Υπάρχει πάντα κάτι καλό σε κάθε μέρα

0
Υπάρχει πάντα κάτι καλό σε κάθε μέρα - της Έλενας Έρα

683 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Κάθε μέρα μπορεί να μην είναι καλή. Αλλά υπάρχει κάτι καλό σε κάθε μέρα. — ανώνυμος

Ως άνθρωποι έχουμε τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Κάποιες φορές θα σηκωθούμε με όμορφη διάθεση, άλλες πάλι αισθανόμαστε μια ανεξήγητη θλίψη ή θα νιώθουμε πως όλα δεν έχουν κανένα νόημα στη ζωή μας. Υπάρχουν στιγμές που μας φταίνε τα πάντα και κάποιες άλλες συμβαίνει μια ασήμαντη αφορμή για να ξεσπάσουμε.

Ας μη ξεχνάμε αυτές τις στιγμές πως όπως κι αν νιώθουμε… κι αυτό θα περάσει. Ας είμαστε αυθεντικοί με τα συναισθήματά μας. Πολλές φορές μια κούπα καφές είναι απλά μια κούπα καφές. Δεν χρειάζεται να θέτουμε σε αμφισβήτηση τον εαυτό μας ή τη ζωή μας ή τις αποφάσεις μας επειδή μια μέρα δεν αισθανόμαστε όμορφα. Αν δώσουμε υπερβολική σημασία σε αυτό που νιώθουμε, δε θα αργήσουμε να παρασυρθούμε και να οδηγηθούμε σε ένα βάλτο συναισθημάτων, σε μια ελαφριά ίσως κατάθλιψη και το κυριότερο… δεν θα μπορούμε να δούμε καθόλου φως στην άκρη του τούνελ.

Πώς μπορούμε, επί του πρακτέου, να μη βυθιζόμαστε σε συναισθήματα δύσκολα που άξαφνα κάνουν την εμφάνισή τους; Τί μπορούμε να κάνουμε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Υπάρχουν τρεις τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν να αλαφρώσει το φορτίο της ψυχής…

1. Η παρατήρηση:

Απλά παρατήρησε αυτό που σου συμβαίνει χωρίς να βγάζεις συμπεράσματα ή να προσπαθείς να βρεις την αιτία. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποστασιοποιηθείς και να δεις όσα συμβαίνουν πιο ψύχραιμα. Η παρατήρηση είναι το φως της επίγνωσης. Πες στον εαυτό σου… «Αισθάνομαι όπως αισθάνομαι… απλά παρατηρώ όσα αισθάνομαι και δε τα κρίνω αλλά ούτε και τα εμποδίζουν να εκφραστούν».

2. Ευγνωμοσύνη:

Κάθε μέρα φέρνει κάτι καλό. Βρες το, υπάρχει πάντα. Πίσω από κάθε δυσκολία, κρύβεται πάντοτε μα πάντοτε μια ευλογία την οποία θα δεις μόλις περάσει η μπόρα της ψυχής. Στο μεταξύ, νιώσε ευγνωμοσύνη για κάτι απλό όπως το φαγητό που έφαγες ή για τη φυσική σου υγεία. Να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και να ευχαριστείς το Θεό για τα δώρα που έχεις. Πες στον εαυτό σου… «Δεν αισθάνομαι καλά σήμερα… όμως ο Θεός υπάρχει με τόσους διαφορετικούς τρόπους γύρω μου. Ας τον ανακαλύψω. Δεν έχω προσδοκίες να μου φτιάξει η διάθεση. Μπορώ όμως να δω τον Θεό μέσα από τόσα πράγματα».

3. Δημιουργία:

Μη βαλτώνεις μπροστά στην τηλεόραση ή να περνάς άσκοπα τον χρόνο σου όταν νιώθεις άσχημα. Θα σε κάνει χειρότερα. Κάνε κάτι που θα ξυπνήσει το σώμα και το νου, όπως είναι ένα δημιουργικό χόμπι ή το καθάρισμα του σπιτιού ή ξεκαθάρισε πράγματα που δε σου χρειάζονται πλέον. Πήγαινε γυμναστήριο ή κάνε γιόγκα ή ασκήσου στο σπίτι. Ακόμη κι αν βαριέσαι, ζορίστε το σώμα σου να ανταποκριθεί και αμέσως θα αισθανθείς καλύτερα. Πες στον εαυτό σου… «Σήμερα αισθάνομαι χάλια, θέλω να κάτσω μπροστά στην τηλεόραση και να τρώω ή θέλω να σκέφτομαι το παρελθόν και να κρίνω τον εαυτό μου κ.ο.κ. Αλλά πριν το κάνω αυτό, ας περάσω λίγη ώρα δημιουργίας με εμένα. Ας μου κάνω ένα δώρο».

Δοκιμασμένοι τρόποι που λειτουργούν θαυμάσια.

Με αγάπη
Έλενα Έρα,
για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr

photo credit: fotolia.com

Πηγή: healinghome.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η ζωή και η δουλειά μου είναι αφιερωμένη στην εσωτερική αφύπνιση και την ενίσχυση του συλλογικού ασυνείδητου με φως.
Το ταξίδι ως συγγραφέας, καλλιτέχνης και μητέρα με έχει μετατρέψει σε έναν αλχημιστή της ζωής. Οι αλχημιστές της ζωής γνωρίζουν πως η δύναμη για αλλαγή βρίσκεται μέσα τους.
Μέσα από το γράψιμο, το Spiritual Coaching και την τέχνη προσφέρω αυτή τη γνώση σε όσους επιθυμούν να τη αποκτήσουν.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας