.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δευτέρες του Πνεύματος – Πρακτική Πνευματική Καθοδήγηση | Χαριτίνη Χριστάκου

5 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Οι Δευτέρες του Πνεύματος είναι μία σειρά αυτόνομων μαθημάτων που τιμούν την ψυχή και της ανοίγουν τον δρόμο, ενώ σέβονται το μυαλό και το διευκολύνουν να κατανοήσει. Είναι εφαρμοσμένη και λειτουργική πνευματικότητα για τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου που πνευματικά αναζητεί.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα. Οι πρώτες δύο συναντήσεις, στις 7 και 21 Σεπτέμβρη, είναι με ελεύθερη παρακολούθηση!

Τι αφορούν;
Κάθε μέρα είτε προοδεύουμε και επηρεάζουμε και άλλους προς την πρόοδο, είτε τελματώνουμε σε αδρανή στασιμότητα επηρεάζοντας και άλλους προς την αδράνεια. Δεν μένουμε ποτέ αλήθεια ακίνητοι. Μέσα από την συνεχή κίνηση, ο νους μας γεμίζει εντυπώσεις, καταγραφές, πληροφορίες, γνώσεις. Μόνο κενός δεν μένει, επειδή το κενό τον τρομάζει.

Τρομάζουμε στο κενό, όχι επειδή εκεί κρύβεται ένα μπαμπούλας, αλλά επειδή εκεί η ψυχή μας συναντά το θεϊκό, το μυστήριο, το δέος, την ουσία του εαυτού μας. Τρομάζουμε να πιστέψουμε ότι είμαστε αυτό που είμαστε, επειδή αυτό ανατρέπει όλα όσα έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε και τους τρόπους που έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε, να φερόμαστε, να ερμηνεύουμε και να λειτουργούμε.

Την 1η και 3η Δευτέρα κάθε μήνα θα κάνουμε ένα βήμα  την φορά που θα μας βοηθά να κατανοήσουμε τον τρόπο και το μυστήριο του Πνεύματος – να καταλάβουμε τις πρακτικές όψεις των πνευματικών θεμελίων, να καταλάβουμε πώς να εφαρμόζουμε τους τρόπους του πνεύματος στην καθημερινότητα της ζωής μας, να καταλάβουμε πώς θα μπορέσουμε να εμπιστευτούμε τις υποδείξεις του, ν’ ακονίσουμε την αντίληψή μας, να ζήσουμε πιο αληθινά, να ξεφοβηθούμε την άφοβη αταραξία του.

Αυτή είναι η θεϊκή διαδρομή μας, γεμάτη εκπλήξεις, συγκινήσεις, απροσδόκητα, θεϊκή δυσφορία και άπλετη χάρη. Είναι μία κοινή διαδρομή και την κάνουμε παρέα είτε το συνειδητοποιούμε, είτε όχι. Είναι μία ιερή διαδρομή επειδή σε διάφορους σταθμούς της ένα πέπλο ψέματος και αυταπάτης γκρεμίζεται, και μία αλήθεια και μία αγάπη ανασταίνονται μέσα στην συνειδητότητά μας.

Πώς μπορούμε να φανταστούμε κάποιον που κάνει αυτή την διαδρομή; Φανταστείτε κάποιον που είναι καλά με τον εαυτό του, χαμογελά πιο συχνά, φοβάται λιγότερο και έχει ένα σταθερό στήριγμα για το νου και την καρδιά του μέσα στο κομφούζιο της ζωής. Αυτός που κάνει την διαδρομή, εξανθρωπίζεται και εξανθρωπίζει. Δέχεται να ακολουθεί, και έτσι υπερβαίνει. Δέχεται να ακούει, και έτσι κατανοεί. Δέχεται να σιωπά, και έτσι ο λόγος του  αποκτά ουσία.

Q & A : Στο τέλος της κάθε συνάντησης θα υπάρχει χρόνος για να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας ώστε να απαντηθούν από την Χαριτίνη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις Δευτέρες του Πνεύματος 

Εκπαιδεύτρια: Χαριτίνη Χριστάκου
Από το 2007 ακολουθώ μία πορεία η οποία συνενώνει δύο διαδρομές: την μυστικιστική διαδρομή για την ψυχή όπως καταγράφηκε από φωτισμένους γέροντες και γερόντισες διάφορων θρησκειών (όπως η Τερέζα της Άβιλα, ο Παίσιος, ο Πορφύριος, ο Ρούμι,ο Γκιμπράν, ο Τόμας Μέρτον, ο Άι Γιάννης του Σταυρού, κλπ) και την εκπαίδευση του νου όπως την παραθέτει το Μάθημα στα Θαύματα.

Είναι κατά την πορεία αυτή που συνειδητοποίησα ότι αυτές οι δύο διαδρομές είναι εξίσου απαραίτητες και σημαντικές για τον σύγχρονο άνθρωπο, επειδή η μία ευθυγραμμίζει το σκεπτικό ενώ η άλλη τρέφει την ψυχή μας. Χρειαζόμαστε τέτοιες συνθετικές προσεγγίσεις επειδή έτσι μπορούμε να καλύψουμε τις τωρινές ανάγκες του πνεύματός μας αλλά και της ψυχής μας.

Εύχομαι κάθε 1η και 3η Δευτέρα, ο πλούτος αυτής της καθοδήγησης, να γίνεται χρήσιμο λίπασμα για την άνθιση των δικών σας δένδρων.

Με σκέψεις αγάπης,
Χαριτίνη

Δηλώστε τη συμμετοχή σας


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Συχνότητα: Κάθε 1η και 3η  Δευτέρα του μήνα 19:00-21:00

Κόστος συμμετοχής:
Ελεύθερη Παρακολούθηση 7 και 21 Σεπτέμβρη!
Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα ώστε να εξασφαλίσετε την θέση σας, να λάβετε πληροφορίες παρακολούθησης καθώς και υπενθύμιση για την συνάντηση!

Τόπος Διεξαγωγής:
Online – Webinar
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση των συναντήσεων δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. 

Πληροφορίες:
Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Χαριτίνης Χριστάκου
211-4058145 | 6931-582291 | [email protected] | www.haritini.org


Χαριτίνη Χριστάκου

Η Χαριτίνη Χριστάκου είναι μητέρα 2 παιδιών, πνευματική δασκάλα, συγγραφέας, και ομιλήτρια από το 1998, καθώς και Channeler εδώ και 18 χρόνια. Διδάσκει εδώ και 20 χρόνια πάνω στην ανθρώπινη ενδυνάμωση και σε ποικίλα πνευματικά ζητήματα, και έχει κάνει πάνω από 8.000 προσωπικές συνεδρίες καθοδήγησης.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Οκτωβρίου
Ώρα:
19:00 έως 21:00
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ιστοσελίδα:
https://www.haritini.org/mondaysforspirit

Χώρος Διεξαγωγής

Online
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend