Δώσε χώρο στους εσωτερικούς σου σπόρους να μεγαλώσουν

0
χώρο εσωτερικούς σπόρους μεγαλώσουν
χώρο εσωτερικούς σπόρους μεγαλώσουν

222 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Έ

χεις κάτι πολύ όμορφο μέσα σου. Πολλά πολύτιμα σποράκια που έχουν φυτευτεί σε κάποιες στιγμές που ίσως δεν το πρόσεξες. Όταν ήσουν πολύ απασχολημένος με τις προκλήσεις τις ζωής. Όταν ένιωθες μια μεγάλη στεναχώρια που έσφιγγε την καρδιά σου, όταν πικράθηκες, απογοητεύτηκες. Όταν ένιωσες απελπισία και αδιέξοδο. Όταν ένιωσες να βουλιάζεις και να μην υπάρχει βοήθεια από πουθενά.

Εκείνες τις στιγμές φυτεύονται πολλά σποράκια γιατί το έδαφος είναι μαλακό και μπορούν να μπουν βαθιά στο έδαφος της αφύπνισης που έχεις μέσα σου. Κάθε φορά που νιώθεις εσωτερικό πόνο, ένα μεγάλο φτυάρι σκάβει εκεί. Το έδαφος ετοιμάζεται για να δεχτεί έναν σπόρο.

Έχεις πολλά σποράκια μέσα σου χωρίς να έχεις πάρει είδηση το πότε βρήκαν τον δρόμο τους ως εκεί. Θα τα δεις όταν αρχίζουν να σκάνε τα πρώτα φύλλα από το χώμα. Τότε θα τα καταλάβεις. Και δεν θα αργήσεις να δεις τους πρώτους καρπούς.

Ακόμη και τις στιγμές που νιώθεις θυμωμένος και νομίζεις πως έχεις τον έλεγχο στη ζωή σου, πάλι ο σπόρος θα βρει τον δρόμο του. Απλά ίσως σου πάρει λίγο περισσότερο καιρό να τον προσέξεις.

Να είσαι ευλύγιστος στους δυνατούς ανέμους της ζωής. Να λες «ευχαριστώ για όλα, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο«. Ό,τι κι αν φέρει η παρούσα στιγμή, είναι εμπειρίες για να αφυπνιστείς, είναι εμπειρίες γιατί τις χρειάζεσαι. Για να βγεις έξω από το matrix. Για να υπερβείς το εγώ. Για να ολοκληρώσεις τον σκοπό σου ως ψυχή: να συνειδητοποιήσεις πως είσαι το Σύμπαν σε μια μορφή. Αυτό είναι το μεγάλο «γκολ», ο υπέρτατος στόχος. Όλα τα άλλα είναι απλά διάφορες διαδρομές που οδηγούν πάντα όμως στο ίδιο σημείο.

Τα σποράκια είναι εκείνη η πληροφόρηση που αφυπνίζει την ψυχή. Κάτι που διάβασες, που άκουσες… κάτι που φιλοσόφησες ο ίδιος και σε έκανε να δεις τη μεγαλύτερη εικόνα του παζλ ενώ απλά στεκόσουν π.χ. στον θάλαμο ενός νοσοκομείου ή περπατούσες στο δρόμο για τη δουλειά σου ή όταν παρατηρούσες απλά τον πόνο σου.

Τώρα όμως μπορείς να γίνεις συνειδητός στη διαδικασία. Ξεχώρισε μέσα στο χάος της πληροφόρησης εκείνη που σου δίνει σπόρους αφύπνισης. Κράτησέ τα στην παλάμη σου και φύτεψέ τα βαθιά μέσα σου. Διάβαζε, φιλοσόφησε, αναρωτήσου. Άσε το σποράκι να βρει τον δρόμο του, να σκάψει τη διαδρομή του μέσα σου. Ξέρει τον δρόμο.

Φύτεψε πολλά σποράκια χωρίς να σε νοιάζουν οι καρποί. Θα έρθουν σε Ύπαρξη όταν έρθει και η ώρα.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα βιβλία μου, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.