Ο δήμος Νεάπολης – Συκεών προσφέρει και φέτος δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους.
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η εθελοντική παρουσία εκπαιδευτικών κάνει εφικτή τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή μαθητών. Η δράση αφορά μαθητές  που φοιτούν στην τρίτη (Γ’) Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Κριτήρια – Αιτήσεις των μαθητών

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών για τη συμμετοχή τους στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.
Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση είναι:
  1. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο
  2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  4. Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας, αν είναι άνεργοι
  5. Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας, αν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία
  6. Υπεύθυνη δήλωση γονέα
Τα μαθήματα θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης για τα παιδιά της Δ.Ε. Νεάπολης, στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων για τα παιδιά της Δ.Ε. Πεύκων και στο 2ο ΓΕΛ Συκεών για τα παιδιά στη Δ.Ε. Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καθημερινά έως τις 7 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν καλώντας στα τηλέφωνα 2313. 329577, -558, -559.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στο Γραφείο Παιδείας (υπάρχει αναρτημένη στο portal του δήμου www.dimosneapolis-sykeon.gr) και να την αποστείλουν μέσω fax στο νούμερο 2310.615034, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected],  ή τηλεφωνώντας στο Γραφείο Παιδείας στα: 2313 329 577, -558, -559.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης – Συκεών 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας