Έτοιμοι για πέταγμα χαρταετού;

0
199

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας εκτός από πολύ γλέντι είθισται να έχει και εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Όσοι είστε λάτρεις του υπαίθριου εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, θα έχετε σίγουρα αρχίσει τις προετοιμασίες για τις ερχόμενες ημέρες εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στο πέταγμα του χαρταετού. Αν δεν έχετε αγοράσει ήδη έναν γιατί δεν σκέφτεστε να φτιάξετε έναν δικό σας;

 

Η Καλύτερη Ζωή ετοίμασε ήδη έναν οικολογικό χαρταετό και σας προτρέπει να κάνετε το ίδιο! Ό,τι θα χρειαστείτε είναι μεράκι, λίγο χρόνο, φύλλα εφημερίδας ή περιοδικών σε διάφορα χρώματα, 3 πηχάκια ξύλου ή 3 ξυλάκια καλαμιού, σπάγκο και λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία και φυσικά εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά για την ουρά του χαρταετού σας. Αν έχετε παιδιά ενθαρρύνετε τα να συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό του χαρταετού. Ιδέες θα βρείτε εδώ και εδώ, αλλά και σ΄αυτό το διασκεδαστικό video (εσείς αντί για πλαστικό προτιμήστε ανακυκλώσιμα υλικά)

Όταν φτάσει η «μεγάλη μέρα», μην ξεχάσετε να έχετε κατά νου όλα όσα πρέπει για να αποφύγετε κινδύνους ηλεκτροπληξίας και διακοπής παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

  • Αν έχει πολύ αέρα και κυρίως αν τα παιδιά σας αναλάβουν το πέταγμα του χαρταετού, είναι καλό να τα επιβλέπετε διαρκώς.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μέρη που έχουν ηλεκτροφόρα καλώδια.
  • Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, για λόγους ασφαλείας  δεν πρέπει να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον με τον σπάγκο ή  με τη χρήση άλλων αντικειμένων.
  • Αποφύγετε να ανεβείτε πάνω σε στύλους ηλεκτρικού ρεύματος ή σε άλλα σημεία που είναι κοντά σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Σε περίπτωση ανάγκης, ειδοποιήστε αμέσως τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
  • Αφήνοντας πίσω το μέρος που επισκεφτήκατε, μην αμελήσετε να μαζέψετε τυχόν απορρίμματα.
  • Αν σπάσει ο χαρταετός, εννοείται ότι δεν τον αφήνετε εκεί που έπεσε, αλλά τον μαζεύετε είτε για να τον επισκευάσετε (η καλύτερη επιλογή) ή να τον πετάξετε στα σκουπίδια (ή στην ανακύκλωση αν είναι φτιαγμένος από ανακυκλώσιμα υλικά).
  • Φροντίστε να αφήσετε τον χώρο όπως τον βρήκατε και ζητήστε από τα παιδιά να αναλάβουν τη συλλογή αντικειμένων που είναι προς ανακύκλωση! Θυμηθείτε ότι η φύση είναι το σπίτι μας!

Καλό τριήμερο!

Πηγή: WWF

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας