.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Cocoon Θεραπευτικό άγγιγμα Σώμα-Ψυχή-Έκσταση | Tantra & Shamanism

Cocoon Θεραπευτικό άγγιγμα Σώμα-Ψυχή-Έκσταση | Tantra & Shamanism

2.165 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Εναλλακτικές απολαυστικές διακοπές!

Από το COCOON της Γαλλίας

Θεραπευτικό άγγιγμα
Σώμα – Ψυχή – Έκσταση

22-28 Ιουλίου 
Βασιλικά Εύβοιας

Με τον Jean Paul Sathya Lacroix και Chandana Αργυρώ Δαβανέλου

COCOON σημαίνει φωλιά. Συναντώντας κανείς το Cocoon έχει πραγματικά την αίσθηση ότι εμπεριέχεται , ότι τυλίγεται από ένα πέπλο αγάπης, φροντίδας και προστασίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον. αγάπης και φροντίδας μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να αφεθεί με εμπιστοσύνη και να οδηγηθεί αβίαστα στο μονοπάτι τoυ αγγίγματος και του ολιστικού, θεραπευτικού μασάζ.
Μια πόρτα ανοίγεται στη εσωτερική μας διεύρυνση, μας φέρνει στο κέντρο μας και εγείρει την ποιότητα του να είμαστε στο παρόν με εμάς τους ίδιους άλλα και με τους άλλους.

Στα σεμινάρια του Cocoon όλες οι ασκήσεις συνοδεύονται από μια σειρά άλλων διαλογιστικών πρακτικών και ενεργητικούς διαλογισμούς του Όσσο καθώς και από σαμάνικες αναπνοές που θα μας διευκολύνουν να βιώσουμε βαθύτερα το Θεραπευτικό μασάζ. Αυτές οι πρακτικές δημιουργούν μια αίσθηση ιερότητας σε κάθε μας κίνηση, ανοίγουν τις αισθήσεις μας έτσι ώστε να ελευθερωθούμε από παλιά εμπόδια και αντιλήψεις και τότε δεν έχουμε την αίσθηση οτι αγγίζουμε μόνο το σώμα αλλά ότι πολύ περισσότερο η ψυχή μας, όλη μας η ύπαρξη αγγίζεται, θεραπεύευται και μεταμορφώνεται.

Το ταξίδι με το COCOON μας οδηγεί στο να ξαναβρούμε την χαρά και την ευχαρίστηση του να ζούμε αλλά διευρύνει επίσης τα στενά όρια του ”εαυτού”, του ”εγώ”, του ‘εμένα”. Ολες οι πρακτικές είναι εδώ για να δροσίσουν τις ακαμψίες του Εγώ ξυπνώντας την συνειδητότητα μας. Είναι εδώ για να μας οδηγήσει σε αυτήν τη μαγική αίσθηση όπου για μια στιγμή ”χάνουμε” τα όρια του εαυτού μας και συναντάμε την συμπαντική διάσταση. Όπως έχει πει και ο μύστης Osho ”Ο χορευτής λιώνει μέσα στον χορό και γίνεται ο ίδιος ο χορός”.
Γίνεται μια μεταμόρφωση. Η μεταμόρφωση της άγνοιας στην επίγνωση και το βίωμα του θεϊκού μας εαυτού. Είναι ένωση. Όλα μας τα κομμάτια ενώνονται μέσα μας και τίποτα δεν είναι διαχωρισμένο, τίποτα δεν είναι καλό η κακό, όλα γίνονται Ένα. Είναι η ένωση του αρσενικού και θηλυκού μας εαυτού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και αρμονική συντροφική σχέση.

 

Ολιστικό Μασάζ

Το ολιστικό μασάζ μας αγγίζει σε τρία επίπεδα:

Το σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό έτσι ώστε να αποκτήσουμε ξανά την αίσθηση της ενότητας η οποία μας ενώνει με το σύμπαν, με το Θεϊκό. Η εσωτερική ενότητα μας απελευθερώνει από το αίσθημα ενοχής που κουβαλάμε και που μας εμποδίζει και μας στερεί την χαρά της ζωής, την ένωση με την ζωή.
Το ολιστικό μασάζ είναι αγάπη, άνοιγμα και άφημα. Ένα αίσθημα παράδοσης στην ίδια την ζωή που μας οδηγεί στην μακαριότητα. Μας φέρνει στο κέντρο μας, μας συνδέει με την ζωτική μας ενέργεια και γίνεται μια πηγή που η ροή της ποτίζει όλα μας τα τσάκρας και δίνει την ώθηση να ανοίξει η καρδιά και το πνεύμα.
Είναι αισθησιακό, τρυφερό και ταυτόχρονα πνευματικό.

