Σχετικά νέα στον τομέα της ενεργειακής θεραπείας, η Αρκτούρια Θεραπευτική είναι μια πανίσχυρη μέθοδος θεραπείας και πνευματικής ανάπτυξης, που, σε σύντομο χρονικό διάστημα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, το περιοδικό Awaken μιλάει με τον ιδρυτή της μεθόδου, Gene Ang, Ph.D., για την πρώτη εμπειρία του με τις συγκεκριμένες ενέργειες και το πού τον οδήγησαν μέχρι σήμερα.

 

Awaken : Με ένα εκπληκτικό υπόβαθρο στη νευροβιολογία – μια διδακτορική διατριβή και στη συνέχεια μια μεταδιδακτορική διατριβή που μελετά τις επιδράσεις του υπερηχογραφήματος στον αναπτυσσόμενο εγκεφαλικό φλοιό, στο Πανεπιστήμιο του Yale, οκτώ έτη διδασκαλίας του μαθήματος της Νευροανατομίας στη Ιατρική Σχολή του Yale και δύο χρόνια διδασκαλίας σε προπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο, έχετε κάνει μια μεγάλη στροφή στην καρριέρα σας και εστιάζεστε πλέον αποκλειστικά σήμερα, στην ενεργειακή ιατρική. Ποιά πιστεύετε πως θα ήταν η πορεία της σταδιοδρομίας σας όταν αποφασίζατε να ακολουθήσετε διδακτορικές σπουδές;

Gene: Όταν ξεκίνησα, δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με την ενεργειακή ιατρική. Η παραδοσιακή πορεία σε αυτό πεδίο, θα ήταν να παραμείνω στην επιστήμη και να ενταχθώ στον ακαδημαϊκό χώρο. Έτσι, θα συνέχιζα στον χώρο της έρευνας και πιθανόν να είχα το δικό μου εργαστήριο. Θα γινόμουν καθηγητής σε κολλέγιο, σε πανεπιστήμιο ή, ενδεχομένως, να είχα ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στη βιομηχανία φαρμάκων ή στη βιοτεχνολογία.

Awaken: Πώς ήρθατε σε επαφή με τη συγκεκριμένη ενεργειακή θεραπεία;

Gene: Πάντα με ενδιέφερε η θεραπεία – ασχολούμουν με αυτή ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο κολλέγιο. Όταν αποφοίτησα το 2004, πήγα σε ένα “retreat” πνευματικής ανάπτυξης, του Βούδα της Ιατρικής, όπου, στο πλαίσιο της διδασκαλίας, άρχισα να λαμβάνω σχετικές πληροφορίες. Ίσως αυτό είχε ξεκινήσει και νωρίτερα στο κολλέγιο όταν σπούδαζα Ένα μάθημα στα θαύματα στην Foundation for Inner Peace (FIP). Την εποχή εκείνη, η σύζυγος του καθηγητή μου στο εργαστήριο νευροβιολογίας, όπου δούλευα, μια διάσημη νευροβιολόγος, είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Αυτό μου έδειξε πόσο εφήμερη είναι η ζωή και πως καλύτερα να προχωρήσω και να κάνω γρήγορα, ό,τι είμαι ταγμένος να κάνω σε αυτή τη ζωή!

Στη συνέχεια, άρχισα να μελετώ διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους και να δουλεύω με την ενέργεια και τα τσάκρα και, τούτο ήταν που με απορρόφησε ολοκληρωτικά. Ίσως αυτό να ήταν η αποστολή μου σε αυτή τη ζωή ή το σχέδιο της ψυχής μου, αλλά ένιωθα ότι είχα έφεση στην ενεργειακή θεραπεία, ότι ερχόμουν σε επαφή με πράγματα που μου είναι ήδη γνωστά, που ίσως τα είχα διδαχτεί σε μια άλλη ζωή. Όλα ήρθαν πολύ ομαλά και τούτο ανατροφοδότησε την όρεξή μου για μάθηση. Παρακολούθησα πολλές σχολές και μαθήματα και έκανα πολλές θεραπείες σε αυτά τα πρώτα 3 – 5 χρόνια εκπαίδευσης. Όταν έλαβα το διδακτορικό μου δίπλωμα, πήρα υποτροφία για να εκπονήσω μεταδιδακτορική έρευνα και, όταν πλέον τελείωσε και η έρευνα αυτή αποφάσισα να να περάσω επαγγελματικά στο χώρο της ενεργειακής θεραπείας. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για επάγγελμα, αλλά για μια ενασχόληση με κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα για μένα και μέσο επιβίωσης.

Awaken: Πώς γεννήθηκε η Αρκτούρια μέθοδος θεραπείας;

Gene: Ενώ ήμουν ήδη 2-3 χρόνια στο χώρο της ενεργειακής θεραπείας, μια μέρα που βρισκόμουν στην κουζίνα μου στο Κοννέτικατ άκουσα μια εσωτερική φωνή που είπε: “Είσαι Αρκτούριος”.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχα εκπαιδευτεί στη μέθοδο του Reconnection healing και στη συνέχεια είχα αρχίσει να βλέπω τις ενέργειες. Είχα επίσης διαβάσει «Το βιβλίο της γνώσης: τα κλειδιά του Ενόχ», και ένα βιβλίο του Joshua David Stone που μιλούσε για τα διαδιαστασιακά όντα. Αλλά όταν άκουσα αυτή τη φωνή, δεν πήγε το μυαλό μου συνειδητά στον συγκεκριμένο όρο και ούτε είχα ενδιαφερθεί για τα όντα αυτά όταν διάβαζα το παραπάνω βιβλίο.

Αργότερα, όταν κάναμε κάποιες ζωντανές βιωματικές ασκήσεις με τον Δρ. Steven Greer, άνοιξε η σύνδεση ακόμη περισσότερο, ενώ, η τριετής μου εκπαίδευση στο Ίδρυμα για τις Σαμανικές Σπουδές μου έδωσε και τα εργαλεία για να έρθω σε άμεση επαφή με τα πνευματικά όντα που αναφέρονται ως Αρκτούριοι.

Awaken: Ποιό είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που σας έχει συμβεί μέχρι στιγμής στο ενεργειακό πεδίο;

Gene: Ήταν η επαφή και η συνεργασία με ανώτερα πνευματικά όντα, όπως και η ανάπτυξη της διόρασής μου σε βαθμό που να αντιλαμβάνεται με ακρίβεια και να αλληλεπιδρά μαζί τους. Αυτή αποτέλεσε από τότε μια σταθερή εξέλιξη.

Έλαβα μια εκπαίδευση εμβάθυνσης στη σχολή Clairvision του Samuel Sagan. Αυτό με βοήθησε να αναπτύξω την όραση μέσω του τρίτου ματιού. Με τη σαμανική ενέργεια και το τρίτο μάτι μου να ανοίγει γύρω από τον πελάτη, η θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια θεραπευτικών οντοτήτων.

Awaken: Με τί ασχολείσαι την εποχή αυτή;

Gene: Ασχολούμαι με την εκπαίδευση, διδάσκω, κυρίως, την Αρκτούρια Θεραπευτική Μέθοδο (AHM) – έτσι ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να λαμβάνουν και να διοχετεύουν τις συχνότητες αυτές. Τη στιγμή αυτή υπάρχουν ήδη 9 επίπεδα εκπαίδευσης. Το πρώτο μας δίνει τη συνείδηση και την ενέργεια των Αρκτούριων, το δεύτερο μας συντονίζει σε τέσσερις ακόμη θεραπευτικές συχνότητες, ενεργοποιώντας το θεϊκό σχέδιο του καθενός μας και θεραπεύοντας το φυσικό μας σώμα. Το τρίτο επίπεδο συγχωνεύει την διάσταση των Αρκτούριων με την υλική διάσταση για επούλωση τραυμάτων. Το τέταρτο καθαρίζει ανεπιθύμητες πνευματικές συνδέσεις και οντότητες κλπ…

Awaken: Τί θα λέγατε στους ανθρώπους που ξεκινούν σε αυτό το ταξίδι, που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της αφύπνισης;

Gene: Θα τους έλεγα να εμπιστεύονται την καρδιά τους και τη διαίσθησή τους. Εγώ πάντοτε ακολουθούσα τη διαίσθησή μου. Μπορεί να μην είναι σίγουροι για το αν ακούν την αληθινή φωνή τους ή όχι, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που έχουν κάνει κάποιο λάθος, θα βρουν εντέλει το δρόμο. Για παράδειγμα, αν έτυχε να δώσουν τη δύναμή τους αλλού, ακολουθώντας μια διδασκαλία ή κακές συμβουλές, θα έρθουν και πάλι στο σημείο εκείνο του μονοπατιού που θα τους επιτρέψει να ξαναβρούν την εσωτερική τους καθοδήγηση.

Awaken: Τί γίνεται με τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη επίγνωση και βρίσκονται σε πιο στενή επαφή με αυτές τις πραγματικότητες;

Gene: Εδώ, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, διότι έχουμε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Τί πρέπει να μάθω; Τί θα κάνω; Τί θα προσφέρω; Θα υπάρξει μια περίοδος κατά την οποία ο μήνας του μέλιτος τελειώνει και κανείς νιώθει πως δεν προχωράει αρκετά. Αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά στο σημείο αυτό είναι που συμβαίνει η ανάπτυξη.

Όταν ξεκίνησα, ήμουν ενθουσιασμένος με τη θεραπεία! Αλλά κάνοντας 10 θεραπείες την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή γίνεται ρουτίνα και ο αρχικός ενθουσιασμός σταματά… Ο κόσμος του πνεύματος σας δοκιμάζει, και εδώ ξεκινάει η πραγματική δουλειά. Εσείς εξακολουθείτε να ρωτάτε καθημερινά τι είναι καλύτερο για σας, στρέφεστε στην εσωτερική σας φωνή για να λάβετε κάθε απόφαση και, έτσι σταματάτε να χρησιμοποιείτε εξωτερικές αναφορές. Ενδεχομένως, όλο αυτό οδηγεί στη συνειδητοποίηση ότι είσαι εδώ για να προσφέρεις στους άλλους.

Έτσι, ενώ στην αρχή, έχουμε τους ίδιους στόχους με τον εξωτερικό κόσμο, στη συνέχεια όλο αυτό μεταλλάσσεται σε μια υπηρεσία προσφοράς. Η ενδιάμεση περίοδος είναι η περίοδος κατάρτισης που μας βοηθά να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση συνείδησης. Τότε, πλέον, ό,τι δεν δονείται σε αυτό το επίπεδο καταπίπτει και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το πετύχουμε αυτό με ισορροπημένο τρόπο, αλλά κατά τη γνώμη μου ένας ασκούμενος είναι πλέον ώριμος όταν δεν έχει πλέον, ανάγκη να εργάζεται ολοκληρωτικά για τον εαυτό του και, συνεπώς, του μένει χρόνος και δύναμη για να θεραπεύσει και άλλους.
Awaken: Τί θα λέγατε σε κάποιον που θέλει και πιστεύει ότι πρέπει να έχει αφθονία;

Gene: Πρόκειται για ένα αρχετυπικό μοτίβο, ωστόσο, πνευματικά, δεν είναι στην πρώτη γραμμή. Ίσως γιατί, σε προγενέστερες εποχές που οι κοινωνίες ήταν περισσότερο κοινοτιστικές, τα μοναστήρια, οι αρχηγοί των κοινωνικών ομάδων κλπ να αναλάμβαναν τη φροντίδα των κοινών πραγμάτων και της ευημερίας της ομάδας. Ωστόσο, στις σύγχρονες συνθήκες και στην παρούσα ζωή, το μάθημα που πρέπει να λάβουμε είναι η πλήρης ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας, συμπεριλαμβανομένης και της ευθύνης της πνευματικής μας ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να βλέπουμε αρνητικά το να επιδιώκει κανείς την αφθονία. Καθώς προχωρούν οι άνθρωποι στο πνευματικό μονοπάτι θα συνειδητοποιήσουν, πως δεν επιδιώκουν την αφθονία επί σκοπώ, αλλά πως η αφθονία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν την υπηρεσία τους.

Κάποιοι άνθρωποι αφήνουν τελείως τα χρήματα στην άκρη, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει στην κοινωνία μας, γιατί πρέπει να μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου και κάθε λογής βάρη και τούτο υποχρεωτικά σε οδηγεί να θέσεις αντίτιμο για τις υπηρεσίες που παρέχεις. Ο τρόπος με τον οποίο το αντιλαμβάνομαι αυτό, είναι, ότι λαμβάνω αντίτιμο για την ώρα που αφιερώνω σε κάποιον, την οποια θα αφιέρωνα ούτως ή άλλως σε κάποια άλλη αμειβόμενη εργασία. Με τον τρόπο αυτό, μπορώ να συνεχίζω να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά, αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει, πολύ συχνά παρέχω την υπηρεσία για το αντίτιμο που μπορεί εκείνος να καταβάλει.

 

Μετάφραση: Ελσα Δεληγιάννη, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ
Progressor Κοσμοενεργεικής θεραπευτικής – Ζωροαστρισμού, Facilitator Αρκτούριας θεραπευτικής

Πηγές

Συνέντευξη του Gene Ang στον Awaken, https://www.awakenche.org/blog/how-arcturian-healing-method-began–interview-with-gene-ang-72 (ελεύθερη μετάφραση).
Gene Ang, Ph.D.: http://www.geneang.com/www.geneang.com/Presence_Healing.html
Foundation for Inner Peace (A course in Miracles): https://acim.org/
The Foundation for Shamanic Studies: https://www.shamanism.org/
Clairvision School (Samuel Sagan): https://clairvision.org/
Dr Steven Greer: https://siriusdisclosure.com/
Reconnective healing: https://www.thereconnection.com/reconnective-healing-personal-reconnection

 

Δείτε τα επόμενα διαδικτυακά εργαστήρια του Dr Gene Ang

 

Παρακολουθήστε τον Gene Ang στα παρακάτω βίντεο:

Positive Energy, 18.16 from Princeton TV on Vimeo.

Gene Ang Ph D , Neurobiologist & Energy Healing Facilitator spoon bending demo

 

Newsletter εγγραφή

 

Dr Gene Ang

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας