Της Γρηγορίας Βασιλείου

Ο Έρωτας, που συμβαίνει με βήματα μικρά και σταθερά, αναγνωρίζοντας αυτούς που άγγιξαν την ψυχή μας χωρίς να μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις ή ακόμη την απουσία αυτών. Είναι κάτι που απλά συμβαίνει λίγες φορές στη ζωή και μόνο με κάποιους που αισθανόμαστε συνδεδεμένοι κατά έναν αλλιώτικο τρόπο. Με λίγα λόγια αυτή είναι η ιδιαίτερη και εσωτερική δέσμευση που νιώθουμε όταν είμαστε και οι δύο παρόντες.

Εμβαθύνοντας, τι σημαίνει παρουσία στον έρωτα και στο γάμο; Το να βρίσκομαι στο εδώ και τώρα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της πρόκλησης. Συνεπώς είναι απαραίτητο να δεχτούμε την παρουσία μας στο παρόν και πώς αυτό είναι στην διάθεσή μας και εμείς το ζούμε. Συνοπτικά η διαρκής συνειδητοποίηση είναι μια τεχνική που μας μαθαίνει να κρατάμε ισορροπία στη ροή των πραγμάτων που ενέχει η ζωή μας. Η όλη ψυχολογική εργασία που κάνουμε εντάσσεται στην υπηρεσία της πνευματικής μας ανάπτυξης. Η διαδικασία αυτή μας οδηγεί σε μέρη που δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Αλλά εκεί ακριβώς ξεκινά ο δρόμος της αυτό-θεραπείας μας για να είμαστε παρόντες πρώτα στον εαυτό μας και μετέπειτα στον έρωτα, στις σχέσεις μας, στο γάμο. Γιατί εκεί βρίσκονται οι δυνάμεις μας για να ανακαλύψουμε νέους δρόμους για έρωτες με προκλήσεις, ελεύθερους, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες και ποτισμένους με αληθινά σ’ αγαπώ, ‘εγώ’ και ‘μαζί’ ή με ασυμβίβαστα “ to be continued”, με ολοκληρωμένες σχέσεις. Εκεί ακριβώς υπάρχει το κάτι παραπάνω που δεν ορίζεται με λόγια παρά με ένα σφίξιμο στο στήθος για αυτούς που μας άγγιξαν την ψυχή. Στα τυφλά και στο φώς επιλέγουμε το ταξίδι ενάντια στον προορισμό γιατί τα ταξίδια αυτά φέρουν ποιήματα φέρουν χαρά και αγάπη. Μα πάνω απ’ όλα ολόκληρα Εγώ που δίνουν την αξία στη σχέση με τα μάτια ανοιχτά.

Προς τιμήν τους ακούγονται τραγούδια και θεατρικά λόγια σαν ένα μισό παιδικό ποίημα: Ο Δρόμος είναι μακρύς! Μα τόσο γνώριμος. Θαρρείς και τον έχεις περπατήσει ξανά και ξανά. Σα να γνωρίζεις το καθετί στη διαδρομή του. Ακόμη και το κάθε πετραδάκι που συναντάς στο διάβα, φέρνει στο νου τα αλησμόνητα. Κοιτάς καταγής και τα πετραδάκια συγκεντρώνονται μαζικά για να σχηματίσουν ένα μικρό λόφο. Από εκεί ψηλά ο ήχος παίρνει μορφή και γίνεται αντίλαλος. Στην άκρη της ράχης ο αντίλαλος ανεβαίνει φορώντας τα επίσημα για να απαγγείλει τα θεατρικά του λόγια. Το ίδιο έργο παίζει κάθε σούρουπο με την ίδια χρονική σειρά για τη μνήμη μιας χαμένης αγάπης. Μιας αγάπης που γελά σε μάτια υγρά. Μιας αγάπης που χωράει ολάκερη τη μυρωδιά σε μια αγκαλιά. Μιας αγάπης δίχως λόγια. Μόνο συγχρονισμένα βλέμματα. Μιας αγάπης κρυφών εραστών. Στη μνήμη τούτης, συνεχίζεις να τραγουδάς για μιας αγάπης εσώψυχα. Μιας αγάπης στιγμιαίας. Μιας αγάπης γινωμένης από λίγα λουλούδια και στεφάνια. Μιας αγάπης που περπατά μονάχη δίχως παπούτσι. Μιας αγάπης που ματώνει από αγκάθι που δε φύτρωσε χορτάρι.

Όμως εσείς θέλετε να φυτρώσει η αγάπη και το χορτάρι να γεμίσει λουλουδένιους παραδείσους. Γι’ αυτό αγαπήστε το σύντροφό σας κάθε στιγμή της ημέρας. Δημιουργήστε μια ανοιχτή επικοινωνία στη σχέση σας. Μην φοβάστε την αγάπη. Μην δειλιάσετε. Διώξτε ανασφάλειες και ανοίξτε την ψυχή σας στον έρωτά σας, βλέποντας ποιος είναι ο αγαπημένος σας, βλέποντας τον εαυτό σας και βλέποντας τη σχέση σας να είναι κοινωνός της αλήθειας. Σκεφτείτε ότι η παραπάνω ανάλυση του Έρωτα, βασίζεται στη θεωρία του συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάϊ που έχει βοηθήσει τον κόσμο να βλέπει στον έρωτα με μάτια ανοιχτά και κατά αυτόν τον τρόπο να νιώθει ελεύθερος μέσα στο κόσμο των σχέσεων.

Ο έρωτας είναι η μαγεία που «φέρουμε» μέσα μας, απεικονίζοντας σε ένα κάδρο το φιλί του Κλιμτ με το ποιητικό Υφος ενός Μπουκόβσκι, χορεύοντας ροκ εντ ρολ στη ζωή.

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να μοιραστείς τις εμπειρίες και τις ιδέες σου με τον υπόλοιπο κόσμο;
Μέσω της στήλης Το δικό σου Βίωμα, έχεις κι εσύ την δυνατότητα να μοιρασθείς τις εμπειρίες σου μαζί μας.
Διάβασε εδώ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες !

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.