Η ανάγκη για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών ασφάλειας και γείωσης λείπει απ’ την καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων, γιατί δίνουν βάση στο εξωτερικό περιβάλλον.

tις περισσότερες φορές δεν κοιτάτε προς την καρδιά, γιατί έχετε ξεχάσει τη μικρή Θεϊκή σας σπίθα που θέλει φροντίδα και αγάπη, είτε φοβάστε να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας.

Αυτό έχει όμως συνέπειες. Δεν αναγνωρίζετε την αδυναμία να προστατέψετε και να φροντίσετε τον εαυτό σας, γιατί προτεραιότητα έχουν οι εξωτερικές ανάγκες που σχετίζονται με τους άλλους, τις επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Αποτέλεσμα είναι ποτέ να μην είναι ικανοποιημένο το εγώ καθώς πασχίζει να εκπληρώσει όλα αυτά που καταδυναστεύουν την ψυχή και τις πραγματικές σας ανάγκες τις αφήνετε στο περιθώριο. Έτσι η καρδιά μαραζώνει και χαμηλώνει το φως του εσωτερικού παιδιού που κατοικεί εκεί.

Η εικόνα είναι σαν να είστε ένα άλογο που τρέχει ξέφρενα και δεν μπορεί να σταματήσει ενώ τρέχει μόνο του, καθώς δεν μπορεί ποτέ να ξεπεράσει τον εαυτό του!

Αυτός ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται καθημερινά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αισθήματα αγωνιάς, ανασφάλειας, άγχους, αϋπνίας.

Ο δε νους σε μόνιμη βάση είναι υπό διέγερση. Οι νευρώνες εκφυλίζονται, υπερφορτώνονται σαν τα καλώδια από το βραχυκύκλωμα. Η αντικατάσταση τους φθίνει και η φθορά είναι εντονότερη χρόνο με το χρόνο.

Πού όμως είναι η διάθεση για την χαρά στη ζωή σε όλα τα παραπάνω; Δυστυχώς έχει χαθεί η ισορροπία στο σύστημα μας και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχέσεις μας δεν τα αντιλαμβανόμαστε.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να απολαύσει στιγμές χαράς και ξεκούρασης κάθε μέρα. Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο καθώς όλη την μέρα τρέχεις με τις υποχρεώσεις σου δημιούργησε τις προϋποθέσεις!

Κοίταξε μέσα σου και δες τι θέλεις για να είσαι καλά, να είσαι χαρούμενος και να απολαμβάνεις. Βασικό συστατικό της αγάπης προς τον εαυτό μας είναι να ξεκουραζόμαστε στην χαρά της ενέργειας μας.

 

Newsletter εγγραφή

 

senhar

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας