Επισκύνιος μυς και συναισθήματα

0
1999

Της Ελευθερίας Μαντζώρου

Ο επισκύνιος μυς (Corrugator supercilii) είναι ένας μικρός μυς που βρίσκεται στην έσω μοίρα του υπερόφρυου τόξου. Με την ενέργειά του έλκει τα φρύδια προς τη μέση γραμμή και προκαλεί κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο, όπως στη σκυθρωπή έκφραση. Θεωρείται ο βασικός μυς που εκφράζει ψυχική οδύνη. Επιπλέον, συσπάται για να προστατέψει τα μάτια μας από τον ήλιο.

Επισκύνιος μυς και συναισθήματα - Της Ελευθερίας Μαντζώρου
Η ανατομική θέση του επισκύνιου μυός.

Ανατομικά στοιχεία

  • Έκφυση: Εκφύεται από το έσω 1/3 του υπερόφρυου τόξου του μετωπιαίου οστού κάτω από την κογχική μοίρα του σφιγκτήρα. Οδεύει προς τα έξω και άνω.
  • Κατάφυση: Καταφύεται στο δέρμα αντίστοιχα στη μεσότητα του υπερόφρυου τόξου.
  • Αιμάτωση:Αιματώνεται από την οφθαλμική αρτηρία.
  • Νεύρωση: Νευρώνεται από τον κροταφικό κλάδο του προσωπικού νεύρου.

Δείχνει πώς αισθανόμαστε

Μιας και πρόκειται για έναν μυ που αποκαλύπτει τα συναισθήματά μας και συσχετίζεται άμεσα με αυτά, πολλοί θέλουν να κρύψουν την σύσπασή του. Έτσι, είναι ένας από τους βασικούς μύες στους οποίους εγχέεται βοτουλινική τοξίνη (botox), προκειμένου να «παγώσει».

Αυτό γίνεται τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για την αντιμετώπιση της ημικρανίας. Σε περιπτώσεις σοβαρών ημικρανιών, γίνεται μέχρι και εκτομή του μυός.

Επισκύνιος μυς και συναισθήματα - Της Ελευθερίας Μαντζώρου
Το Ρεζουβάνς, χάρη στις τεχνικές υψηλής ακρίβειας που περιέχει, συμβάλλει όχι μόνο στην λείανση των λεπτών γραμμών, αλλά και στην βελτίωση της ψυχικής διάθεσης.

Rejuvance και ψυχική διάθεση

Έχει αποδειχθεί σε μελέτες (δείτε παρακάτω), ότι το «πάγωμα» του μυ με μπότοξ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Παρότι το Ρεζουβάνς είναι μακράν πιο ήπια παρέμβαση, επειδή και αυτό συμβάλλει στην αλλαγή της έκφρασης του προσώπου, μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των ημικρανιών και της ψυχικής διάθεσης. ‘Αλλωστε, όταν φαινόμαστε πιο χαρούμενοι, επικοινωνούμε καλύτερα με τους γύρω μας, και αυτό βελτιώνει τόσο την αυτοεκτίμηση, όσο και την διάθεσή μας.

Στο Ρεζουβάνς, διεγείρουμε πρώτα την έκφυση και την κατάφυση του μυ, κι έπειτα την γαστέρα του, με μια ειδική τεχνική υψηλής ακρίβειας.

Η ανατομική θέση του επισκύνιου μυός.
Ο επισκύνιος μυς συσπάται περισσότερο στα ειλικρινή άτομα!

Ο επισκύνιος μυς λέει πάντα την αλήθεια

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου British Columbia, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο επισκύνιος μυς συσπάται περισσότερα στα ειλικρινή άτομα. Φυσικά, εντοπίστηκαν και οι μύες που συσπώνται στους ψεύτες, αλλά αυτό είναι πέραν των στόχων αυτού του άρθρου…

Πηγή: jointheflow.weebly.com

FLOW

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας