.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ayurveda Retreat “Αποτοξίνωσης Νου-Σώματος” | Dr. Venugopal

Ayurveda Retreat~ "Αποτοξίνωσης Νου-Σώματος" | Dr. Venugopal

174 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η Ayurveda Hellas σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία!

Ένα χαλαρωτικό τριήμερο αγιουρβεδικής αποτοξίνωσης Panchakarma. Το retreat περιλαμβάνει ειδική αγιουρβεδική διατροφή, θεραπευτική yoga, διαλογισμό, εύρεση αγιουρβεδικής ιδιοσυγκρασίας, αποτοξινωτικές τεχνικές Panchakarma και αγιουρβεδικές τεχνικές.
Το retreat θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Ayurvedic Festival και θα λάβει χώρα στο πανέμορφο διατηρητέο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 Πλάκα-Σύνταγμα το Σάββατο 15 έως και την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

~Περιεχόμενα του Retreat~

– Ειδική «αγιουρβεδική» διατροφή – δίαιτα (πρωινό, κυρίως γεύμα, μικρό γεύμα).
– Συνεδρίες, εύρεση ιδιοσυγκρασίας.
– Μαθήματα θεραπευτικής Γιόγκα πρωί και απόγευμα (asanas – αναπνοές – διαλογισμός).
– Φυσικά αγιουρβεδικά προϊόντα και συμπληρώματα.
– Αποτοξινωτικές Τεχνικές Panchakarma
– Αγιουρβεδικές Τεχνικές

~Ειδικές Αποτοξινωτικές Τεχνικές~ 

Abhyangamm: το επαγγελματικό αγιουρβεδικό μασάζ abhyangamm, είναι ένα απαλό και συνάμα ισχυρό μασάζ που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών και στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά χλιαρά θεραπευτικά έλαια, που επιλέγονται ανάλογα με την prakriti (ψυχοσωματική ιδιοσυγκρα- σία) του ατόμου την ασθένεια η το πρόβλημα. Το μασάζ αυτό γίνεται με ρυθμικό τρόπο από ένα η δυο άτομα ταυτόχρονα για 45 έως 60 λεπτά και σε ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον από ειδικά εκπαιδευμένους αγιουρβεδικούς θεραπευτές. Μετά από το μασάζ συστήνεται ένα ατμόλουτρο – βοτανόλουτρο swedan. Η τακτική εφαρμογή abhyangamm αποτοξινώνει σε βάθος προστατεύει από το stress, θρέφει το σώμα, βελτιώνει την υφή του δέρματος, βοηθάει στην τόνωση των μυών και των αρθρώσεων και όλης της φυσιολογίας του σώματος, βοηθάει στον καλό ύπνο και γενικότερα στη φυσική αντιγήρανση.

Nasyam: Χορηγούνται στα ρουθούνια μερικές σταγόνες ειδικού βοτανικού ελαίου ή βοτανικού χυμού. Ανήκει στις θεραπείες Panchkarma, η εφαρμογή της έχει αποδειχθεί ευεργετική σε προβλήματα όπως ιγμορίτιδα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, νευρολογικές δυσλειτουργίες, ακαμψία του λαιμού. Δυναμώνει τα μαλλιά και τα μάτια.

Karna Pooran: H εισαγωγή ειδικού βοτανικού λαδιού στα αυτιά για ένα ορισμένο διάστημα. H πρακτική εφαρμογή της Karna Pooran είναι η αναζωογόνηση για τα όργανα στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού. Τα αυτιά και τα μάτια είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με τα πέλματα. H εφαρμογή λαδιού στα αυτιά προκαλεί μια αίσθηση δροσιάς και απαλλάσσει τα πόδια από την αίσθηση καψίματος.

Akshi Tarpanam: Πρόκειται για αγιουρβεδική ανανεωτική θεραπεία, ειδική για τα μάτια. Τα μάτια «πλένονται» με καθαρή μορφή εξαγνισμένου γκι (ghee) για 2 έως 10 λεπτά περίπου. H θεραπεία αυτή μειώνει τον πόνο και το κάψιμο των ματιών, βοηθά στο σύνδρομο της ξηροφθαλμίας.

Basti: Αποτοξίνωση και καθαρισμός εντέρου με ειδική τεχνική και ειδικά αγιουρβεδικά αποτοξινωτικά βότανα.

Retreat Panchakarma
Υπεύθυνοι: Dr. Venugopal & ειδικά εκπαιδευμένη ομάδαΗμερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έως Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 | 10:00 – 21:00

Χώρος Διεξαγωγής:
«Αyurveda Hellas» Πολυχώρος
Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα
2ος όροφος

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:
210 3632350
Η κράτηση της θέσης σας είναι υποχρεωτική καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για να κλείσετε το ραντεβού σας καλέστε στο 210 3632350 και συνδεθείτε με το τμήμα του Ευζωία Workshops, εναλλακτικά δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο παρακάτω link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Lui2KVLBI62LTRwPPMMela9eLX1ySn_ItIgYGsquOyNFTg/viewform


Dr. Venugopal 

Ο Dr.Venugopal είναι ένας Αγιουρβεδικός Guru & Vaidyan από την Κεράλα της Ινδίας, είναι πρεσβευτής του αγιουρβεδικού τρόπου ζωής, αγιουρβεδικός ιατρός, επαγγελματίας δάσκαλος γιόγκα, ενεργειακός θεραπευτής καθώς και θεραπευτής πολλών παραδοσιακών εναλλακτικών θεραπειών. Όραμα του είναι η παγκοσμιοποίηση και η διάδοση της επιστήμης της Αγιουρβέδα. Η εργασία του είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις: “Τι είναι η Αγιουρβέδα; Πως μπορώ να αλλάξω την ζωή, την υγεία και την Συνειδητότητα μου μέσω αυτής;”

Περισσότερα για τον εισηγητή στο παρακάτω link:https://www.youtube.com/watch?v=zefW1wlNGS0&fbclid=IwAR39CYp_BgQa6iH_-pUxT91pqdkevM2yHKr_-v5sxVw6mtnyMr9bM8ah54U


 

ευημερώ | Ομιλίες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια υψηλού ποιοτικού επιπέδου
ευημερώ | Ομιλίες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια υψηλού ποιοτικού επιπέδου

Λεπτομέρειες

Αρχή:
15 Δεκεμβρίου 2018
Τέλος:
17 Δεκεμβρίου 2018
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/370476340390954/

Χώρος Διεξαγωγής

Πολυχώρος Ayurveda
Νίκης 28
Αθήνα, Πλάκα 105 57 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210 3632350
Website:
www.ayurveda-hellas.gr
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend