Δώστε προσοχή σε όσα έχουν πραγματικά σημασία!

0
1258

Σημασία δεν έχουν τα πράγματα αλλά οι άνθρωποι…

 

Σημασία έχουν όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους! Για κάποιους είναι η οικογένεια που τους προσφέρει ασφάλεια. Για άλλους οι φίλοι που τους κάνουν να γελούν, όταν θέλουν να κλάψουν. Και για πολλούς ο έρωτας, ανυψωτικός και καταστροφικός, σε κάθε περίπτωση σαρωτικός.

Εντάξει, δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός από όσα έχουν πραγματική σημασία στη ζωή το διάβασμα που μας ταξιδεύει, τα ταξίδια που μας μορφώνουν και άλλα πολλά. Και ενώ όλοι ξέρουμε τι έχει για εμάς ουσία να ασχοληθούμε μαζί του, πολλές φορές το αμελούμε. Τις περισσότερες φορές εξαιτίας έλλειψης χρόνου, συχνά λόγω αναβλητικότητας

6 ερωτήματα που μπορούν να μας υπενθυμίσουν ανά πάσα στιγμή ότι η ζωή απολαμβάνεται στο τώρα και δεν πρέπει να περιμένει το αύριο είναι τα εξής:

Ποιες είναι οι 3 προτεραιότητες στη ζωή μου αυτή τη στιγμή;

Όταν δεν επαναλαμβάνουμε καθημερινά στον εαυτό μας, τι πραγματικά έχει σημασία για εμάς, είναι πολύ εύκολο να ξεχαστούμε. Συνήθως καταλήγουμε να ασχολούμαστε με άτομα και καταστάσεις που δεν μας ενδιαφέρουν. Κι αυτό, γιατί απλά βρέθηκαν μπροστά μας ή κάποιος άλλος έστρεψε την προσοχή μας πάνω τους.

Για να μην χάνετε τον χρόνο σας τζάμπα, γράψτε σε δυο χαρτάκια ποιες είναι οι τρεις προτεραιότητες στη ζωή σας την τρέχουσα χρονική στιγμή. Τοποθετώντας το ένα στο γραφείο σας και το άλλο στο κομοδίνο σας, εξασφαλίζετε ότι θα θυμάστε πάντα που πρέπει να είναι επικεντρωμένες η σκέψη και η δράση σας…

Τι είναι αυτό που μου αποσπά συνήθως την προσοχή;

Για να παραμένετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας, μπορείτε απλά να εντοπίσετε τι είναι αυτό που συνήθως σας αποσπά την προσοχή. Ακολούθως, βρείτε απλούς τρόπους για να κρατάτε τέτοιους… αποπροσανατολισμούς μακριά από την καθημερινότητα σας. Για παράδειγμα το κλείσιμο μιας πόρτας, ο χαμηλωμένος ήχος του κινητού, παρότι απλοϊκές λύσεις, μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες.

Τι με κρατά μακριά από τους αγαπημένους μου ανθρώπους;

Όλοι μας παραπονιόμαστε για τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε για τα άτομα που αγαπάμε. Κι όμως αν το καλοσκεφτούμε εκτός από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις μας, τον χρόνο μας εξανεμίζουν πολλές αχρείαστες συνήθειες. Για παράδειγμα η παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής σειράς ή το ατελείωτο «πέρα-δώθε» στο Διαδίκτυο.

Που πρέπει να αρχίσω να βάζω όρια για να μπορώ να ασχολούμαι με τα σημαντικά;

Ένας έξυπνος τρόπος για να απλοποιήσετε τη ζωή σας και να ελευθερώσετε χρόνο στο πρόγραμμα σας είναι να βάλετε όρια. Για παράδειγμα ξεκινήστε με την καθημερινή σας ενημέρωση. Περιορίστε τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε ή τις τηλεοπτικές σειρές που βλέπετε και αυτόματα θα έχετε χρόνο για όλα τα άλλα.

Επίσης εκπαιδεύεστε τον εαυτό σας στο να τσεκάρετε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα μόνο μια φορά τη μέρα και όχι κάθε τρεις και λίγο. Εξίσου σημαντικό είναι να δείτε από την αρχή όλες τις κοινωνικές σας δραστηριότητες και να εγκαταλείψετε εκείνες που δεν ανταποκρίθηκαν των προσδοκιών σας.

Πώς να εγκαταλείψω αυτό που πάντα νόμιζα ότι χρειάζομαι;

Πολλές φορές κολλάμε σε κάτι που αγαπήσαμε στο παρελθόν και παρότι σήμερα δεν μας λέει τίποτα, εξακολουθούμε να το κάνουμε ευλαβικά. Μια τέτοια πρακτική εμμονής, όχι μόνο τρώει άσκοπα τον χρόνο μας, αλλά μας εμποδίζει να επικεντρωθούμε σε όλα όσα έχουν πραγματική σημασία για εμάς. Κοιτάξτε λοιπόν το πρόγραμμα σας ξανά και ξανά και αφήστε πίσω σας ακόμα κι εκείνο το χόμπι που κάνετε 20 χρόνια τώρα, απλά και μόνο γιατί κάποτε σας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις…

Ποιο χρόνο ανεκμετάλλευτο έχω μέσα στην ημέρα και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Οι άνθρωποι της πόλης έχουμε μάθει να χάνουμε πολύ χρόνο στις μετακινήσεις μας. Αυτός ο νεκρός χρόνος για να μην περνά και χάνετε, μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και δεν χρειάζονται παρέα, όπως το να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να χαζέψουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά αυτόν τον τρόπο και το κέφι μας θα κάνουμε και περισσότερο χρόνο θα έχουμε αργότερα για τα σημαντικά, τους ανθρώπους μας και όλα όσα μας ευχαριστούν…

Πηγή: positivityblog.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας