Έλενα Σαμλόγλου | «Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτά που έχεις»

0
3036

Δίπλα στο όνομα της Έλενας Σαμλόγλου ξεδιπλώνονται έννοιες όπως: Reiki, Theta Healing, EFT, Healing Codes, Αγγελική Θεραπεία, MIR Method. Πιστεύοντας στη δύναμη που εσωκλείει ο καθένας, η Έλενα Σαμλόγλου έχει ως στόχο κι επιθυμία, σε κάθε συνεδρία και σεμινάριο, να αφυπνιστεί ο άνθρωπος, έτσι ώστε να ενθυμηθεί την τελειότητά του, να ανακαλύψει την εντός του δύναμη, την ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται, την ικανότητά του να δημιουργεί ο ίδιος την πραγματικότητα που επιθυμεί. Συμβουλή της: Να μην επικεντρώνεσαι σε αυτά που δεν έχεις, γιατί ποτέ δεν θα έχεις αρκετά από αυτά που θέλεις.


Βάλε με στο κλίμα, Έλενα.

Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο όρος «θεραπευτής» δεν είναι πολύ δόκιμος, για εμένα προσωπικά. Θεωρώ ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε ο θεραπευτής του εαυτού μας. Ο όρος διευκολυντής θα ταίριαζε καλύτερα, επειδή αυτό ακριβώς κάνουμε. Διευκολύνουμε το άτομο, με διάφορες τεχνικές και μεθόδους, να αναπτύξει την έμφυτη ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται, να ενδυναμώνεται  και να δημιουργεί ο ίδιος την πραγματικότητα που θέλει να βιώσει. Όμως, έχει επικρατήσει ο όρος θεραπευτής κι έτσι τον χρησιμοποιώ κι εγώ- όπου δεν μπορώ να τον αποφύγω.

Ασχολούμαι, λοιπόν, με εναλλακτικές, ενεργειακές μεθόδους αυτογνωσίας κι αυτοθεραπείας κι ενεργειακής ενδυνάμωσης. Μία από αυτές είναι η ενεργειακή ψυχοθεραπεία με τη μέθοδο Θήτα. Η ενεργειακή ψυχοθεραπεία δε σχετίζεται με την ψυχοθεραπεία, που κάνουν οι γιατροί. Εμείς χρησιμοποιούμε την ενέργεια, με όποια έννοια την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αναφέρομαι στην ενέργεια, που υπάρχει στο σύμπαν, κι από την οποία αποτελούνται όλα γύρω μας. Είμαστε πλασμένοι από αυτήν την ενέργεια. Όσον αφορά στην ενεργειακή ψυχοθεραπεία, που γίνεται με τη μέθοδο Θήτα (ThetaHealing), χρησιμοποιούμε την ενέργεια του Θεού, του Δημιουργού των Πάντων.

Δηλαδή;

Ενέργεια του Θεού είναι όλα όσα υπάρχουν. Κι Θεός είναι ό,τι θεωρεί ο καθένας ως Ανώτερη Δύναμη. Με τη Μέθοδο Θήτα ασχολούμαι από το 2012. Από το 1990, όμως ,ασχολούμαι με τις εναλλακτικές θεραπείες, κυρίως για να καλύψω τη δική μου ανάγκη για αυτογνωσία και θεραπεία. Έχω διδαχθεί και δοκιμάσει πάρα πολλές μεθόδους. Μεθόδους που χρησιμοποιώ στις συνεδρίες μου, αλλά και που προτείνω στους θεραπευόμενούς μου. Από τις ενεργειακές μεθόδους, που έχω γνωρίσει, θεωρώ κορυφαία -μέχρι στιγμής- τη Μέθοδο Θήτα. Εδώ στοχεύουμε στην αιτία, στα υποσυνείδητα αρνητικά προγράμματα και τις πεποιθήσεις, που δημιουργούν το πρόβλημα.

Με τη βοήθεια των πολλών τεχνικών της Θήτα και μέσα από τη σύνδεσή μας με το Θεό, αλλάζουμε αυτά τα προγράμματα, επί τόπου, με προγράμματα που εξυπηρετούν το ύψιστο καλό μας. Κι έτσι το πρόβλημα επιλύεται από τη ρίζα του. Ακόμη και θεραπεία απ’ όταν είμαστε μωρό μέσα στη μήτρα μπορούμε να λάβουμε! Το Reiki είναι επίσης μια αγαπημένη, υπέροχη και ισχυρή μέθοδος. Είναι ιδανική γι΄αυτούς που απλά θέλουν να δουν θετικές αλλαγές στον εαυτό τους και τη ζωή τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει να γνωρίσουν την αιτία του προβλήματος. Στο Reiki, απλά, επιτρέπεις στην ενέργεια να κάνει αυτό που χρειάζεται κι εσύ μετά βλέπεις τις θετικές αλλαγές στη ζωή σου.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι, οι ενεργειακές θεραπείες είναι το ίδιο αποτελεσματικές; Ποια πρέπει να επιλέξει κάποιος και με ποιο κριτήριο;

Από την προσωπική μου εμπειρία έχω καταλήξει ότι δεν είναι όλες οι ενεργειακές μέθοδοι για όλους τους ανθρώπους και για όλα τα θέματα. Στην ουσία, είναι διάφορα «εργαλεία» που μας βοηθούν στην καθημερινότητά μας και στο να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που θέλουμε να βιώσουμε. Πιστεύω πια ότι η κάθε ενεργειακή μέθοδος έχει τη δική της συνειδητότητα, τη δική της δόνηση. Έτσι μπορεί να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει αυτόν που βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή, με το συγκεκριμένο θέμα, σε αυτήν τη συνειδητότητα-δόνηση. Δηλαδή να είναι συμβατός με τη συνειδητότητα-δόνηση της μεθόδου.

Όταν αλλάξει η δόνηση του ατόμου, διευρυνθεί η συνειδητότητά του, μπορεί να οδηγηθεί σε μιαν άλλη μέθοδο που είναι πιο συμβατή με αυτόν, εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή και για το συγκεκριμένο θέμα που τον απασχολεί. Μόνο το ίδιο το άτομο είναι το πλέον αρμόδιο να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο-«εργαλείο» γι’ αυτόν. Και πώς γίνεται αυτό; Απλά, δηλώνοντας την πρόθεσή του να θεραπευτεί και ζητώντας από το Θείο μέσα του, τη διαίσθησή του, να τον οδηγήσει στην πιο κατάλληλη μέθοδο και στον πιο κατάλληλο σύμβουλο-θεραπευτή. Χρειάζεται να ακούσει, να αφουγκραστεί την καρδιά του. Είναι η μόνη που γνωρίζει την Ύψιστη Αλήθεια του. Και έτσι θα γίνει, επειδή έτσι λειτουργεί η Ενέργεια.

Σε χωρίζει μικρή ή μεγάλη απόσταση από την κλασική θεραπεία;

Οι περισσότεροι κλασικοί δρόμοι θεραπείας δεν ασχολούνται με την αιτία, που δημιούργησε το πρόβλημα. Αντιμετωπίζουν κυρίως το σύμπτωμα. Όλες οι εναλλακτικές κι ενεργειακές θεραπείες ασχολούνται με την αιτία. Η αιτία είναι σαν ένα πλοκάμι, το οποίο τροφοδοτεί τη ζωή μας με τοξικότητα, οδηγώντας μας σε λαθεμένες αντιδράσεις, επιλογές και κατευθύνσεις. Με την ενεργειακή θεραπεία, εντοπίζουμε την προέλευση, την πηγή αυτού του πλοκαμιού. Στόχος είναι να το κόψουμε από τη ρίζα του, αποδεσμεύοντάς μας από τις τοξικές επιρροές του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το πλοκάμι είναι το σύνολο των εμπειριών, που έχουμε από τη στιγμή της σύλληψής μας, αλλά και οι κυτταρικές μνήμες, που φέρουμε μέσω του DNA μας.

Το βασικότερο, όμως, είναι να επιτρέψουμε εμείς να γίνει η θεραπεία. Όσο καλός και να είναι ο σύμβουλος-θεραπευτής, αν εμείς δεν το επιτρέψουμε, δεν θα έχει αποτέλεσμα η θεραπεία. Θέλει την υποστήριξή μας η θεραπεία για να έχει οριστικά αποτελέσματα. Σε μια ενεργειακή θεραπεία δε γίνεται λοβοτομή. Προτείνουμε τρόπους και τεχνικές που θα βοηθήσουν το άτομο να θεραπευτεί και να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο. Εδώ χρειάζεται να επισημάνω ότι οι ενεργειακές θεραπείες δεν ανταγωνίζονται ούτε ακυρώνουν την κλασική ιατρική. Το αντίθετο θα έλεγα! Συνεργάζονται άριστα μαζί της για ένα πιο ολιστικό, μόνιμο και ταχύτερο αποτέλεσμα.

Μπορούμε να βρούμε και χαμένα συναισθήματα;
Με τη μέθοδο Θήτα μπορούμε να λάβουμε συναισθήματα, τα οποία μας λείπουν όπως αγάπη, αποδοχή, στοργή, εκτίμηση, αυτοπεποίθηση κτλ. Επίσης, μπορεί να έχουμε εννοήσει λάθος κάποια συναισθήματα όπως π.χ την έννοια της αγάπης. Στην αρχή της ζωής μας, οι γονείς μας είναι οι θεοί μας. Αυτοί που μας αγαπούν περισσότερο απ’ όλους. Όμως η χρήση βίας -λεκτικής, συναισθηματικής ή σωματικής- από τη μαμά ή τον μπαμπά απέναντι στο παιδί, ενώ κάποια άλλη στιγμή το αγκαλιάζει και το φιλάει, μπορεί να οδηγήσει το παιδί σε λαθεμένη αντίληψη για το τι είναι αγάπη. Έτσι, το παιδί μαθαίνει υποσυνείδητα ότι αγάπη είναι και βία και κακοποίηση. Η πεποίθηση αυτή θα το ακολουθεί σε όλη τη ζωή του, έλκοντας ανθρώπους και καταστάσεις που θα την επιβεβαιώνουν. Στη μέθοδο Θήτα, δημιουργούμε νέες συνάψεις στους υποδοχείς των εγκεφαλικών κυττάρων, διδασκόμενοι τις σωστές έννοιες των συναισθημάτω,ν έτσι όπως ορίζονται από τον Δημιουργό. Τόσο απλά! Έτσι έλκουμε νέους ανθρώπους και νέες καταστάσεις στη ζωή μας.

Από τι υποφέρουν τελικά οι άνθρωποι;

Βασικά υποφέρουν από έλλειψη αγάπης, γι’ αυτό η παρουσία του φόβου στη ζωή είναι έντονη. Να θυμόμαστε ότι έλκουμε αυτό που είμαστε. Αν μέσα μας έχουμε τη δόνηση της αγάπης, θα φέρουμε στο δρόμο μας αγάπη. Χρειάζεται να γίνουμε αυτό που θέλουμε, για να μπορέσουμε να το ελκύσουμε. Κι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. Να μπούμε στο ρόλο που θέλουμε. Απ΄ό,τι και να υποφέρουν οι άνθρωποι, όπως κι αν εκδηλώνεται αυτό, οι αιτίες καταλήγουν στην ψυχή.  Διότι πρώτα ασθενεί η ψυχή και μετά όλο αυτό εμφανίζεται στο σώμα και τη ζωή μας. Οικονομικά προβλήματα, συναισθηματικά ή νοητικά μπλοκαρίσματα, σωματικές ασθένειες  κτλ.

Μιλάς με ανθρώπους όλων των ηλικιών;
Συνεργάζομαι με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Βέβαια, όσο πιο μικροί, σε ηλικία, είναι οι άνθρωποι που ζητούν θεραπεία τόσο το καλύτερο. Μέχρι τα επτά μας χρόνια, έχουμε βάλει τα πιο πολλά προγράμματα μέσα μας, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Πάνω σ’ αυτά τα προγράμματα χτίζουμε την υπόλοιπη ζωή μας. Όσο πιο νωρίς κάποιος ασχοληθεί κι απαλλαγεί από τις αρνητικές περιοριστικές του πεποιθήσεις, τόσο καλύτερα είναι.

Και πού θα σε βρει αυτός που θέλει να σου χτυπήσει την πόρτα;

Ο χώρος μου είναι στο κέντρο του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι. Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ εύκολη, από όλες τις περιοχές.

Και τι κάνεις ακριβώς εκεί;
Κάνω ατομικές συνεδρίες και σεμινάρια. Είμαι σύμβουλος κι εκπαιδεύτρια της μεθόδου Θήτα και του Usui Reiki. Οι ατομικές συνεδρίες της Θήτα μπορούν να γίνουν και μέσω skype, με την ίδια αποτελεσματικότητα. Έχω καταλάβει ότι ακόμη κι αν έχεις διδαχτεί μια μέθοδο είναι καλό να κάνεις συνεδρία και με έναν άλλο θεραπευτή. Επειδή το υποσυνείδητο έχει την τάση να κρύβεται και να μη θέλει να αλλάξει, είναι δύσκολο να δει κανείς μέσα του, να φωτίσει θέματα που ίσως είναι επώδυνα. Ένας τρίτος θα μπορέσει καλύτερα να δει σε εμάς. Θα είναι και συναισθηματικά πιο αποστασιοποιημένος. Το ιδανικότερο είναι, όμως, να διδαχθεί κανείς την όποια θεραπεία τού χρειάζεται για να μην εξαρτάται συνεχώς από έναν θεραπευτή. Με την προϋπόθεση ότι θα την εξασκεί στον εαυτό του. Είναι πολύ μεγάλο βήμα να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έχει τη δύναμη να διαχειριστεί την καθημερινότητα και τα προβλήματά του.

Έχεις δίκιο. Έλενα, η ενέργεια έχει προσωπεία;

Η ενέργεια είναι μία. Η συμπαντική, θεϊκή ενέργεια. Ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε εμείς έχει καλά ή κακά αποτελέσματα, αποτελέσματα που μας εξυπηρετούν ή που δε μας εξυπηρετούν. Η φωτιά π.χ. μπορεί να μας χρησιμεύσει σε πολλά πράγματα, αλλά μπορεί και να μας κάψει. Είναι το πώς χρησιμοποιούμε το καθετί. Αν αισθάνομαι καλά μέσα μου και ισορροπημένη, η ενέργειά μου είναι καθαρή και δυνατή κι έτσι δεν μπορεί να εισχωρήσει η αρνητικότητα των άλλων και να επηρεαστώ από αυτή.

Πώς μπορούμε να κρατήσουμε καθαρή και δυνατή την ενέργειά μας;

Η ενέργειά μας επηρεάζεται – μεταξύ άλλων- κι από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμός, οργή, μνησικακία, θλίψη, πόνος κτλ. καθώς και σκέψεις που περιέχουν φόβο, ρίχνουν κι αποδυναμώνουν πολύ το ενεργειακό μας πεδίο, με αποτέλεσμα να μένουμε απροστάτευτοι κι ευάλωτοι. Ένας ιδανικός κι εύκολος τρόπος για να κρατηθεί η ενέργειά μας σε υψηλές δονήσεις, είναι να ευγνωμονούμε γι’ αυτά που ήδη έχουμε. Ακριβώς επειδή τις περισσότερες φορές, στεκόμαστε σε αυτά που μας λείπουν, πέφτει η ενέργειά μας. Η ευγνωμοσύνη μάς ενδυναμώνει. Τότε ελκύουμε περισσότερα θετικά πράγματα. Να ευγνωμονούμε γι’ αυτά που έχουμε. Ακόμα και γι΄αυτά που θεωρούμε δεδομένα κι αυτονόητα. Όσο πιο πολύ ευγνωμονούμε γι΄αυτά που έχουμε, τόσο περισσότερα θετικά θα έρχονται στη ζωή μας για να συνεχίσουμε να ευγνωμονούμε. Όπως είπε και ο Άνθονυ Ρόμπινς «όταν είσαι ευγνώμων δεν υπάρχει χώρος για ανησυχία. Ο φόβος εξαφανίζεται και η αφθονία εμφανίζεται».

Σίγουρα, δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα, μπορούμε όμως να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο! Ας τον αναζητήσουμε, λοιπόν! Η ζωή μας είναι στα χέρια μας!

Έλενα, καλά να είσαι.

Σ’ ευχαριστώ πολύ!!! Κι εσύ επίσης!

Συνέντευξη της Έλενας Σαμλόγλου
για την Όμορφη Ζωή

Συνέντευξη-επιμέλεια: Χρύσα Φωτοπούλου


Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις επερχόμενες εκδηλώις της Έλενας Σαμλόγλουσε

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία : Έλενα Σαμλόγλου
Facebook: Crystal Συμβουλευτική Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία Ολιστικές θεραπείες
Email: [email protected]

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας