Δουλεύοντας με την ιερή σεξουαλικότητά μου

1
2904

Της Ζιζής Πατεράκη

Στην Τάντρα μιλάμε για δύο αιώνια πρότυπα που τα ονομάζουμε όπως πολλοί θα έχετε ακούσει: Shiva και Shakti. Ο Shiva είναι η συνείδηση και η Shakti είναι η ενέργεια. Όταν και οι δύο αυτές δυνάμεις ενωθούν, τότε είναι σε αρμονία και έχουμε πθανότητες η Kundalini να ξυπνήσει, με όμορφο και ομαλό τρόπο, ωφέλιμο για την σωματική και ψυχική μας υγεία. Κανένας φόβος ή δυσαρμονία δεν υπάρχει τότε.

Με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει αυτή η ένωση, οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν να συνδέουν την υλικη και φυσική ζωή με την πνευματική ζωή και μόνο τότε είναι δυνατή η εξέλιξη. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε αυτόν τον δρόμο είναι δυνατόν να επιτύχουμε μια κίνηση της ζωής μας ολόκληρης προς τα εμπρός. Αντί αυτής της διαδρομής που είναι πολύ φωτεινή οδός, περιοριζόμαστε ανάμεσα σε δύο δρόμους: τον υλικό και τον πνευματικό. Εάν συνδέσετε τον εαυτό σας με μόνο την υλική πλευρά της ζωής σας θα γίνετε ψυχωτικός, νευρωτικός και απογοητευμένος, σε βάθος χρόνου. Αν αγνοήσετε τη φυσική πλευρά της ζωής και ενδιαφέρεστε μόνο για την πνευματική, τότε πάλι ένα μπλοκάρισμα θα προκύψει σε ολόκληρη την καθημερινότητά μας. Ως εκ τούτου, η πνευματικότητά μας θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τη φύση σας και την εξωτερική μας ζωή. Η Tantra αγκαλιάζει ολόκληρη τη ζωή. Είναι ο τρόπος για να μια πνευματική ζωή στη σύγχρονη κοινωνία. Αν δεν ακολουθούμε το μονοπάτι αυτό,γινόμαστε άνθρωποι αποσυνδεδεμένοι από τη φύση τους και η κοινωνία μας, μια κοινωνία των άκρων. Χρειάζεται να υπάρχει μια μέση οδός που να μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες τόσο της κοινωνίας όσο και της οικογένειας.

Η Τάντρα μπορεί να ζήσει εννοείται πρώτα από όλα και μέσα στην οικογένεια. Η σεξουαλική σχέση μεταξύ Shiva και Shakti, δηλαδή του ζευγαριού που δημιουργεί την οικογένεια, είναι απαραίτητη προκειμένου να αναπτυχθούν πνευματικά και οι δύο και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα μέλη της. Η σεξουαλικότητα είναι η ισχυρότερη δύναμη στους ανθρώπους και κανείς δεν είναι σε θέση να παραιτηθεί από αυτήν, την πρωτότυπη και αρχέγονη δύναμη μας. Αν αυτή η δύναμη δεν εκφραστεί με υγιή τρόπο και μέσα απο ισορροπημένη συμπερισφορά ξεκινάει η εκτόνωσή της μέσα σε όνειρα ή σε ανώμαλη και ψυχωτική συμπεριφορά. Αυτό ακριβώς είναι και το γιατί προσπαθούν να την εκμεταλευτούν όλοι όσοι θέλουν να μας ελέγχουν! Η ενέργεια αυτή είναι πάντα εκεί και δεν μπορεί να σβήσει, ακόμα και αν κάποιος παλέψει σκληρά εναντίον της.

Θα πρέπει λοιπόν να σεβαστείτε τις επιθυμίες σας ή αλλιώς θα αρχίσετε να χάνετε τον εαυτό σας. Τάντρα σημαίνει και αυτό ακριβώς, σε κάποιο από τα μονοπάτια της, την Vacmacara Τάντρα, το οποίο εξασκεί εντατικά τη σεξουαλικότητα.

Αρχικά στην Τάντρα χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές μέθοδοι και τεχνικές, σύμφωνα με τις οποία κάθε μία έχει και τη δική της εστίαση. Μην αφήνετε αυτό να σας μπερδεύει. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι τα ανθρώπινα όντα έλαβαν στην πλειοψηφία τους τις πρώτες φευγαλέες εντυπώσεις της αφύπνισής τους κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Αυτή ήταν και η αποκαλυπτική τους στιγμή και ειδικότερα κατά την διαρκεια του οργασμού. Όπου την συγκεκριμένη στιγμή όλες οι σκέψεις εξαφανίζονται και για μιά στιγμή επιτυγχάνεται καθαρή συνείδηση.

Ξαφνικά βρισκόμαστε στο σημείο της : μη σκέψης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο διαλογισμός συνδέεται και με την σεξουαλική πράξη. Θα μπορούσαμε λοιπόν να μετουσιώσουμε ολόκληρο τον σεξουαλικό κύκλο έτσι ώστε ό,τι κάνετε ήδη, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς ώφελος της πνευματικής ανάπτυξής σας.

Η σεξουαλική ενέργεια είναι ένα σχετικά εύκολο μέσο για την επίτευξη της συνείδησης, επειδή είναι διαθέσιμη σε όλους και ανά πάσα στιγμή. Είναι μιά μεγάλη ευκαιρία αυτόν τον Δεκέμβρη να μάθετε, και εμπειρικά πως να μπορέσετε να εξισορροπείσετε όλη αυτή την δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Να πάρετε τον έλεγχο της ζωής στα δικά σας χέρια και να μην εξαρτάστε απο τον κάθε σύντροφο ή τις εξωτερικές συνθήκες που υπάρχουν γύρω σας. Μπορώ να αλλάξω αυτό που συμβαίνει μαθαίνοντας τρόπους και τεχνικές που θα βελτιώσουν την οικογενειακή μου σχέση και την εσωτερική μου ανάπτυξη.

Σας εύχομαι αρμονία
Ναμαστε
Devayana- Ζιζή Πατεράκη

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας