Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από τον Δήμο Διονύσου

0
13

Ο Δήμος Διονύσου μέσω του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διοργανώνει Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ενημερώνει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, ο Δήμος Διονύσου προσκάλεσε και φιλοξενεί Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που θα βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης (Κανάπη 3, Άνοιξη) στις 30 Ιανουαρίου 2017 για να πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 213 213 9806 ( καθημερινές 09.00 – 12.00).
Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με σειρά προτεραιότητας.

Επισημαίνεται ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προϋποθέσεις για τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  • Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύζη (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Ισχύει μόνο για γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

 

Πηγή: Δήμος Διονύσου

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας