Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι είναι η νέα πραγματικότητα όλων μας.

 

Οι εκδοτικοί οίκοι σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να γεμίσουν δημιουργικά τις ώρες μας με πολλές ιστορίες – οι περισσότερες εξ αυτών με καλό τέλος, όπως προσδοκούμε σήμερα για ολόκληρη την Ευρώπη – έχουν ανοίξει τις πλατφόρμες τους, ώστε όλοι μας να μπορούμε να διαβάσουμε (e-books) ή να ακούσουμε ένα βιβλίο (audio-books).

Για του λόγου το ασφαλές οι εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν δωρεάν δύο βιβλία (365 μέρες χωρίς τηλεόραση – Δημιουργικές ιδέες για σας και το παιδί σας και  Παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας) για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών για τις ημέρες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Εύκολες, απλές και έξυπνες ιδέες για λιγότερη τηλεόραση και περισσότερο χρόνο με την οικογένεια. Επίσης οι εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν επιπλέον 22 ψηφιακά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων όπως η Ευγενία Φακίνου, ο Λένος Χρηστίδης, η Ιωάννα Μπουραζοπούλου, ο ασίλης Παπαθεοδώρου , η Ντόρα Γιαννακοπούλου, ο Στέφανος Δάνδολος, 0 Αλέξης Σταμάτης, η Λένα Διβάνη και ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Τα βιβλία θα τα βρείτε εδώ 

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο λαμβάνοντας υπόψη όλους εκείνους που θέλουν να διαβάσουν για να γεμίσουν αυτές τις ημέρες τον χρόνο του προσφέρουν εντελώς δωρεάν ακουστικά βιβλία. Βιβλία γραμμένα από την πένα δημοφιλών συγγραφέων σε μια αφήγηση-ερμηνεία των ίδιων των δημιουργών τους, η οποία υπόσχεται να μεταβάλει την επαφή με τη λογοτεχνία σε μια διαφορετική και εντελώς ξεχωριστή εμπειρία, και παράλληλα έχει και αρχειακή αξία.

Τα βιβλία θα τα βρείτε εδώ

Οι Εκδόσεις Πατάκη καλωσορίζουν τους μικρούς αναγνώστες και τους γονείς τους στην ξακουστή βιβλιοθήκη της μάγισσας Σουμουτού. Τα βιβλία στη βιβλιοθήκη διαλεγμένα ένα ένα, συναρπαστικά. Είκοσι τρία από τα βιβλία που κρύβονται στα ράφια της τα διαβάζουν φωναχτά η Ηλέκτρα Γεννατά και ο Θανάσης Χαλκιάς. Συγγραφείς: Μάνος Κοντολέων, Ζωρζ Σαρρή, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Φίλιππος Μανδηλαράς, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Κώστας Μάγος, Μαρία Παπαγιάννη, Βούλα Μάστορη, Χρήστος Μπουλώτης, Μάρω Λοΐζου, Κατερίνα Σέρβη, Μελίνα Καρακώστα, Ελένη Δικαίου, Αθηνά Μπίνιου, Αλεξάνδρα Μπίζη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Λίτσα Ψαραύτη, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Στέλλα Βιογιατζόγλου, Βάσω Ψαράκη, Παντελής Καλιότσος.

Τα βιβλία θα τα βρείτε εδώ

Δωρεάν βιβλία για όσους μένουν μόνοι! Στις Εκδόσεις Ιβίσκος καλωσορίζουμε την πιο απαισιόδοξη άνοιξη με αισιοδοξία και φυσικά… με βιβλία! Η παρέα, η αλληλεγγύη, η ηρεμία αυτές τις ημέρες είναι τα κύρια ζητούμενα. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη. Στείλτε μας μήνυμα για να μας πείτε ή να μας υποδείξετε έναν συγγενή ή φίλο σας που είναι μόνος στο σπίτι και θα στείλουμε εντελώς δωρεάν ένα βιβλίο για συντροφιά. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Αν δεν έχετε οικονομική δυνατότητα να προμηθευτείτε κάποιο βιβλίο, στείλτε μας απλά ένα mail στο [email protected] και θα σας στείλουμε δωρεάν ebooks των εκδόσεών μας για να σας κρατήσουν λίγη συντροφιά. Σε αυτή τη συγκυρία μένουμε σπίτι, αλλά κανείς από τους γύρω μας δεν πρέπει να είναι μόνος» γράφει μεταξύ άλλων στη επιστολή του προς τους αναγνώστες ο εκδότης του οίκου «Διόπτρα», Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας