Ενσυναίσθηση | Όταν νιώθουμε έντονα συναισθήματα που δεν είναι δικά μας

0
1466

Ένα από τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που διευρύνεται ολοένα μέσα από την πνευματική του εξέλιξη, είναι να νιώθει έντονα συναισθήματα τα οποία αναγνωρίζει πως δεν είναι δικά του, η λεγόμενη ενσυναίσθηση.

 

Όταν τα πέπλα του νου γίνονται ολοένα και λεπτότερα, ανοιγόμαστε σε ένα χάος συναισθημάτων και μέχρι να καταφέρουμε να τα ελέγξουμε, δυσκολεύουμε την ζωή μας.

Πονοκέφαλοι, αίσθηση κόπωσης, αδιαθεσίας ή κατάθλιψης, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που βιώνουμε, αποτέλεσμα των ενεργειών που λαμβάνουμε, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να χειριστούμε.

Τί ακριβώς συμβαίνει;

Η κοσμική μας κεραία – δηλαδή το σώμα μας – αλληλεπιδρά με πλήθος ενεργειών καθημερινά. Συναισθήματα άλλων, θετικές / αρνητικές ενέργειες, πληροφόρηση αλλά και κοσμικές αλλαγές, η θέση των πλανητών, η αμοιβαία έλξη μεταξύ Γης και φεγγαριού και τόσα άλλα, μας επηρεάζουν… άλλοτε συνειδητά και άλλοτε υποσυνείδητα. Επιπλέον, πολλοί από εμάς έχουν την ευαισθησία να νιώθουν τα συναισθήματα των άλλων χωρίς πολλές φορές να μπορούν να τα ξεχωρίζουν από τα δικά τους.

Υπάρχουν 3 περιπτώσεις που ενεργοποιούν την ενσυναίσθηση:

1. Είμαστε ένα «συναισθηματικό σφουγγάρι» απορροφώντας τα συναισθήματα των άλλων, είτε από γεννησιμιού μας, είτε από ένα σημείο της ζωής μας και μετά.

2. Ενεργοποιούνται μνήμες από προηγούμενες ζωές και έρχονται στην επιφάνεια συναισθήματα από το ασυνείδητο κομμάτι του νου που δεν είναι δικά μας.

3. Νιώθουμε τα συναισθήματα από έναν ή και περισσότερους πολυδιαστασιακούς μας εαυτούς.

Η πνευματική μας εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνει τις αισθήσεις μας και να αισθανόμαστε πολλά περισσότερα από τον μέσο όρο των ανθρώπων. Κάθε φορά που κάνουμε ένα πνευματικό άλμα, μοιάζει να εκθέτουμε τον εαυτό μας σε περισσότερα volt ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία χρειάζεται να τα συνηθίσουμε, αλλά κυρίως να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε… και όχι να τα διώξουμε. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που άτομα γεννιούνται με διευρυμένες τις αντιλήψεις τους, νιώθοντας συναισθήματα που δεν είναι δικά τους.

Μπορούν να μας επηρεάσουν αυτά τα συναισθήματα;

Με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να μας επηρεάσουν οι δικές μας σκέψεις και μόνο αν τους το επιτρέψουμε. Χρειάζεται να μάθουμε να τα παρατηρούμε με τον ίδιο τρόπο που παρατηρούμε μία δική μας ενοχλητική σκέψη στο κεφάλι μας, χωρίς να προσπαθούμε να τα διώξουμε ή να καταλάβουμε από πού προέρχονται. Αυτό λίγη σημασία έχει. Η παρατήρηση θα τα φωτίσει και θα τα διώξει, όποια κι αν είναι η πηγή τους.

Η ενσυναίσθηση, πολλές φορές, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα μεγάλων θεραπευτών οι οποίοι έχουν έρθει εδώ για να προσφέρουν συναισθηματική ισορροπία, μέσα από τη μοναδική τους ενέργεια. Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτό το χάρισμα, γιατί έτσι είναι σαν να κλείνουμε την κεραία μας. Χρειάζεται να μάθουμε να δουλεύουμε μαζί του και να το εξελίξουμε.

Η λύση λοιπόν είναι η παρατήρηση και όχι να προσπαθούμε να τα διώξουμε ή να προστατευθούμε από αυτά ή να προσπαθούμε να τα σκεπάσουμε με άλλες δραστηριότητες για να ξεχαστούμε. Σίγουρα μπορούμε να εφαρμόσουμε μεθόδους «προστασίας» για όποιον πιστεύει στη μέθοδο αυτή ή να τα πνίξουμε αλλά δεν θα καταφέρουμε και πολλά… θα τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. Όταν εξελισσόμαστε, είμαστε προετοιμασμένοι γνωρίζοντας πως πολλά πράγματα πάνω μας αλλάζουν. Δεν αλλάζει μόνο η αντίληψη ή οι ιδέες μας, αλλά επίσης και οι αισθήσεις μας… η κεραία μας λοιπόν διευρύνει το βεληνεκές της.

Τα συναισθήματα των άλλων ή μνήμες προηγούμενων ενσαρκώσεων ή γεγονότα από παράλληλους εαυτούς μας, δεν έχουν καμία διαφορά από οποιαδήποτε άλλη ενοχλητική σκέψη που υπάρχει μέσα στο κεφάλι μας. Συναισθήματα και σκέψεις, είτε είναι δικά μας είτε όχι, είναι ο θόρυβος του νου και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Μόλις μάθετε να παρατηρείτε το νου, τότε θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε και τα δώρα σας και τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσετε στην συναισθηματική ισορροπία της Γης.

Θα πρέπει να δείτε αυτά τα συναισθήματα ως μία ένδειξη ενός πολύτιμου χαρίσματος. Φανταστείτε να μπορείτε να ησυχάσετε το νου και να χρησιμοποιήσετε την ενσυναίσθηση για να κάνετε υπέροχες ενεργειακές θεραπείες και να μεταφέρετε ξεκάθαρα μηνύματα από τον Συμπαντικό σας εαυτό, αλλά και των άλλων. Μοιάζει σα να έχετε τη δύναμη της φωτιάς αλλά δεν μπορείτε να την τιθασεύσετε, με αποτέλεσμα να καίγεστε όλη την ώρα.

Ο νους είναι το εργαλείο που θα σας βοηθήσει να μετουσιώσετε την ενσυναίσθηση που νιώθετε, σε ένα πνευματικό εργαλείο για να βοηθήσετε τους άλλους. Η Διευκόλυνση Συμπαντικής Ενέργειας είναι ένας από τους τρόπους αλλά θα χρειαστείτε επίσης να μάθετε το νου σας να ηρεμεί. Αντί λοιπόν να σας προβληματίζει ή να σας φοβίζει το γεγονός πως αισθάνεστε ό,τι αισθάνονται και οι άλλοι, καλωσορίστε αυτή τη νέα ευλογία στη ζωή σας. Είναι η ένδειξη πως έχετε ένα θαυμάσιο δώρο, αρκεί να το χειριστείτε για το ανώτερο καλό.

Πολλά νέα «συμπτώματα» της πνευματικής εξέλιξης συμβαίνουν στην ανθρωπότητα. Καθώς προχωράτε στο μονοπάτι της ζωής, θα δείτε πως ολοένα και περισσότερο θα βλέπετε κι άλλους με τα ίδια «συμπτώματα» και θα μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις αλλά και να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον. Πολλά από αυτά τα «συμπτώματα» ανήκουν στις νέες δεξιοτεχνίες του ανθρώπου που αφυπνίζεται.

Με αγάπη,
Έλενα Έρα

Newsletter εγγραφή

 

Έλενα Έρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας