Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, η ActionAid διοργανώνει ένα τεράστιο υπαίθριο παιχνίδι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν ιστορικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, εμπνευσμένο από το γνωστό «φιδάκι». Νικητές οι παίκτες που θα κατακτήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τους τα δικαιώματα! Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πού και πότε;

Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 11.00- 18.00

Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος (κοντά στην είσοδο του Ηρωδείου)

Στάση μετρό Ακρόπολη

Είσοδος ελεύθερη

Πώς παίζεται;

  • Νικητές είναι οι παίκτες που θα κατακτήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τους τα δικαιώματα!
  • Κάθε παρτίδα διαρκεί 20’ και παίζεται με ζάρι.
  • Συμμετέχουν μέχρι και 12 παίκτες σε 3 ομάδες.
  • Το παιχνίδι έχει έκταση 100 τετραγωνικά μέτρα.
  • Σε κάθε ζαριά παραμονεύουν ανατροπές και η εξέλιξη είναι απολύτως αβέβαιη!

Kάθε βήμα κρύβει μια ιστορία και ένα κόσμο από μία διαφορετική χώρα. Έτσι, οι παίκτες θα γίνουν για λίγο ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που κατάφερε να πάει σχολείο, μια μητέρα που προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της μετά το σεισμό του Νεπάλ, ένας Παλαιστίνιος που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του, ένας Αθηναίος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην Ελλάδα της κρίσης.

Tι σημαίνει φτώχεια σήμερα;

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1,90 δολάριο την ημέρα. Οι μισοί από αυτούς ζουν στην Αφρική, το 42,7% στην Νοτιοανατολική Ασία, το 4,4% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 1,4% στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και μόλις ένα 0,8% στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε έναν κόσμο, όπου οι συνθήκες ζωής του καθένα μας εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία έτυχε να γεννηθεί, το «φιδάκι» της ActionAid δείχνει πόσο οι αδικίες του κόσμου μας κρατούν εκατομμύρια ανθρώπους φτωχούς με ελάχιστες ευκαιρίες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα δείχνει πώς η δράση μας αλλάζει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, κάνοντας τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

*Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: ActionAid

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας