Η δύναμη του Εμείς | 3 τρόποι Τσιγκόγκ μπορούν και θεραπεύουν

0
2941

Επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα πιο υγιές σώμα;

Θέλετε να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί και ζωντανοί, ενώ βιώνετε περισσότερη ηρεμία και ειρήνη;

Όλοι ψάχνουμε για αυτά τα πράγματα, σωστά; Στο σημερινό ασταμάτητα, απασχολημένο και περίπλοκο κόσμο είναι εύκολο να αφήσουμε την υγεία μας να καταπέσει, παραμελώντας τις πιο πολύτιμες ανάγκες μας. Εάν είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε μια ζωή υγιή και ζωηρή, και να επαναφέρετε με διαδικασία, τη χαρά, το Τσιγκόγκ της Σοφίας-Zhineng Qigong, μπορεί να είναι η απάντησή σας.

Το Ζίνενγκ Τσιγκόγκ προσφέρει ένα νέο παράδειγμα στην θεραπεία. Επιπλέον στη χαλάρωση και την σκέψη. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρουν εργαλεία, που ξεκλειδώνουν τα μυστικά ενός υγιούς σώματος, νου και καρδιάς.

Η αρχαία τέχνη και η νέα επιστήμη του Τσιγκόγκ της Σοφίας αντιμετωπίζει εντυπωσιακά τη πηγή όλων των αιτιών, που βρίσκονται πίσω από την ασθένεια. Ενώ η δυτική ιατρική φροντίζει τα συμπτώματα, το Τσιγκόγκ  εστιάζει στο σημείο της προέλευσής τους, όπου βρίσκεται η θεραπεία. Αυτά τα εργαστήρια ανοίγουν και υποστηρίζουν την πρωτοποριακή πόρτα προς καλύτερη υγεία.

Το Τσιγκόγκ, έχει τη ρίζα του στη Κίνα, εδώ και 5000 χρόνια και παραμένει, ακόμη, ένα από τα πιο ισχυρά ελιξίρια για εμφανή υγεία στον πλανήτη σήμερα.Το Ζhineng Qigong παίρνει τη παράδοση και τη συνθέτει  στο πλαίσιο της σύγχρονης καθημερινότητας. Μέσα από τη πρακτική ήπιων κινήσεων, ήχου, οραματισμού και διαλογισμού, οι ακρογωνιαίοι λίθοι του ZNQG, η ζωτική ενέργεια και η εσωτερική σοφία επανέρχονται.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε με τη πρακτική του Zhineng Qigong, θα σας πρότεινα να διαβάσετε τα παρακάτω τρία βασικά στοιχεία, που αποτελούν τη βάση των ZNQG μαθημάτων και  εργαστηρίων. Για να ενσωματώσετε αυτές τις διδασκαλίες, χρειάζεται να επιτρέψετε τον εαυτό σας, να δεχθεί αληθινά τη πανάρχαια Σοφία.

1. Η Δύναμη του Εγώ … Η Επιστροφή στο Σώμα
Το βαθύ ταξίδι της επιστροφής στο σώμα, αρχίζει όταν ανακαλύψουμε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που ζουν μέσα στο σώμα, το νου και την καρδιά.  Στα μαθήματα και εργαστήρια, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται να γίνουν φίλοι με τα συναισθήματα και τα συμπτώματα της ασθένειας, που ζουν στο σώμα τους. Μέσα από την καθημερινή άσκηση του τσιγκόγκ, τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα από το άγχος, την αρρώστια και το γήρας απελευθερώνονται, καλώντας τη ροή του θεραπευτικού qi, να επιστρέψει στο σώμα. Συναντώντας τις προκλήσεις μας, με μεγαλύτερη επίγνωση και αποδοχή, επιστρέφουμε στην εστία του σώματός μας με μια ανανεωμένη αίσθηση χαράς και ζωτικότητας.

2. Η δύναμη του Chi… Θεραπεία με την Ενέργεια της Ζωής.
Το Τσι (QI) είναι το θεμέλιο, που δίνει πνοή σε κάθε ζωή. Το Τσιγκόγκ της Σοφίας (Ζhineng Qigong) καλλιεργεί το Τσι, που ρέει μέσα μας και γύρω μας. Όταν ασκούμαστε στη πρακτική τσιγκόγκ, συνδεόμαστε με τη ζωτική ενέργεια (chi), φέρνοντάς την μέσα στο φυσικό και συναισθηματικό σώμα, για θεραπεία. Για να θεραπευθούμε βαθιά από τις προκλήσεις ασθένεια-υγεία, χρειάζεται κάτι περισσότερο από τις πέντε αισθήσεις,  και βρίσκεται πολύ μακριά από τις περιορισμένες πεποιθήσεις της ασθένειας, όπως ορίζεται από την δυτική ιατρική. Μια αφοσιωμένη τσιγκόγκ πρακτική εστιάζει το Tσι μέσα στο σώμα, στη καρδιά και στο νου, αφυπνίζοντας νέα νευρικά και ενεργητικά περάσματα, που μπορούν και δημιουργούν εύρωστη υγεία.

3. Η Δύναμη του Εμείς… Θεραπεία σε Κοινότητα
Το να ασκείστε με άλλους είναι ένα ουσιαστικό μέρος ενός μαθήματος/εργαστηρίου του Τσιγκόγκ της Σοφίας- Zhineng Qigong. Μπορεί να αποτελεί νέα αντίληψη στη Δύση, αλλά στη Κίνα το τσιγκόγκ εξασκείται σε κοινότητες, εδώ και αιώνες. Ο λόγος είναι ότι η θεραπευτική ενέργεια του Qi ενισχύεται, όταν μια ομάδα ασκείται με κοινή πρόθεση. Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν σπίτι, μοιράζονται τη νέα τους αίσθηση ζωτικότητας και αφθονίας με την οικογένεια, τους φίλους, και τη κοινότητα, και κάνοντας αυτό φέρνουν περισσότερη συμπόνια και θεραπεία στον κόσμο.

Καθισμένοι δίπλα-δίπλα στα εργαστήρια είναι άνθρωποι διαφορετικοί, κάποιοι για να βελτιώσουν τον τρόπο που μεγαλώνουν, άλλοι αντιμετωπίζοντας ασθένειες, όπως Πάρκινσον, Χρόνιο Σύνδρομο Κούρασης, ή κατάθλιψη. Όλοι μοιράζονται τη πρόθεση να θεραπευθούν και σύντομα ανακαλύπτουν ότι η δύναμη του Εγώ και η δύναμη του Τσι, ωθούνται, όταν συνδυάζονται με τη δύναμη του Εμείς.

Δεν υπάρχει παρά το παρόν, για να εξερευνήσετε την θεραπευτική σοφία του σώματός σας.

Τhe Qi Center
Mετάφραση: Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου

Χρυσή Μπέρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας