Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που συνήθως παρατηρούνται οι περισσότερες βροχές μετεωριτών.

 

Οι Δρακοντίδες «χορεύουν» ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες, ενώ «υπόσχονται» μαγικό θέαμα αύριο, οπότε προβλέπεται η κορύφωση τους!

Η συγκεκριμένη βροχή μετεωριτών, πήρε το όνομά της από τον Δράκοντα, τον αστερισμό, στην κεφαλή του οποίου είναι το ακτινοβόλο σημείο των συγκεκριμένων διαττόντων. Ο αστερισμός είναι ο 8ος μεγαλύτερος σε ολόκληρο τον ουρανό.

Αντίθετα με άλλες βροχές διαττόντων, οι Δρακοντίδες είναι πιο πιθανό να γίνουν ορατοί νωρίς το βράδυ και όχι τα χαράματα.

Τα συγκεκριμένα πεφταστέρια είναι γνωστά από το παρελθόν ότι κινούνται με πολύ αργή ταχύτητα (μόλις 18 χλμ/δευτερόλεπτο, δηλαδή το ένα τρίτο περίπου της ταχύτητας των Περσειδών). Δημιουργούνται από τον κομήτη 21P/ Giacobini–Zinner.

Ο κομήτης έχει περίοδο 6,621 έτη και ανακαλύφθηκε το 1900 από τον Γάλλο αστρονόμο Michel Giacobini του Αστεροσκοπείου της Νice στη Γαλλία, και το 1913, για μια ακόμα φορά,) από τον Γερμανό αστρονόμο Ernst Zinner του Αστεροσκοπείου Remeis του Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Έκτοτε φέρει το όνομα και των δύο αστρονόμων.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας