Ποιός δεν θα ήθελε να επισκεφτεί το Παρίσι και να «χαθεί» με τις ώρες μέσα στο Λούβρο; Να περιηγηθεί σε όλες τις αίθουσες και να απολαύσει τα μοναδικά εκθέματα του;

 

Σαφώς και ένα τέτοιο ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα δεν είναι πάντα εύκολο, οπότε η δυνατότητα της online επίσκεψης του Λούβρου είναι ένα πραγατικά μεγάλο δώρο για τους λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο υπολογιστής σας και όρεξη για μια μοναδική περιήγηση!

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Εκθέτει συνολικά 35.000 έργα τέχνης, το 8% των αποκτημάτων του. Συνολικά διαθέτει 445.000 κομμάτια.

Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λούβρο ξεπέρασε το όριο των δέκα εκατομμυρίων επισκεπτών το 2018.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του, και νομίζω για πρώτη φορά στην ιστορία των μουσείων, περισσότερα από δέκα εκατομμύρια λάτρεις της τέχνης επισκέφτηκαν το Λούβρο το 2018», δήλωσε τότε στο AFP ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου.

Το 2017 το Λούβρο ήταν στην πρώτη θέση και ακολουθείτο από το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (8 εκατ. επισκέπτες) και από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (7,3 εκατ.)

Το μουσείο στο Παρίσι μας προσφέρει τη δυνατότητα της επίσκεψης των συλλογών του και της ψηφιακής περιήγησης στα μοναδικά έργα τέχνης που φιλοξενεί μέσω της οθόνης του υπολογιστή μας.

Αν είστε έτοιμοι, πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: infowoman.gr, msn.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας