Τρέχετε για να προλάβετε, για να ερωτευτείτε, για να ζήσετε…

Εσείς όμως πώς τρέχετε;

 

Οι άνθρωποι που πετυχαίνουν τους στόχους τους έχουν αντίπαλο μόνο τον χθεσινό εαυτό τους. Προσπαθούν κάθε φορά να ξεπεράσουν την χθεσινή τους απόδοση, να βελτιωθούν.

Οι άλλοι δεν είναι αντίπαλοι, αλλά δίνουν και αυτοί το δικό τους αγώνα, κυνηγούν τα δικά τους όνειρα.

Συναντιόμαστε στο δρόμο και ανταλλάσουμε πληροφορίες, όπως οι ταξιδιώτες που έχουν πάει διακοπές για πρώτη φορά σε καινούργιο τόπο. Έχουν δει κάτι πριν από μας και εμείς κάτι άλλο.

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για δύναμη, κουράγιο. Σαν να είμαστε σε μια αίθουσα αναμονής περιμένοντας τη σειρά μας.

Είμαστε συνδεδεμένοι με αόρατα σχοινιά και κάθε πράξη μας έχει επιπτώσεις σε κάθε στόχο και σχέδιο ζωής  που προσπαθούμε.

Η καρδιά των ανθρώπινων σχέσεων είναι η Εμπιστοσύνη που χτίζεται στα απλά και καθημερινά. Κανείς δεν θα μας εμπιστευθεί αν τρέχουμε προς τους στόχους μας με τα χέρια ανοιχτά – ώστε να εμποδίσουμε τους άλλους. Υπάρχει μια αφθονία για όλους.

Η εμπιστοσύνη προηγείται της συμπεριφοράς. Δεν σχετιζόμαστε ποιοτικά ούτε επικοινωνούμε αποτελεσματικά με άνθρωπο, απλά και μόνο  επειδή επιλέγει την κατάλληλη συμπεριφορά. Το ποιοί είμαστε βάζει τη βάση κάθε σχέσης και κατανόησης. Αυτό που πραγματικά είμαστε το εκπέμπουμε χωρίς προσπάθεια και αυτό κάνει τους άλλους φίλους, συμμάχους και βοηθούς.

Έφη Φλωτσίου

 

Newsletter εγγραφή

 

Έφη Φλωτσίου

Επιτυχία είναι να μπορεί να ζει κανείς για το ταξίδι και όχι για τον προορισμό, βαδίζοντας πάντα στο δικό του δρόμο και όχι σε δρόμους άλλων.
Έφη Φλωτσίου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.