Εργαστήριο Σκέψης

Η Ιστορία μας

Ο Μορφωτικός, Ερευνητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός ‘’Εργαστήριο Σκέψης’’ που δημιούργησε και συντονίζει ο Φιλόσοφος, Πνευματικός Δάσκαλος και Συγγραφέας, Αλέξης Καρπούζος, ιδρύθηκε το 1998. Περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν συμμετάσχει στα μαθήματα και τις δράσεις της Κοινότητας. Η Κοινότητα έχει επαφές και συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά τμήματα και κοινωνικά ινστιτούτα της Ευρώπης, της Αμερικής και τα τελευταία χρόνια με ανάλογες πρωτοβουλίες στην Ινδία και τη Κίνα. Τα δίκτυα επαφών και οι συνεργασίες που διαμορφώνουμε αφορούν τους τομείς της φιλοσοφίας, των κοινωνικών-ανθρωπιστικων επιστημών, της πνευματικότητας, των γνωσιακών επιστημών, των επιστημών του εγκεφάλου και της συνείδησης, της θεωρίας της λογοτεχνίας, της ψυχανάλυσης της επιστημολογίας, της κοσμολογίας, της τεχνολογίας κ.λ.π. Επίσης, συνδιαμορφώνουμε και συμμετέχουμε σε διεθνή, διεπιστημονικά e-learning προγράμματα μαθημάτων. Πέραν από το θεωρητικό έργο, οργανώνουμε και συμμετέχουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, για παράδειγμα σε τμήματα θεάτρου, μουσικής, φωτογραφίας, κινηματογράφου, χορού, οπτικών τεχνών, αλλά και σε συνεργατικές δράσεις, σχολεία μεταναστών, κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, εναλλακτικές καλλιέργειες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα διεθνή μαθήματα που διοργανώνει ο Πνευματικός Δάσκαλος και Συγγραφέας Αλέξης Καρπούζος, συνιστούν μια ψυχική και πνευματική παιδεία που στοχεύει σε μια βαθιά εσωτερική μεταμόρφωση, σ΄έναν πνευματικό μετασχηματισμό που οραματίζεται ένα άνοιγμα του συμπαντικού χωροχρόνου. Μια νέα ευαισθησία της διασυνδεδεμένης ζωής, μια συνείδηση που δεν εξαντλείται στο εγώ-εαυτό, αλλά νοιώθει ότι οι ρίζες της απλώνουν και περιλαμβάνουν όλη τη φύση, τον πλανήτη, το ίδιο το σύμπαν.

Μαθήματα στα Αγγλικά

1o Μάθημα | THE AWAKENING OF THE COSMIC CONSCIOUSNESS

This course is centered around the research interests and thoughts of the Alexis Karpouzos.The topics focus on the role that consciousness plays in our experience of the universe.

You will explore these thought-provoking questions…

 • What is the universe ultimately made of?
 • What is time?
 • Is there a reality outside our own consciousness?
 • Is materialism an outdated philosophy?
 • Is the universe as a projection of consciousness?
 • How come existence?

And dive into these powerful themes…

 • The implications of quantum mechanics
 • The “hard problem” of consciousness in science
 • The Participatory Universe and the significance of consciousness
 • The Mental Universe
 • Beyond the Phenomenon – The noumenon
 • Cosmic censorship and veiled non-locality
 • The “superstition of materialism”
 • The power of soul in the present moment

2o Μάθημα | THOUGHT, LANGUAGE, TIME, BRAIN, CONSCIOUSNESS AND THE NATURE OF COSMOS

Ιsa interdisciplinary session, online, on-demand program. In this course, the Teacher Alexis Karpouzos, explores the ultimate nature of Cosmos. This course probes the role that consciousness plays in our perception and understanding of the universe. Join us and dig deep into the topics of quantum mechanics, brain sciences, cognitive sciences, existence, and infinite potential!

Who Am I? What Is Reality?

This course challenges you to think differently about who you are and how you interpret the world. It is ideal for anyone interested in:

 • Ontology, Metaphysics, Epistemology, Modern science, cosmology, scientific paradigm shifts, and similar topics
 • The role that consciousness plays in our understanding and experience of the universe and physical reality
 • The overlap between modern science and consciousness
 • A deep, fascinating exploration of the nature of existence

Αγγλικά Βιβλία

Μαθήματα στα Ελληνικά

1o Μάθημα | ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ

Το μάθημα απευθύνεται, κυρίως, σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές, mentors και δασκάλους coaching και διεξάγεται σε φυσικό χώρο, όπου μπορούν να παρευρίσκονται όσοι-ες ενδιαφέρονται και συνδέεται διαδικτυακά με όλους όσοι-ες συμμετέχουν από άλλες χώρες. Στο μάθημα αναδεικνύουμε ένα ενιαίο και πολυδιάστατο πρότυπο ερμηνείας και κατανόησης της ανθρώπινης ψυχής που συνδυάζει τόσο τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες όσο και τις φυσικο-μαθηματικές και φωτίζουμε τις δομικές ομολογίες της ψυχής με τον Κόσμο. Ψυχή και Κόσμος, ως ολιστικό και συγχρόνως διαφοροποιημένο σύνολο, συνιστούν Αυτό που τα συνιστά, τον σφαιρκό χωροχρόνο και τις αέναες μεταμορφώσεις του.

2o Μάθημα | ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος εστιάζουμε, στις σύγχρονες τεχνικοεπιστημονικές εξελίξεις στα πεδία της φυσικής, της βιολογίας, των νευροεπιστημών και της πληροφορικής, θα αναδείξουμε τις υπαρξιακές, ψυχολογικές και κοινωνικοοικονομικές μεταβολές που συντελούνται, θα προσεγγισθεί ο μη γραμμικός τρόπος σκέψης, οι υπερβατολογικές διασυνδέσεις, τα μεταμορφωτικά δίχτυα, η σημασία του ρίσκου και της διακινδύνευσης στην εποχή της αβεβαιότητας και η μαντική-ευρετική νοημοσύνη, το συνεργατικό πνεύμα και η κατανεμημένη ηγεσία, η πολυκλαδική γνώση, και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Επίσης, θα επιχειρηθεί να χαραχθεί ένας δρόμος για μια άλλη σχέση με τη τεχνική και τη τεχνολογία, φιλική και όχι υποτακτική ή εχθρική, μια σχέση που υπερβαίνει τον ανθρωποκεντρική θεώρηση και ενσωματώνει δημιουργικά τον άνθρωπο στο φυσικό και συμπαντικό κόσμο, αναπόσπαστο στοιχείο του οποίου είναι ο άνθρωπος.

Ελληνικά Βιβλία

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκτιμούμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε και να γνωριστούμε.

Συνδεθείτε μαζί μας…

=
Όμορφη Ζωή, Παρουσιάσεις
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Όμορφη Ζωή, Παρουσιάσεις (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας