5.242 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Αγγελικής Κρητικού

Μ

ία Ηλιακή Έκλειψη αποτελεί πάντα εποχή αλλαγής. Μπορείτε να την δείτε ως μια ισχυρή Νέα Σελήνη που μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες και να ξυπνήσει τομείς της ζωής σας που έχουν παραμείνει στάσιμοι ή παλιοί.

Η 13η Ιουλίου φέρνει μια μερική Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Καρκίνου. Αυτή είναι η πρώτη Έκλειψη που έχουμε στον Καρκίνο από το 2009 και τώρα ξεκινάει ένας νέος κύκλος που θα διαρκέσει μέχρι το 2020.

Οι Εκλείψεις συνήθως πραγματοποιούνται σε δύο αντίθετα ζώδια. Για τον τελευταίο χρόνο περίπου, είχαμε Εκλείψεις στο Λέοντα και στον Υδροχόο, αλλά τώρα οι Εκλείψεις μετατοπίζονται στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω.

Η Έκλειψη Ηλίου του Ιουλίου θα είναι το άνοιγμα αυτού του νέου κύκλου και θα φωτίσει το δρόμο για τα επόμενα χρόνια. Ως η πρώτη από τις Εκλείψεις του Καρκίνου, η ενέργεια που βιώνουμε τώρα θα μεγαλώσει και θα εξελιχθεί, ώστε να φτάσουμε σε νέα υψηλότερα επίπεδα και να μάθουμε νέα πράγματα.

Γύρω από τις ώρες της Έκλειψης, το Σύμπαν αναστατώνει τη ζωή μας για να δούμε κάτι νέο ή κάτι διαφορετικό. Το Σύμπαν μας αναστατώνει, ώστε να αρχίσουμε να θέτουμε νέες προθέσεις ή σχέδια τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήμασταν σε θέση να εξετάσουμε ή να σκεφτούμε.

Αυτή η Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο έχει μια ισχυρή ενέργεια αναγέννησης και μας ζητάει να σκάψουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας για να ανακαλύψουμε ποια μέρη της ζωής μας χρειάζονται να αφυπνιστούν ή να επαναπροσδιοριστούν.

Ίσως περπατάτε ακόμα στο μονοπάτι που είχε τεθεί για εσάς πριν από πολλά χρόνια και ίσως αυτό το μονοπάτι να είναι πια ξεπερασμένο ή να μην είναι πια χρήσιμο.

Δεν είμαστε πια οι ίδιοι. Μετά από όλες τις κοσμικές αναβαθμίσεις και την ενέργεια τα τελευταία χρόνια, όλοι έχουμε υποστεί τεράστιους κύκλους θανάτου και αναγέννησης.

Τώρα, με την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο, καλούμαστε να τιμήσουμε τις αλλαγές που έγιναν μέσα μας, καλούμαστε να τιμήσουμε ποιοι είμαστε σήμερα και να προσαρμόσουμε ανάλογα τη ζωή μας.

Καλούμαστε να ταξιδέψουμε ακόμα πιο βαθιά μέσα στον εαυτό μας για να ανακαλύψουμε τι πραγματικά επιθυμούμε για εμάς και τη ζωή μας.

Χρειάζεται να συνδεθείτε με τον εαυτό σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Χρειάζεται να αναρωτηθείτε ποιοι πραγματικά είστε ώστε να ανακαλύψετε τι θεωρείτε σημαντικό στη ζωή σας.

Ποιοι είστε στα βαθύτερα επίπεδα; Ποια είναι η αλήθεια σας;

Όταν κοιτάζετε μέσα σας βαθιά, μπορείτε να βρείτε απαντήσεις. Όταν κοιτάζετε μέσα, θα δείτε ότι υπάρχει μόνο μία αλήθεια – η δική σας αλήθεια.

Αυτή η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο ίσως να μας κουράσει με τρόπους που δεν θα είναι οι πιο ευχάριστοι, καθώς θα καθοδηγηθούμε να ταξιδέψουμε μέσα μας και να καθίσουμε με τα πιο σκοτεινά, τα πιο βαθιά μέρη της ψυχής μας.

Παρόλο που αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, σκεφτείτε αυτήν την Ηλιακή Έκλειψη ως μια κοσμική παράκαμψη σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Για να αξιοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ανοιχτοί και να επιτρέψουμε στο Σύμπαν να μας καθοδηγήσει. Η προσπάθεια να πολεμήσουμε τη ροή ή να προσπαθήσουμε πάρα πολύ σκληρά για να ελέγξουμε τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι προς όφελός μας.

Χρειάζεται να επιτρέψουμε στην ενέργεια της Ηλιακής Έκλειψης να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να μας αποκαλύψει τις απαντήσεις.

Λόγω του ότι υπάρχουν πολλοί ανάδρομοι πλανήτες γύρω από αυτή την Ηλιακή Έκλειψη (Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας, Άρης, Ποσειδώνας, Ουρανός και Ερμής) ίσως να μην είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ή να ερμηνεύσουμε αυτήν την ενέργεια άμεσα. Στην πραγματικότητα, ίσως να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την ενέργεια της Έκλειψης προς όφελός μας.

Η υπομονή θα αποτελέσει ουσιαστικό στοιχείο στην ενέργεια αυτής της Έκλειψης και θα την χρειαστούμε ώστε να επιτρέψουμε στα πράγματα να αποκαλυφθούν και να ξεδιπλωθούν.

Η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο φέρνει επίσης πολλή συναισθηματική ενέργεια, κάτι που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να προστατεύσουμε και να έχουμε επίγνωση των ενεργειακών μας σωμάτων. Μεταφέρει επίσης μια ισχυρή στοργική ενέργεια, η οποία κάνει την αυτο-αγάπη και την αυτο-φροντίδα κορυφαία προτεραιότητα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποιες προθέσεις είναι καλό να θέσετε ή για ποια κατεύθυνση χρειάζεται να ακολουθήσετε γύρω από αυτή την Ηλιακή Έκλειψη. Απλά καθίστε αναπαυτικά και επιτρέψτε στον εαυτό σας να καθοδηγηθεί. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να παραδοθεί στη ροή του Σύμπαντος.

Απλά σηκώστε τα χέρια σας ψηλά και πείτε – “είμαι έτοιμος, είμαι ανοιχτός, θέλω να καθοδηγηθώ, θέλω να οδηγηθώ στο ανώτερο πεπρωμένο μου.”

Παραμείνετε ανοιχτοί στο Σύμπαν, ασκηθείτε στην αποδοχή, αυτο-αγάπη και αυτο-φροντίδα, και τότε αυτή η Ηλιακή Έκλειψη θα ξεκλειδώσει για εσάς όλες τις πόρτες που χρειάζεστε και εν καιρώ θα είστε σε θέση να περάσετε μέσα από όλες, μία προς μία.

Οι παλίρροιες αλλάζουν και μετατοπίζονται, ένας νέος κύκλος ανθίζει, και ανθίζετε και εσείς μαζί του.

Άντζελα Κρητικού

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Thessaloniki #JobFestival 2018

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.