 

Ζωτική Σαμάνικη αναπνοή

Η σαμάνικη αναπνοή είναι σαν ένα αεράκι μέσα στο οποίο η συνειδητότητα μας ταξιδεύει και διευρύνεται. Μέσα σε αυτή την αλλαγή συνειδητότητας ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και την πραγματικότητα μας μεταμορφώνεται. Είναι η στιγμή που η ”θεραπεία”ξεκινάει και ένα κύμα απελευθέρωσης έρχεται μέσα μας που μας μεταφέρει σε μια αίσθηση βαθιάς χαράς που είναι από καιρό ξεχασμένη.

Ελάτε να βιώσετε αυτό το μοναδικό ταξίδι όπου κάθε περιορισμός του νου σταματάει, μια βουτιά στο άγνωστο του απεριόριστου εαυτού μας.
Ελάτε να ζήσετε την κάθε στιγμή, να δώσετε απεριόριστη αγάπη και φροντίδα στον εαυτό σας, να νιώστε την κάθε στιγμή να μεταμορφώνεται σε μια θεραπευτική και εκστατική εμπειρία.

Γνωρίστε τον Jean-Paul Lacroix, μέσα από μια όμορφη συνέντευξή του


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 22 έως Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Κόστος συμμετοχής: 490 ευρώ για το 7ημερο σεμινάριο
Κόστος διαμονής και γευμάτων: 280 ευρώ
Η Όμορφη Ζωή και το Cocoon εξασφάλισαν σε 5 τυχερούς αναγνώστες από μία συμμετοχή στο retreat στην προνομιακή τιμή των 350 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η φιλοξενία και η διατροφή).
Επικοινωνήστε άμεσα για να δεσμεύσετε την θέση σας !

Τόπος Διεξαγωγής:
ΟΡΑΜΑ
Παραλία Ψαροπούλι
Βασιλικά Ευβοίας

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
6977 329350 | http://cocoonmassage.free.fr/


 

Βιογραφικά

Το όνομα μου είναι Jean-Paul Lacroix και το πνευματικό μου όνομα είναι Sathya το οποίο σημαίνει αλήθεια. Είμαι ψυχολόγος του πανεπιστημίου στο Παρίσι από το 1977. Δημιούργησα ημερήσιο νοσοκομείο για αυτιστικά και ψυχωτικά παιδιά και εργάστηκα μαζί τους για 10 χρόνια. Στην συνέχεια εκπαίδευα νοσοκομειακό προσωπικό σε διάφορα μέρη της Γαλλίας πάνω σε διάφορα θέματα όπως διαχείριση του στρες, ιατρική φροντίδα και στήριξη ανθρώπων μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Εκπαιδεύτηκα στην μέθοδο Gestald, Bιοενεργειακή, Rolfing, Rebirthing και στην Οικογενειακή και Συστημική θεραπεία από το 1981 έως το 1985.
Είμαι Μάστερς στο NLP απο το 1991καθως επίσης και δάσκαλος του Θιβετιανού και του Ushui Ρέικι απο το 2001..
Από το 1999 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στον σαμανισμό με δάσκαλο του Αμαζονίου η οποία είχε διάρκεια 7 χρόνια. Ταυτόχρονα ήμουν εμψυχωτής σε σεμινάρια σχετικά με θεραπεία μέσα από την ζωγραφική και τέχνες στο ανθρωπιστικό τμήμα ψυχολογίας στο Παρίσι το 1982.
Εκείνη την περίοδο ανακάλυψα τον Οσσο και τη Τάντρα σε ένα σεμινάριο σχετικό με το σώμα και την ψυχή στο μασάζ και εκπαιδεύτηκα στην Τάντρα από τον Sudheer Roche, που ήταν βοηθός του Οσσο σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Το 2003 δημιούργησα το Cocoon, την μεγαλύτερη επιχείρηση μασάζ στο σπίτι, στο Παρίσι.
Μέσα από όλες μου τις πρακτικές , συναντήσεις και εμπειρίες σαν θεραπευτής του ανθρώπου καθοδηγήθηκα να δημιουργήσω το Ταντρικό και Cocoon μασάζ. Έχοντας θεσπίσει το πρωτόκολλο του μασάζ το διδάσκω σε διάφορα σεμινάρια στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Το όνομα μου είναι Αργυρώ Δαβανέλου και το πνευματικό μου όνομα είναι Chandana που σημαίνει Θεϊκός, γεμάτος από την Ύπαρξη.
Από το 2014 έως σήμερα είμαι συνεργάτης της ομάδας Cocoon Tantric massage and Shamanic breathing παραδίδοντας σεμινάρια και μασάζ στην Πάτρα αλλά και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.
Ξεκίνησα την πνευματική μου αναζήτηση το 2005 σαν μέλος της σχολής Διαλογισμού στην Πάτρα. Από το 2010 έως το 2014 εκπαιδεύτηκα σε διάφορες μεθόδους εναλλακτικών θεραπειών και τεχνικών.
Είμαι κάτοχος των βαθμών Usui Reiki.
Το 2014 εκπαιδεύτηκα στο Αγιουβέρδικο μασάζ.
Το 2014 συνάντησα το κέντρο του Οsho στην Μυτιλήνη και εκεί αρχίζει η γνωριμία μου με τις Meditative Therapies of Osho, η εκπαίδευση μου στο OSHO BORN AGAIN, στην Τάντρα και τον σαμανισμό.
Είμαι ασκούμενη δασκάλα της Biodanza στο σύστημα Rolando Toro (SRT) και εμψυχώνω γκρουπ στην Πάτρα.

 

Ο χώρος ΟΡΑΜΑ, στην παραλία Ψαροπούλι. Ένα γαλήνιο, όμορφο καταπράσινο μέρος, μέσα στην φύση, που θα θρέψει και θα γαληνέψει τις αισθήσεις σας, τον νου σας, την ψυχή και το σώμα σας.

Ο χώρος ΟΡΑΜΑ απέχει 300μ από την παραλία. Διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια, με ιδωτικό μπάνιο και βεράντα. Έχει ανοιχτή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στην γύρω φύση.

Βρίσκεται μέσα σε πράσινους κήπους όπου μπορεί κανείς να γαληνεύει και να αναπαύεται.

Το φαγητό θα είναι εκλεκτά διαλεγμένο. Προσφέρεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Το μενού θα είναι κατά προτίμηση χορτοφαγικό, φτιαγμένο από βιολογικά προϊόντα, το οποίο θα προετοιμάζεται με πολύ αγάπη και φροντίδα από τους συνεργάτες μας που θα είναι εκεί να καλύπτουν τις ανάγκες μας όσον αφορά το φαγητό αλλά και ο,τι άλλο χρειαζόμαστε.

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν σουπερμάρκετ και παραδοσιακά εστιατόρια με φρέσκο νόστιμο ψάρι όπου μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας αλλά και τις …γεύσεις σας!

Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε επίσης να κάνετε περιπάτους μέσα στην φύση και να χαλαρωσετε αλλά και να επισκεφθείτε τον ιππικό όμιλο βιώνοντας μια όμορφη βόλτα με άλογο δίπλα στο Αιγαίο Πέλαγος!
Επίσης, για όσους επιθυμούν να μείνουν και κάποιες επόμενες ημέρες του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν πηγές και καταρράκτες και να ενωθούν βαθιά με όλα τα στοιχεία της φύσης.

Η λίστα των πραγμάτων που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας θα δοθεί στους συμμετέχοντες ατομικά, μετά την δήλωση συμμετοχή σας.


 

4ο Φεστιβάλ Κουνταλίνι Γιόγκα

Λεπτομέρειες

Αρχή:
22 Ιουλίου 2018
Τέλος:
28 Ιουλίου 2018
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, , ,
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/421794194952559/

Send this to a friend