Της Ελευθερίας Μαντζώρου

Το Thai Foot Massage συνιστά τμήμα της παραδοσιακής ταϊλανδέζικης θεραπευτικής, η οποία περιλαμβάνει ειδικές διατροφικές αγωγές, βοτανοθεραπεία, μάλαξη και διαλογισμό. Περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα τεχνικών, όπως χειρομάλαξη, τεχνικές με ειδικά ξύλινα εργαλεία, και χειρισμούς με πετσέτες.

Όπως και το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, το Thai Foot Massage στην Ταϊλάνδη εφαρμόζεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έτσι, μπορεί κανείς να το συναντήσει τόσο με την μορφή μιας εκλεπτυσμένης τελετουργίας σε ένα χλιδάτο spa, όσο και σε μια λαϊκή αγορά, όπου προσφέρεται δίπλα σε πάγκους λαχανικών. To άρθρο συνεχίζεται παρακάτω.

Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η εικόνα των Ταϊλανδών που δέχονται Thai Foot Massage καθισμένοι σε πλαστικές σεζλόνγκ σε μια λαϊκή αγορά, ή ακόμα και σε ένα σεντόνι στο πεζοδρόμιο (κλασική εικόνα τα βράδια, στους δρόμους της Ταϊλάνδης). Ασφαλώς, το Thai Foot Massage εξασκείται και σε καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες μάλαξης (τα οποία δεν έχουν την χλιδάτη ατμόσφαιρα των spa και μοιάζουν περισσότερο με λιτά ιατρεία), καθώς και σε βουδιστικούς ναούς.

Το Thai Foot Massage έχει πολλαπλά οφέλη. Εκτός από τα οφέλη για το μυοσκελετικό σύστημα, η μάλαξη στα πέλματα χαρίζει μοναδική αίσθηση γαλήνης και ευεξίας. Παράλληλα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και δρα ανοσοενισχυτικά. Επειδή περιέχει πολλές διατάσεις, ενδείκνυται για την πρόληψη των κακώσεων. Είναι γνωστό ότι όσο πιο ευλύγιστος είναι ένας μυς, τόσο λιγότερο είναι επιρρεπής σε κακώσεις.

 Ενδείξεις του Thai Foot Massage

«Μπρος στη ζωή ο άνθρωπος είναι απαλός και τρυφερός, μα μπρος στο θάνατο σκληρός και άκαμπτος.
Τα χλωρά φυτά είναι ευλύγιστα και τρυφερά ώσπου να ξεραθούν. Η τρυφεράδα σημαίνει ζωή, η ακαμψία θάνατο. Γι’ αυτό, ο δυσκίνητος πάντα κινδυνεύει.
Δέντρο που δε λυγίζει, σπάει στον άνεμο. Ο αλύγιστος θα πέσει. Ο ευλύγιστος θα σταθεί.»
Λάο Τσε, Τάο Τε Κινγκ

Ενδείξεις

Το Thai Foot Massage ενδείκνυται για τα εξής προβλήματα:

  • Κεφαλαλγίες (πιστεύεται ότι οι πιέσεις στα πέλματα “κατεβάζουν” την ένταση από το κεφάλι.
  • Διαταραχές διάθεσης και στρες
  • Μικρές αποκλίσεις στις φυσιολογικές τιμές των ορμονών (οφειλόμενες σε στρες)
  • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
  • Πλατυποδία
  • Μεταταρσαλγία και πτώση μεταταρσίων
  • Αποκατάσταση κακώσεων κάτω άκρου
  • Πόνοι κάτω άκρων

Φυσικά, συμβουλευόμαστε πάντα ιατρό για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας.

Πηγή: jointheflow.weebly.com

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας