Ευφροσύνη Μάρδα Στραβελάκη | Συναισθηματική Ρεφλεξολογία

0
627

Συνέντευξη της Ευφροσύνης Μάρδα Στραβελάκη, Ιδρύτριας του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας.

είναι γνωστό ότι κάθε σώμα έχει πληθώρα δυνατοτήτων για να διατηρείται σε καλή κατάσταση και για να είναι αρωγός στις ανάγκες της ψυχής και του νου για την πορεία που έχει να διανύσει ο άνθρωπος. Διαθέτει απίστευτους μηχανισμούς αυτό-παρατήρησης, αυτό-συντήρησης, αυτό-κάθαρσης, αυτό-θεραπείας και με τα εφόδια αυτά μπορεί και διατηρεί την ομοιοστασία του!

Οι άνθρωποι όμως δεν είμαστε πάντα σε θέση να αντιληφτούμε τις προσπάθειες που κάνει το σώμα μας για να διατηρήσει την ομοιόσταση του και να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να μας εξυπηρετεί. Συχνά μάλιστα κάνουμε τις καταχρήσεις, τις υπερβάσεις μας, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις τους. Άλλοτε πάλι συναισθηματικά, περνάμε φάσεις “ξενοιασιάς, ξεκούρασης” όπου χάνουμε την ικανότητα παρατήρησης του εαυτού μας και δεν μπορούμε να έχουμε κατανόηση της κατάστασης που βρισκόμαστε.

Αυτό είναι το ανθρώπινο, το “ά-λογο” κομμάτι μας (το στερούμενο ορθολογισμού / λογικής), το οποίο ζητά το μερίδιό του.

Ευτυχώς όμως που το “έλλογο” το συνετό, το φρόνιμο κομμάτι ΠΑΝΤΑ είναι εκεί, για να μας συνετίσει, να μας υπενθυμίσει την πορεία μας και το συμφέρον μας.

Όταν το έλλογο κομμάτι μας υπερισχύει και αντιλαμβανόμαστε τα “λάθη” μας, είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε, να κατανοήσουμε, να αποδεχθούμε το λάθος μας και από ΛΑΘΟΣ να μεταμορφωθεί σε ΑΘΛΟΣ (με αναγραμματισμό).

Σε αυτή τη φάση συνειδητοποίησης, συχνά ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη για συμπαράσταση, για καθοδήγηση από κάποιον άνθρωπο, να τον υποστηρίξει, για να τα καταφέρει ευκολότερα και συντομότερα ίσως, να μεταβεί σε μία άλλη φάση της ζωής του, της ΥΓΕΙΑΣ του.

Θα μπορούσε ο ρεφλεξολόγος να είναι ένας από αυτούς που θα μας οδηγήσει στην πολυπόθητη Υγεία;

Πιστεύω πως ναι. Θα μπορούσε με την κατάλληλη εκπαίδευση. Και μάλιστα σε σχέση με το παρελθόν, η ειδικότητα αυτή είναι πολύ πιο δημοφιλής και αγαπητή λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της, θα έλεγα.

Θα μπορούσε αυτή η προσέγγιση να γίνει και σε ένα σεμινάριο;

Θα μπορούσε. Είναι σημαντικό να ξεκινήσει κανείς να γνωρίζει τον εαυτό του παρατηρώντας το υλικό του σώμα, τις λειτουργίες, τις προδιαθέσεις και τις ανάγκες του. Μπορεί να μάθει έμπρακτα να εφαρμόζει απλές τεχνικές της ρεφλεξολογίας για ηρεμία, παρατήρηση, κατανόηση και αποδοχή.

Άρα το πιο σημαντικό είναι, να έρθουμε περισσότερο σε επικοινωνία με το σώμα μας και να το αφουγκραζόμαστε!

Βεβαίως και είναι πολύ σημαντικό να ερχόμαστε σε επικοινωνία με το σώμα μας. Θα συμπλήρωνα ότι με την Ρεφλεξολογία όχι μόνο αποκτούμε καλλίτερη επικοινωνία με το σώμα μας, δηλαδή το υλικό κομμάτι μας, το θνητό, αλλά και με το νοερό κομμάτι της ζώσας ύπαρξης μας, το λογικό. Με αυτή την προσέγγιση μπορούμε να κατανοήσουμε το α-λογο μέρος της ψυχής μας το οποίο μας παρασύρει σε ενέργειες που δεν μας αρέσουν.

Παρατηρήσαμε ότι με την Ρεφλεξολογία σε συνεργασία με την μέθοδο Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης, Expansion Method, μπορούμε να συνδυάσουμε τα σωματικά με τα συναισθηματικά οφέλη. Να βρούμε το πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που μας πονάει, που δεν λειτουργεί προς όφελος μας αλλά δεν μπορούμε να το δούμε ξεκάθαρα.

Με την νέα μεθοδολογία της Συναισθηματικής Ρεφλεξολογίας καταφέρνουμε να αποκαλύψουμε στον εαυτό μας το βαθύτερο αίτιο της συναισθηματικής μας ανισορροπίας και να απελευθερωθούμε από αυτόν τον περιορισμό κατά την διάρκεια μιας ρεφλεξολογικής συνεδρίας.

Η Ευφροσύνη Μάρδα παρουσιάζει το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας με τη μέθοδο Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης Expansion Method στο σεμινάριο: “Πώς η Συναισθηματική Ρεφλεξολογία μπορεί να υποστηρίξει την Υγεία” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Το σεμινάριο εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων και διαλέξεων Μετα-Μόρφωση για όλους, που συνδιοργανώνουν η Όμορφη Ζωή, το “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης κι επιλεγμένοι εισηγητές.
Αυτόνομαολοκληρωμέναχρηστικά σεμινάρια σε εξαιρετικά προσιτή τιμή!

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας