&nbsp

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργαστήριο παιδί – βοτανοθεραπεία – αρωματοθεραπεία | Νικολέτα Αναστασοπούλου

Εργαστήριο ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ – ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ | Νικολέτα Αναστασοπούλου

133 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ο στόχος του προγράμματος, είναι να παρουσιάσει τις εναλλακτικές δυνατότητες που μας δίνουν τα βότανα και τα αιθέρια έλαια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση απλών, καθημερινών και συνηθισμένων προβλημάτων που παρουσιάζονται στα παιδιά από την βρεφική μέχρι την εφηβική ηλικία, αποφεύγοντας αντιβιοτικά, φάρμακα και χημικά προϊόντα που επιβαρύνουν τον οργανισμό τους και επιδρούν στην υγιή και ομαλή εξέλιξή τους.

Περιεχόμενο προγράμματος:
  • Παρουσίαση των θεραπευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα παιδιά για εσωτερική και εξωτερική χρήση.
  • Τους ενδεικνυόμενους τρόπους χρήσης (έγχυμα, αφέψημα, μπάνιο, εισπνοές, διάχυση αιθέριων ελαίων στο χώρο) ανάλογα με το είδος του προβλήματος.
  • Ανάλυση τρόπων χρήσης ανά κατηγορία προβλημάτων πχ κρυολόγημα, γρίπη, συνάχι και προτεινόμενα βότανα – λάδια – αιθέρια έλαια τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία.
  • Φυτά που λειτουργούν ως φυσικά αντιβιοτικά και φυτά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Παρασκευή προϊόντων με λάδια-αιθέρια έλαια-βότανα για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως: εξανθήματα πάνας, νινίδα, ψείρες, τσιμπήματα εντόμων, κοψίματα, πληγές, εγκαύματα, πόνους κοιλίας και πόνους κεφαλής.
  • Χαλαρωτικά μπάνια με βότανα και αιθέρια έλαια για παιδιά σε ένταση.
  • Παρασκευή φυσικών σαπουνιών σώματος και μαλλιών κατάλληλα για παιδιά.
  • Παιδικά αντηλιακά –μείγματα για μετά την έκθεση στον ήλιο.
  • Παιδική κρέμα για συγκάματα.
Θα δοθούν σημειώσεις που θα περιλαμβάνουν την παρουσιασθείσα ύλη.

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου 2017 | 10:30-15:30

Κόστος συμμετοχής: 80 Ευρώ + ΦΠΑ

Τόπος Διεξαγωγής:
Πολυχώρος Χείρωνας
19ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών – Λαυρίου
Αίθουσα «Χείρωνας»

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Πολυχώρος Χείρωνας
210-6657084, 09:30 – 14:30 | info@chironas.gr


Νικολέτα ΑναστασοπούλουΝικολέτα Αναστασοπούλου
Αρωματοθεραπεύτρια, Βοτανοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1959. Είμαι παντρεμένη με τον Ραφτόπουλο Δημήτριο Τοπογράφο Μηχανικό & Γεωλόγο και μητέρα δυο παιδιών. Εργάστηκα 28 χρόνια στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και από το έτος 2008 ακολουθώ τον υπέροχο δρόμο της ανακάλυψης της φύσης και του ανθρώπου.

Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση – Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησα τριετές πρόγραμμα Σπουδών Ψυχολογίας στο «Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Επιστημών, Κ.Α.Σ.Ε – Δολιανίτης».

Απέκτησα το 2014 «Πτυχίο Θεραπευτή» της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και τα διπλώματα «Αρωματοθεραπείας», «Ρεφλεξολογίας», «Βοτανοθεραπείας», «Διατροφής». Παράλληλα, έχω πιστοποιήσεις για την συμμετοχή και ολοκλήρωση προγραμμάτων: «Rejuvance», «Creative Healing», «Λεμφικό Μασάζ», «Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία», «Ιατρική Αρωματοθεραπεία – Δρ.Χρηστίδης, ATHINAROM», «Αρωματοποιία επίπεδο 1 & 2, οι τέσσερεις ιδιοσυγκρασίες του Ιπποκράτη, ATHINAROM», «Τα πέντε Πνεύματα της Κινέζικης Ιατρικής – ANASTACIA WHITE», «Σαπωνοποιία – ΙΓΕ», «Φυσικά Καλλυντικά –ΙΓΕ», «Κηραλοιφές – Καλλυντικά Επίπεδο 1 έως 4, ATHINAROM».

Είμαι κάτοχος του Α` και Β` βαθμού REIKI και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών και Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

Στα πλαίσια της εθελοντικής μου δράσης στον Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία «Συνεργασία – Δημιουργία», ασχολήθηκα με την συγγραφή του βιβλίου «ΒΟΤΑΝΑ – ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ», την κυκλοφορία και διαχείριση του οποίου έχει από εκδόσεως του (3/2016) ο Συνεταιρισμός.


 

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Χώρος Διεξαγωγής

Πολυχώρος Χείρωνας
19ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών – Λαυρίου
Παιανία, Αττικής 19002 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210-6657084
Website:
http://chironas.gr
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend