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης «Οικουμένη» στην Ξάνθη

Με πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η «Ψίχα therapy», στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν καλλιτεχνικά έργα με ψωμί και στο τέλος τα τρώνε αλλά και η «Μικροζωγραφική με φασόλια και άμμο», τα παιδιά έρχονται σ’ επαφή με την Τέχνη. Εκτός από τα προγράμματα, η Ακαδημία Τέχνης διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής Bienale, στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους! Περισσότερα εδώ.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο Κρήτης

Μπορεί να μην απευθύνεται αμιγώς σε πιτσιρίκια, αλλά είναι ένα από τα μουσεία που θα τα ενθουσιάσει. Στο «ζωντανό μουσείο», τα παιδιά θα δουν από κοντά πολλά ζώα του Οικοσυστήματος της Μεσογείου, όπως οχιές και βατράχια, ενώ στον «ερευνότοπο» του Σταύρου Νιάρχου, τα πιτσιρίκια θα χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους και μέσω διασκεδαστικών, εκπαιδευτικών παιχνιδιών, θα έρθουν σ’ επαφή με τη φύση. Περισσότερα εδώ.

Όσοι πάλι δεν μπορούν να πάνε σε μουσεία αυτή την Κυριακή, μπορούν να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια!

Διαβάστε:
Online παιχνίδια φέρνουν τα παιδιά κοντά στον πολιτισμό | 1ο μέρος

Online παιχνίδια φέρνουν τα παιδιά κοντά στον πολιτισμό | 2ο μέρος

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας