Η Επενέργεια του Καθοδηγούμενου Διαλογισμού

0
1829

Της Λιάνας Τελειώνη

Οπως είπαμε υπάρχουν πολλά είδη διαλογισμού, τα οποία όμως είναι δύσκολο να εφαρμόσει κάποιος μόνος του, χωρίς τη βοήθεια ενός δάσκαλου ή εκπαιδευτή. Γι αυτό ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να ξεκινήσουν όλοι όσοι δεν έχουν εμπειρία, αφού δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες για να μπει κανείς στη κατάσταση διαλογισμού. Με τα ανάλογα C.D’ς μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, μόνος του, στο σπίτι! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι μόνο για «αρχάριους»!

Πολλοί δάσκαλοι και πλήθος ενεργειακών τεχνικών, χρησιμοποιούν τον καθοδηγούμενο οραματικό διαλογισμό, σαν μέσο πνευματικής ανάπτυξης, εφόσον λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα, με εξαιρετικά οφέλη!

Η χαλαρωτική μουσική σε συνδυασμό με την λεκτική καθοδήγηση του δασκάλου, καταρχάς αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο ξεκούρασης και ηρεμίας. Η κατάλληλη μουσική εμπλουτίζει την εμπειρία, αποκτά νέα διάσταση και βάθος, επιδρώντας συνδυαστικά σε όλα τα ενεργειακά κέντρα και τις αισθήσεις. Η αφήγηση είναι ο οδηγός στο ταξίδι της περιπέτειας και του φωτός.

Ο νους και το σώμα δεν είναι δυο άσχετα μεταξύ τους μέρη της ύπαρξης μας, αλλά το ένα επηρεάζει το άλλο. Όταν το σώμα είναι καταπονημένο, οι σκέψεις μας είναι γκρίζες και τα συναισθήματα μας μίζερα και φτωχά. Αντίστοιχα δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε σωματικά και οργανικά υγιείς, αν κάνουμε συνεχώς σκέψεις θυμού, φόβου, μοχθηρίας, ζήλιας, απαισιοδοξίας, κ.α.

Η Επενέργεια του Καθοδηγούμενου Διαλογισμού - της Λιάνας Τελειώνη 1

Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός χαλαρώνει άμεσα το σώμα, με αποτέλεσμα  να ακολουθεί και ο νους, συμμετέχοντας σε αυτή τη κατάσταση ευεξίας και γαλήνης. Συγχρόνως, μένοντας ήρεμος ο νους, δίνει την ευκαιρία σε ολόκληρο το «είναι» μας, να αναζωογονηθεί και να αναγεννηθεί.

Μελέτες έχουν δείξει ότι κάνουμε περίπου εξήντα χιλιάδες σκέψεις την ημέρα. Αφθονία σκέψεων! Αυτό συχνά είναι εξοντωτικό και εξουθενωτικό. Αν καταφέρουμε να τις μειώσουμε έστω και στο μισό, ανοίγεται μπροστά μας ένας καινούριος κόσμος, γεμάτος τεράστιες δυνατότητες! Με το διαλογισμό αυτό, προσφέρουμε στο νου και στο σώμα χώρο και χρόνο για ηρεμία και νοητική διαύγεια. Μισή ώρα διαλογισμού αντιστοιχεί με ώρες ξεκούραστου ύπνου! Ο διαλογισμός σε σταθερή καθημερινή βάση, βοηθάει στην εναρμόνιση και σταθεροποίηση μιας θετικής αλληλεπίδρασης σε νου και σώμα.

Και ύστερα στο παιχνίδι μπαίνει το συναισθηματικό και κατόπιν το πνευματικό μέρος της οντότητας μας. Τα συναισθήματα πληρότητας από την αρμονική συνένωση σώματος και νου, αφήνουν χώρο στη πνευματική μας υπόσταση να εκδηλωθεί, αποκτώντας επίγνωση μιας πραγματικότητας, που ξεπερνάει κατά πολύ όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα!

Όταν είμαστε ήρεμοι και γαλήνιοι, πέρα από το ότι η υγεία μας παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, ακτινοβολούμε μια άλλη ποιότητα ενέργειας, από ότι όταν είμαστε στενοχωρημένοι ή αγχωμένοι. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να προσελκύουμε αντίστοιχες ποιότητες ενέργειας, στο προσωπικό, φιλικό και επαγγελματικό μας περιβάλλον. Γινόμαστε πιο ελκυστικοί και αποκτάμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ενδυναμώνουμε το ενεργειακό μας πεδίο και χτίζουμε γύρω μας μια ενεργειακή ασπίδα που μας προστατεύει από διάφορες ασύμφωνες επιρροές.

Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός μας βοηθά να «τιθασεύουμε» τη πνευματική μας ενέργεια και να τη διοχετεύουμε στη καθημερινή μας ζωή. Οι αρνητικές πνευματικές ενέργειες οι οποίες μας ξοδεύουν άσκοπα όλη την ενέργεια, μεταλλάσσονται σε χρήσιμες και δημιουργικές.

Η εξέλιξη της ψυχήςΑπόσπασμα από το βιβλίο «Η Εξέλιξη της Ψυχής» της Λιάνας Τελειώνη, εκδ. Αλφάβητο Ζωής

 

Η Επενέργεια του Καθοδηγούμενου Διαλογισμού

Λιάνα Τελειώνη
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Λιάνα Τελειώνη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας