.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εμμηνόπαυση και σύγχρονη γυναίκα | Ευάγγελος Γκικόντες

Εμμηνόπαυση και σύγχρονη γυναίκα | Ευάγγελος Γκικόντες

34 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η εμμηνόπαυση στη σημερινή εποχή απασχολεί τη γυναίκα πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν, και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί τώρα η γυναίκα είναι πολύ περισσότερο «μέσα» στην ζωή από ότι παλιά, δηλαδή εργάζεται περισσότερο, είναι πιο δραστήρια και ανεξάρτητη. Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή έχει αυξηθεί σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης. Για να δώσω ένα παράδειγμα, με το προσδόκιμο ζωής να είναι  περίπου στα 85 έτη, μια γυναίκα που μπαίνει  στην εμμηνόπαυση στα 50, ζει σε αυτή την κατάσταση σχεδόν τη μισή της ζωή.

Πολλές γυναίκες λένε πως η εμμηνόπαυση είναι κάτι φυσιολογικό επειδή ανήκει στη φύση, είναι ένα γεγονός, όπως και ο θάνατος που ανήκει στη φύση. Όλα τα πράγματα στη φύση πεθαίνουν, ζώα, φυτά, άνθρωπος… Έτσι λοιπόν και ο θάνατος και η εμμηνόπαυση είναι κάτι φυσικό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και φυσιολογικό. Δεν είναι νορμάλ η γυναίκα ξαφνικά να χάσει τη σεξουαλική της επιθυμία, να αρχίσει να παχαίνει και να μην μπορεί να αδυνατίσει, να έχει οστεοπόρωση, εκνευρισμό, αϋπνίες, να αυξάνεται η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό επεισόδιο, να ανεβαίνει η χοληστερίνη της, να χωρίζει από το σύζυγο και πολλά άλλα. Η ζωή της γυναίκας και ο τρόπος που φέρεται επηρεάζονται από την εμμηνόπαυση, για αυτό και υπάρχει συγκεκριμένο αμερικάνικο επιστημονικό περιοδικό, το “Menopause”, το οποίο εκδίδεται από την Αμερικανική Ιατρική Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.

Η εμμηνόπαυση επίσης υπάρχει σε πολλές εκπομπές (η Oprah Winfrey για παράδειγμα έχει ασχοληθεί με το θέμα) και υπάρχουν και συγκεκριμένα application. Ένα από αυτά το έχει φτιάξει η Αμερικανική Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.

Πλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μεγάλη ενημερότητα για το θέμα της εμμηνόπαυσης, ακριβώς γιατί επηρεάζει την ποιότητα ζωής της γυναίκας, των ανδρών που σχετίζονται με αυτές, όσο και των παιδιών που έρχονται σε επαφή με αυτές. Οι άνδρες μπορούν να επηρεαστούν αρνητικά από την απώλεια της λίμπιντο της γυναίκας, ενώ τα παιδιά από την αυξημένη ευερεθιστικότητα, που μπορεί να υπάρξει. Η σημερινή μοντέρνα γυναίκα ωστόσο δεν έχει χρόνο να υποφέρει από εξάντληση, αδυναμία, οστεοπόρωση, εξάψεις, κατάθλιψη και άλλα αρνητικά θέματα, ενώ μπορεί με φυτικούς τρόπους να ρυθμίσει την κατάσταση αυτή.

Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε την Εμμηνόπαυση από διαφορετικές πλευρές, δηλαδή ως προς τη Σωματική Υγεία, την Κοινωνική, την Οικογενειακή, τη Γονιμότητα, την Eπικοινωνία.

Φέρτε τις ερωτήσεις σας μαζί. Θα υπάρξει καθοδηγούμενη παρουσίαση, δηλαδή η ροή της πληροφορίας θα καθοδηγηθεί από εσάς μέσα από τις ερωτήσεις σας.

 

Εισηγητής:
Ευάγγελος Γκικόντες

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & θα διανεμηθεί το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Υλικό, μετά το πέρας του εργαστηρίου.


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 | 18:30 – 21:30

Κόστος: 10 Ευρώ

Τόπος Διεξαγωγής:
ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
(Είσοδος από Φιλοθέης 69Β)
14121 Ηράκλειο, Αττική
κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ (Ηράκλειο Αττικής)

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
210 8000009, 210 2770181 | [email protected] | www.polis.edu.gr

 

Δήλωση συμμετοχής

 


Ευάγγελος Γκικόντες

Ο Ευάγγελος Γκικόντες γεννήθηκε στην Αθήνα , και τελείωσε σχολείο στη Σχολή Μωραϊτη. Σπούδασε Ιατρική σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της Φοιτητικής του ζωής έπαιξε μπάσκετ και Πόλο σε Ελληνικές ομάδες, και κατέκτησε την Δεύτερη θέση στην Πανεπιστημιάδα με την Εθνική φοιτητική ομάδα Πόλο, με πρώτη την τότε Γιουγκοσλαβία.

Πήρε την Ιατρική ειδικότητα της Μαιευτικής-Χειρουργικής-Γυναικολογίας, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Μεγάλη Βρετάνια ( Αγγλία ) και Καναδά ( Central Hospital-Toronto ).

Συμμετείχε σε πολλά Συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Έχει ανακοινώσει πολλές Επιστημονικές Εργασίες σε Συνέδρια και έχει Πρωτότυπη Δημοσίευση στο Lancet, για την οποία πήρε πολλές συγχαρητήριες  επιστολές από Καθηγητές Ιατρικής ανά τον κόσμο.

Κατέχει Πανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science στην Ομοιοπαθητική, μετά από 4ετείς σπουδές.

Είναι εισηγητής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των ιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Διατηρεί χώρο στην Αθήνα, με το όνομα  “Διαγνωστική Έρευνα-Νεοζωία ” , όπου εφαρμόζεται η Ολιστική Ιατρική σε συνδυασμό με την κλασσική Ιατρική.


Δήλωσε συμμετοχή !

 

Το σεμινάριο εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων και διαλέξεων Μετα-Μόρφωση για όλους, που συνδιοργανώνουν η Όμορφη Ζωή, το “Πόλις” Κέντρο Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης κι επιλεγμένοι εισηγητές.
Αυτόνομα, ολοκληρωμένα, χρηστικά σεμινάρια σε εξαιρετικά προσιτή τιμή!

 

Δες όλα τα σεμινάρια του “Μετα-μόρφωση για όλους !”

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Μαΐου 2018
Ώρα:
18:30 έως 21:30
Κόστος:
10€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΠΟΛΙΣ Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
Αθήνα, Αττική 14121 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0800 0009
Website:
www.polis.edu.gr
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend