.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική

88 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο και πολυεπίπεδο σύστημα το οποίο αλληλεπιδρά με όλους τους φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς εξωτερικούς παράγοντες και αντιδρά ανάλογα με την ισορροπία των εσωτερικών του συνθηκών, προκειμένου να προστατευθεί από αυτούς ή να συνεργαστεί με αυτούς.

Η νόσος εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μίας εσωτερικής ανισορροπίας, η οποία μπορεί να είναι είτε προσωρινή είτε βαθύτερη και μακροχρόνια. Η αλλαγή των συνθηκών ζωής των ανθρώπων έχει αυξήσει κατά πολύ το προσδόκιμο της επιβίωσης τους, ενώ έχει ταυτόχρονα οδηγήσει στην εμφάνιση και την επικράτηση νέων ασθενειών.

Η κλασσική Ιατρική απασχολείται εντατικά τόσο στα πεδία της επιδημιολογίας και της έρευνας ώστε  να απομονωθούν οι παράγοντες που οδηγούν στη νόσο, όσο και στο πεδίο της προσφοράς νέων διαγνωστικών μεθόδων και θεραπειών, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα οι ολοένα και πιο συχνές ασθένειες που αναφέρουμε.

Η γνώση των λειτουργιών των οργανικών συστημάτων του ανθρώπου σε διαφορετικό επίπεδο από την περιγραφή τους από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική προσέγγιση συμπληρώνει με ένα διαφορετικό τρόπο την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και των ασθενειών από τις οποίες νοσεί αυτό. Ταυτόχρονα, αυτή η γνώση ολοκληρώνει τις ικανότητες των θεραπευτών να αντιληφθούν τα προβλήματα των ασθενών ώστε να καταστρώνουν ή να προσαρμόζουν το «θεραπευτικό πλάνο» τους.

Κατά τη διάρκεια του συνόλου των μαθημάτων αναλύεται η παθοφυσιολογία των συστημάτων του ανθρώπου καθώς και τα νοσήματα που εμφανίζονται σε αυτά, πάντα υπό το πρίσμα της κλασσικής ιατρικής επιστήμης, αλλά με την ευρύτερη επίδραση των φιλοσοφιών της Αρχαίας Ελληνικής και της Κινεζικής Ιατρικής.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων περιλαμβάνει:

– Εισαγωγή – λήψη ιστορικού – κλινική εξέταση – διάγνωση – διαφορική διάγνωση
– Νοσήματα αναπνευστικού/δέρματος
– Παθήσεις πεπτικού συστήματος / ήπατος
– Νοσήματα καρδίας/αγγείων
– Ενδοκρινικό σύστημα/νοσήματα μεταβολισμού
– Αυτοάνοσα νοσήματα/ μυοσκελετικό σύστημα
– Νευρικό σύστημα/αισθητήρια όργανα/ψυχιατρική
– Παιδιατρικές παθήσεις/ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις
– Παθήσεις αίματος/ογκολογία
– Ουροποιητικό σύστημα/ γεννητικό σύστημα.
– Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ανάλυση Νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική:

Από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 η Ακαδημία εισέρχεται στον χώρο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει ασύγχρονα (βίντεο μαθημάτων) και σύγχρονα μαθήματα (σύνδεση με την φυσική τάξη μέσω zoom). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία. Στο τέλος του μαθήματος ο σπουδαστής οφείλει να συμπληρώσει με επιτυχία τεστ προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Στην πλατφόρμα επίσης ο σπουδαστής θα βρει το εγχειρίδιο του μαθήματος σε pdf.

Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς την διδάσκουσα του μαθήματος μέσω chat.

Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Διδάσκει: Παναγιώτα Στασινοπούλου


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Διάρκεια σπουδών: 48 ώρες

16-17/1/2021, 13-14/2/2021, 20-21/3/2021
Μαθήματα: Σαββατοκύριακα και ώρες 10:00-14:00.

Κόστος: Εγγραφή: 100 Ευρώ, Δίδακτρα: 500 Ευρώ

Θέλω να το παρακολουθήσω >>

Τόπος Διεξαγωγής:
Online, On Demand

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111|  | [email protected] | www.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
1 Ιανουαρίου 2020
Τέλος:
31 Δεκεμβρίου
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
, ,
Ιστοσελίδα:
http://bit.ly/37ICkKL

Χώρος Διεξαγωγής

On-demand
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend