Ποια είναι η σωστή διαδικασία για την τοποθέτηση του κλιματιστικού σας

Τι πρέπει να γνωρίζω για την εγκατάσταση κλιματιστικού;

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν να εγκαταστήσουν κάποιο κλιματιστικό μηχάνημα για θέρμανση ή ψύξη του χώρου τους. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι η σωστή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι απαραίτητη καθώς συνδέεται άμεσα με τη σωστή λειτουργία και τη μακροζωία του μηχανήματος. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρείτε έναν επαγγελματία ψυκτικό, ώστε να γίνει σωστά η δουλεία σας.

Σίγουρα, θα έχετε ακούσει για τα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα τεχνολογίας inverter τα οποία λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρουν, έχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικά σε μεγάλη μερίδα καταναλωτών. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση κλιματιστικού, ώστε να πετύχετε όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόδοση του.

Ποια είναι η τιμή εγκατάστασης κλιματιστικού από κάποιον επαγγελματία ψυκτικό;

Η εγκατάσταση κλιματιστικού τιμή δεν είναι σταθερή. Εξαρτάται από το μέγεθος του κλιματιστικού και πιο συγκεκριμένα από τα πόσα btu είναι. Ενδεικτικά, οι τιμές είναι:

  • Εγκατάσταση 9000btu-12000btu από 59€
  • Εγκατάσταση 18000btu από 79€
  • Εγκατάσταση 24000btu από 109€

Στη τιμή περιλαμβάνεται μέχρι και 2 μέτρα χαλκοσωλήνας, ενώ αν χρειαστείτε βάση στήριξης του μηχανήματος ανέρχεται στα 7€ η καθεμία.

Τι πρέπει να προσέξω για τη σωστή τοποθέτηση κλιματιστικού;

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα στο οποία πρέπει να δoθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να γίνει σωστή εγκατάσταση. Έτσι, καλό θα ήταν να αναθέσετε την εγκατάσταση σε κάποιον επαγγελματία ψυκτικό, ο οποίος γνωρίζει με ακρίβεια τη διαδικασία και μπορεί να πετύχει πολύ καλή απόδοση του κλιματιστικού σας καθώς και να σας εγγυηθεί για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, τα σημεία τα οποία χρειάζονται προσοχή είναι:

  • Η εσωτερική μονάδα πρέπει να εγκατασταθεί ελάχιστα πιο ψηλά από την εξωτερική, δηλαδή πάνω από τα κουφώματα.
  • Η βάση του κλιματιστικού δεν πρέπει να τοποθετείται σε σημείο από το οποίο περνούν καλώδια.
  • Οι σωλήνες του κλιματιστικού, πρέπει να μονωθούν πριν από την εγκατάσταση.
  • Η εξωτερική μονάδα πρέπει να αερίζεται και να μην εκτίθεται σε καιρικά φαινόμενα.

Τι πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας;

Η εσωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού εγκαθίσταται ψηλά στον τοίχο, συνήθως πάνω από κουφώματα και σε σημείο ώστε να μη φυσάει εκεί που κάθεστε ή κοιμάστε. Αν θέλετε να αποφύγετε σημαντικές απώλειες θερμότητας καλό θα ήταν να τοποθετήσετε το κλιματιστικό σας πάνω από κάποιο κούφωμα του χώρου και όχι απέναντί του.

Επιπλέον, προσοχή πρέπει να δοθεί και στις οδηγίες του κατασκευαστή. Μια θέση που συχνά συστήνουν οι κατασκευαστές για τη τοποθέτηση είναι ο τοίχος που βρίσκεται δίπλα στη μπαλκονόπορτα.

Τι πρέπει να προσέξω στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας;

Μη σας ξεγελάει η ιδέα ότι αφού η εξωτερική μονάδα βρίσκεται εξωτερικά του σπιτιού, τότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στην τοποθέτηση κλιματιστικού, η εξωτερική μονάδα πρέπει να μπει σε σημείο ώστε να έχει χώρο να αερίζεται. Συνήθως, υπάρχει ένδειξη για τον προτεινόμενο χώρο στις οδηγίες.

Πώς τοποθετούνται οι σωλήνες και η βάση στη τοποθέτηση κλιματιστικού;

Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε τη βάση στήριξης της συσκευής. Αν από το σημείο αυτό περνούν καλώδια, εσωτερικά του τοίχου, καλό θα ήταν να το αποφύγετε για λόγους ασφαλείας. Επίσης, το ίδιο θα πρέπει να προσέξετε προκειμένου να περάσετε τους σωλήνες που συνδέουν την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα. Καλό είναι να αποφύγετε την εγκατάσταση σε τοίχους που περνούν καλώδια, καθώς έτσι αυξάνεται το ρίσκο ζημιάς.

Επιπλέον, οι σωλήνες που συνδέουν τις δύο μονάδες πρέπει να μονωθούν σωστά. Θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν τους επενδύσετε με μονωτικούς σωλήνες. Παράλληλα, πρέπει να αφαιρείται ο αέρας από το εσωτερικό του σωλήνα και να δημιουργείται κενό αέρος.

Ένας επαγγελματίας ψυκτικός μπορεί να αναλάβει να τη τοποθέτηση κλιματιστικού, δίνοντας προσοχή σε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να αναθέτουμε την εγκατάσταση κλιματιστικού σε επαγγελματία ψυκτικό.

Γιατί να επιλέξω το myConstructor για την εγκατάσταση κλιματιστικού;

Στη πλατφόρμα μας θα βρείτε έμπειρους ψυκτικούς οι οποίοι μπορούν να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές και να αναλάβουν τη τοποθέτηση κάθε είδους κλιματιστικού. Οι  συνεργάτες μας, χάρη στη πολυετή τους εμπειρία αναλαμβάνουν κάθε είδους εργασία σχετική με το κλιματιστικό σας και μπορούν να σας εγγυηθούν για τα αποτελέσματα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας