.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Αρωματοθεραπεία | Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Αρωματοθεραπεία

46 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στην Ακαδημία προσφέρουμε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning) στην Αρωματοθεραπεία, κατόπιν απαιτήσεως μαθητών από την επαρχία και το εξωτερικό.

Η αρωματοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ως κύρια θεραπευτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση σωματικών ενοχλημάτων και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Τα αιθέρια έλαια παράγονται από άνθη ή από άλλα τμήματα διαφόρων αρωματικών φυτών  μέσα από φυσικές διεργασίες (απόσταξη ή με υδρατμούς).

Η μύηση στην τέχνη της αρωματοθεραπείας ξεκινά από την ιστορία της αρωματοθεραπείας και την εκμάθηση των τρόπων παραγωγής των αιθέριων ελαίων και άλλων αρωματικών ουσιών. Συνεχίζεται με την εκμάθηση βασικών στοιχείων χημείας για τεκμηρίωση των ιδιοτήτων και των θεραπευτικών τους ενδείξεων, καθώς και η χρήση τους στη θεραπευτική. Σ’ αυτό το πρώτο έτος σπουδών η διδασκαλία περιορίζεται στην εξωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων, σε ολόσωμη μάλαξη ή σε τοπική μάλαξη (σημεία βελονισμού ή σημεία ρεφλεξολογίας). Για την εσωτερική χρήση (λήψη από το στόμα) των αιθέριων ελαίων γίνονται μόνο περιστασιακές αναφορές.

Στόχος μας είναι οι σπουδαστές της αρωματοθεραπείας να αποκτήσουν ικανοποιητική γνώση της ενεργειακής φύσης και της παρασκευής των αιθέριων ελαίων, αλλά και να κατανοήσουν βαθιά την εφαρμογή τους στην θεραπευτική.

Η ύλη του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος καλύπτει εξ’ ολοκλήρου την ύλη του Α έτους Αρωματοθεραπείας και είναι η εξής:

• Ιστορία και φιλοσοφία της αρωματοθεραπείας.
• Τα αρωματικά φυτά από τα οποία προέρχονται τα αιθέρια έλαια.
• Μέθοδοι παραγωγής των αιθερίων ελαίων και υδρολυμάτων. Βασικά λάδια πρόσμιξης αιθέριων ελαίων.
• Βασικά στοιχεία χημείας των αιθερίων ελαίων.
• Λεπτομερής παρουσίαση 60 και πλέον αιθέριων ελαίων. Ανάλυση, μελέτη, θεραπευτικές εφαρμογές.
• Η εξωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων στην θεραπευτική (ολόσωμη μάλαξη, τοπική μάλαξη σε σημεία βελονισμού και σημεία ρεφλεξολογίας).
• Αισθητική αρωματοθεραπεία.
• Πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.

Μέθοδος διδασκαλίας:

Η ύλη του μαθήματος έχει διαιρεθεί σε 8 μηνιαίες ενότητες.

Ο σπουδαστής παρακολουθεί ζωντανά την παράδοση του μαθήματος κάθε Πέμπτη 17:00-21:00 μέσω της πλατφόρμας e-learning της Ακαδημίας και λαμβάνει ηλεκτρονικά την ύλη κάθε ενότητας με την καταβολή του αντίστοιχου ποσού (150 ευρώ). Στο τέλος κάθε μήνα ο σπουδαστής οφείλει να ολοκληρώσει με επιτυχία τεστ κατανόησης της ύλης που διδάχθηκε προκειμένου να συνεχίσει στην επόμενη ενότητα.

Επίσης, ο σπουδαστής έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει δια ζώσης στο μάθημα που πραγματοποιείται στην Ακαδημία, στην Γλυφάδα, κάθε Πέμπτη και ώρες 17:00-21:00.

Οι σπουδαστές προκειμένου να ολοκληρώσουν την ύλη του Α έτους Αρωματοθεραπείας πρέπει να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα 3 Σαββατοκύριακα μαθήματα (6 ημέρες μαθήματος από 7 ώρες την ημέρα, σύνολο 42 ώρες) για την εκμάθηση και την πρακτική εξάσκηση στην μάλαξη. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων αυτών έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας (Αρωματοθεραπεία).

Εκτός από τη πρακτική εξάσκηση στο μασάζ, για τη λήψη βεβαίωσης σπουδών πρέπει κάθε σπουδαστής να παρουσιάσει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις (case studies) που ο ίδιος αντιμετώπισε (είδος προβλήματος, αριθμός συνεδριών ανά περίπτωση, μίγματα που χρησιμοποίησε, αποτέλεσμα, κλπ).

Σημείωση:
Το μάθημα της αρωματοθεραπείας είναι προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών. Ως εκ τούτου οι σπουδαστές που θα το παρακολουθήσουν μπορούν να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου εφόσον έχουν παρακολουθήσει το μάθημα των Ιατρικών (Aνατομία – φυσιολογία) (120 ώρες διδασκαλίας – προσφέρεται και εξ’ αποστάσεως).

Διδάσκουν: Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα Λυσικάτου


 

Κόστος συμμετοχής:
100 € εγγραφή (το ποσό προκαταβάλλεται με την έναρξη του μαθήματος)

1200 € δίδακτρα. Το ποσό των διδάκτρων διαιρείται σε 8 μηνιαίες δόσεις και καταβάλλεται στην αρχή κάθε μήνα προκειμένου να αποσταλεί η αντίστοιχη ύλη.

∗Το κόστος εγγραφής ισχύει και για τα δύο έτη σπουδών, ανεξάρτητα αν παρακολουθήσει κανείς μόνο το ένα.

Τρόποι πληρωμής:

  • με κατάθεση σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς:
    ΙΒΑΝ GR 2501710260006026040030833
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6026-040030-833
    Δικαιούχος: Αλέξανδρος Τηλικίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
    BIC SHIFT CODE : PIRBGRAA
  • Στην γραμματεία της σχολής σε Γλυφάδα ή Υμηττό

Θέλω να το παρακολουθήσω >>

Tόπος Διεξαγωγής:
Online, On Demand

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
210 8010111 | [email protected] | www.akadimia.gr

 

Newsletter εγγραφή


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
1 Ιανουαρίου 2020
Τέλος:
31 Δεκεμβρίου
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
, ,
Ιστοσελίδα:
http://bit.ly/38s0Gra

Χώρος Διεξαγωγής

On-demand
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend