Η πιο αληθινή έκφραση των ανθρώπων είναι μέσω του χορού τους και της μουσικής τους. Το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα.
Agnes de Mille

Του λόγου το ασφαλές της σπουδαίας Αμερικανίδας χορεύτριας και χορογράφου, Agnes de Mille, επιβεβαιώνει η περίπτωση του μικρού… συναδέλφου της, Archie Aspin.

Ο μικρός Βρετανός γεννήθηκε με Σύνδρομο Ντάουν και οι γιατροί είχαν πει στη μητέρα του πως θα αντιμετώπιζε σημαντικά κινητικά προβλήματα. Της είχαν ξεκαθαρίσει μάλιστα πως θα δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει. Στα τρία του χρόνια ωστόσο ο Archie κάνει πολλά περισσότερα, αφού όχι μόνο περπατάει αλλά χορεύει!

Η μητέρα του Amanda δεν πτοήθηκε από τις προβλέψεις των γιατρών και τον πήγε σε μαθήματα μπαλέτου για μωρά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση του μικρού αγοριού και πλέον ο Archie περπατάει, πηδάει και χοροπηδάει αποδεικνύοντας ότι αν υπάρχει θέληση γίνονται θαύματα!

 

Το 3χρονο αγόρι περνά 45 λεπτά την εβδομάδα κάνοντας μάθημα σε σχολή χορού κοντά στο σπίτι της οικογένειας του στο Χάλιφαξ της Βρετανίας. «Από τότε που άρχισε το μπαλέτο για μωρά η αυτοπεποίθησή του ενισχύθηκε απίστευτα. Οι σωματικές του δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι νόμιζα. Μερικές φορές είναι ασταθής αλλά προσπαθεί πολύ», λέει στην εφημερίδα Daily Mail η μητέρα του.

Μπορεί οι γιατροί να προέβλεπαν δυσάρεστα εξελίξεις για τον Archie αλλά η 39χρονη μητέρα του είχε διαφορετικές σκέψεις για το γιο της. Τα παιδιά της, η 8χρονη Emily, η 5χρονη Tillie και ο Archie κάνουν όλα τους μαθήματα μπαλέτου και απολαμβάνουν τα οφέλη του χορού.

«Εξακολουθούμε με τον σύζυγό μου να τον αντιμετωπίζουμε όπως κάθε φυσιολογικό παιδί και να τον φτάνουμε στα όριά του. Το καταπληκτικό με το μπαλέτο για μωρά είναι πως εκεί είναι πλήρως αποδεκτός», εξηγεί η μητέρα του. «Τον έχει βοηθήσει πολύ, ειδικά στη σωματική του ανάπτυξη. Αν δεν έκανε μπαλέτο δεν νομίζω πως θα είχε φτάσει εδώ που είναι», επισημαίνει.

Ο ιθύνων νους πίσω από το μπαλέτο για μωρά είναι η 41χρονη Claire O’Connor. Το πάθος της άρχισε από την ηλικία των δύο ετών στη σχολή χορού της μητέρας της. Ήταν μια ταλαντούχος χορεύτρια, αλλά μεγαλώνοντας άρχισε να δυσφορεί με την ανταγωνιστική φύση του μπαλέτου.

«Έπρεπε να είσαι η καλύτερη, η πιο αδύνατη. Ήμουν τότε μια χαρά, το σώμα μου ήταν μια χαρά, αλλά επειδή συνέκρινα τον εαυτό μου με τις πολύ αδύνατες μπαλαρίνες, έθετα έναν μη ρεαλιστικό στόχο. Ένιωθα πως δεν ήμουν αρκετά καλή. Κι έτσι σταμάτησα στα 14 μου χρόνια. Αλλά όλοι μπορούν να κάνουν μπαλέτο, όλοι μπορούν να το απολαύσουν», υπογραμμίζει η ίδια.

Μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, άρχισε τα μαθήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας με σκοπό να τα μάθει να χορεύουν μόνο για τη διασκέδαση του πράγματος σε ένα περιβάλλον χωρίς καμιά απολύτως πίεση.

«Το μπαλέτο δίνει πολλά στον Archie, τεράστια οφέλη. Του προσφέρει κοινωνικοποίηση, μαθαίνει μοιράζεται και να νοιάζεται για τους άλλους, να δέχεται οδηγίες. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος. Αλλά όταν είναι χόμπι, είναι μια καταπληκτική εμπειρία για όλα τα παιδιά», καταλήγει η  Claire O’Connor.

Πηγή: citypatras.gr, dailymail.co.uk

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας