Παρατηρώ αυτές τις ημέρες στην ευλογημένη περιοχή που ζω τα δένδρα. Από τα πολύωρα περπατήματα μου στη Φύση τα δένδρα είναι φίλοι μου εδώ και πολλά χρόνια. Βλέπω αυτές τις μέρες την ήρεμη στωικότητα τους καθώς πολλά από αυτά λυγίζουν, ραγίζουν στις κορφές τους από το υπέρμετρο βάρος του χιονιά.

 

Αντίθετα με εμάς, τη νεότερη γενιά των ανθρώπων, τα δένδρα δεν το βάζουν στα πόδια όταν πιέζονται σωματικά ή συναισθηματικά. Έχουν μάθει να Μένουν ακόμα και όταν τα πράγματα γύρω τους εξελίσσονται με δριμύτητα. Έχουν μάθει να Μένουν με την ήρεμη στωικότητα τους.

Όλες αυτές τις μέρες κλεισμένη μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού μου κοίταζα με συμπαράσταση πως σταδιακά κυρτώναν, λύγιζαν, τσάκιζαν, ράγιζαν μέχρι που σωριάζονταν στη Γη. Αύριο κάποιοι άνθρωποι τα ίδια δέντρα που τους φρόντιζαν με τον ίσκιο τους τόσα χρόνια, θα τα κόψουν για να ανοίξουν δρόμο. Θα τα πετάξουν στην άκρη ή θα τα κάνουν ξύλα για το τζάκι. Και αυτό που μέχρι χθες βράδυ ζούσε ως μια αυθύπαρκτη οντότητα της φύσης θα πέσει, θα γκρεμιστεί, θα καεί, θα αλλάξει μορφή, θα μεταστοιχειωθεί.

Χωρίς να κλάψει, χωρίς να γκρινιάξει, χωρίς να παραπονεθεί, χωρίς να κατηγορήσει. Χωρίς κανείς να του πει ένα ευχαριστώ για όσα προσέφερε όσο ζούσε.

Με στωικότητα, με παρατηρητικότητα, με αγάπη και προσφορά μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς να ζητά κανενός την αναγνώριση. Ένιωσα μέσα από το παράδειγμα τους δίχως λέξεις το Οκταπλό Μονοπάτι του Βούδα, τις Αρετές της Απόσπασης και της Αβλάβειας. Το Χριστιανικό Βοήθα Παναγιά.

Το Αρχέτυπο Στοιχείο Νερό από τα 5 Θεμέλια Στοιχεία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Το Ύδωρ των Προσωκρατικών και του Ιπποκράτη, τις διδασκαλίες των Στωικών. Αυτή η Δύναμη, η γλυκιά Δύναμη της Επέκτασης από τη ρίζα.

Το Δέντρο για να αντέξει την εξωτερική εισβολή απλώνεται, επεκτείνεται από τα βάθη του, συνδέεται περισσότερο, γίνεται δηλαδή πιο ευλαβικό.

Εμείς αντιθέτως ομολογώ δεν ξέρω γιατί έχουμε ταυτίσει το Δυνατός με το Σφιγμένος και Σκληρός. Όταν σκληραίνω οι συνδέσεις μου με τη Ζωή που κυλά μέσα μου κλείνουν εν ολίγοις φαίνομαι Δυνατός καθίσταμαι δε εσωτερικά Αδύναμος. Αποκομμένος από ότι μου χαρίζει Ικμάδα και Ζωή.

Ευχαριστώ τους φίλους από το φυτικό βασίλειο που αυτές τις ημέρες μέσα από τη δοκιμασία τους μου προσέφεραν σιωπηλό κήρυγμα. Που με μαθαίνουν από την αρχή τον ορισμό εννοιών όπως η Αγάπη, η Υγεία και η Δύναμη.

Αυτό το κείμενο μου είναι για τη Φύση.

Marianne Chrysikakou
WellDay Live Longevity

Διαβάστε ακόμη: Ενδυναμώνοντας την Αρχέτυπη Θηλυκή Ενέργεια

 

Newsletter εγγραφή

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας