Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου | Πρόσκληση σε εθελοντές

0
79

pindosΟ Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου ζητά εθελοντές για την υλοποίηση Εθελοντικού Προγράμματος που αφορά την «Λειτουργία μουσειακών ή εκθεσιακών χώρων στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου».

Το Εθελοντικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης και έχει στόχο την λειτουργία χώρων που ανήκουν σε τοπικούς συλλόγους ή ΟΤΑ της περιοχής και παρόλο που διαθέτουν αξιόλογες προσωπικές συλλογές, φωτογραφικές εκθέσεις βιβλιοθήκες κ.α. παραμένουν ανενεργοί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

pindos1Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο άνω των 18 ετών, που είναι ασφαλισμένος σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα, είναι υγιείς και που:

• επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον την μεγαλύτερης χερσαίας προστατευόμενης περιοχής της χώρας μας

• να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου

• να συμβάλει στην λειτουργία και ανάδειξη χώρων που δημιουργήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι για να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό των διαφόρων περιοχών του Εθνικού Πάρκου.

pindos2Οι εθελοντές θα προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία για 15 ημέρες από τις 5 έως και τις 19 Αυγούστου 2016.

Η διαμονή τους θα είναι δωρεάν σε χώρους εντός της προστατευόμενης περιοχής ενώ με μέριμνα του Φορέα Διαχείρισης θα γίνεται η μεταφορά τους στους χώρους όπου θα απασχολούνται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν έως και τις 29 Ιουλίου συμπληρωμένη την Αίτηση Συμμετοχής στην Υπηρεσία του Φορέα Διαχείρισης στο email: [email protected] ή στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων Γρεβενών στο fax: 24620 87564.

Η σχετική Ανακοίνωση καθώς και η Αίτηση Συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης pindosnationalpark.gr

Πηγή: dasarxeio.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας