.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργαστήριο Συμβουλευτικής – Processing Consultation | Paul Jones

Εργαστήριο Συμβουλευτικής - Processing Consultation | Paul Jones

0 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

English text follows

Πως υποστηρίζουμε τους πελάτες μας να βρουν την αλήθεια τους;
Πως διατηρούμε τη διαύγειά μας και συνδεόμαστε από καρδιάς μαζί τους όταν αρχίζουν να μιλούν για το θέμα που τους προβληματίζει;
Πως παραμένουμε στο κέντρο μας, ώστε να τους στηρίξουμε να δουν μέσα από τις σκιές τους;
Οι ίδιοι έκαναν το πρώτο βήμα: ζήτησαν την υποστήριξή μας. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε;

Αυτό το διήμερο εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους κινούνται στο χώρο της ευημερίας και της αυτογνωσίας, ανεξαρτήτως από την τεχνική που χρησιμοποιούν, π.χ. rebirthing breathworkers, shaman healers, δάσκαλοι γιόγκα και διαλογισμού, personal coaches.

Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε γύρω από τις βασικές έννοιες της συμβουλευτικής και να σας δείξω κάποια από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ. Θα δείτε και εσείς ότι πρόκειται για θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις που είναι χρήσιμες σε όλους όσους στην ουσία θέλουν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην καθημερινότητά τους. Και αυτό διότι οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται αυτό το εργαστήριο εφαρμόζονται παντού:

Η ειλικρινής επικοινωνία από καρδιάς και η ανάληψη της προσωπικής μας ευθύνης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για βαθύτερη και αποτελεσματικότερη σύνδεση μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα.

Σε αυτό λοιπόν το εργαστήριο θα προσεγγίσουμε:
Τη σημασία του να έχουμε επίγνωση των προσωπικών μας ζητημάτων ώστε να αποτρέπουμε φαινόμενα μεταβίβασης και αντιμεταβίβασης
Τη διαδικασία δημιουργίας ενός ασφαλούς χώρου και του τρόπου με τον οποίο επιτυγχάνουμε την αίσθηση της αταραξίας
Τη χρήση εργαλείων συναισθηματικής υποστήριξης. Πως μπορούμε να συμπορευτούμε με ασφάλεια όταν αγγίζουμε άβολα συναισθήματα
Την τεχνική της ενεργητικής ακρόασης. Πως δηλαδή κρατάμε τα σημαντικά, ακούμε όσα δεν λέγονται, διαβάζουμε τη γλώσσα του σώματος και τις αλλαγές στο ενεργειακό πεδίο
Το δύσκολο έργο της ανάληψης προσωπικής ευθύνης. Τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε τους συνανθρώπους μας να δουν αυτό που αγνοούν για τον εαυτό τους και να το αποδεκτούν.

Σίγουρα ένα μέρος του εργαστηρίου θα είναι θεωρητικό, αλλά θα υπάρχει και πολλή πρακτική εξάσκηση, πολλά παιχνίδια ομαδικά και σε ζευγάρια και βέβαια μπόλικη χαρά. Το αγαπημένο Κολιμπρί θα είναι συνοδοιπόρος.

Και φυσικά εννοείται ότι θα αναπνεύσουμε αρκετά και τις δύο μέρες, ώστε να απελευθερώσουμε την όποια συναισθηματική ενέργεια έρθει στην επιφάνεια από τις διεργασίες του εργαστηρίου.

Στον χώρο θα προσφέρονται καφές, τσάι και σνακ.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά για όποιον το επιθυμεί. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μετάφραση σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

 


Processing / Consultation Workshop

How do we approach and assist our clients to find their truth?
How can we retain our clarity and remain at our heart when they start talking about their issue? How do we stay in that “place of stillness”?
How do we assist them to see their shadows and support their healing process in a compassionate way?
They’ve done the first step: they asked for support. Now the challenge is ours.

This is a two-day workshop open for all those who are working in the personal development field, independently of the specific technique they’re using. They could be rebirthing breathworkers and shaman healers, personal coaches or yoga teachers, energy therapists or massage practitioners.
I will provide concepts and tools for all those who would like to work on their communication skills so that they can enable a significant shift in their social, work, family and intimate relations. And that’s because the principles are always the same and apply to all the levels: clear, loving communication and ownership of our stuff create the space for better connection between people in our everyday life.

In this workshop we will assess:
The importance of being clear with ourselves and how this prevents projection transference and unhealthy client/partitioner relationships
The process of setting up a safe space. What does this mean and how do we achieve this sense of equanimity
The emotional processing tools. Practical ways to support our clients to go deeper into their fears in a loving way
The active work of listening. How can we learn to read verbal keys, body talk and settle energy shifts
The hard task of assuming personal responsibility. Help your clients in a compassionate way to see into their shadows and own them

There will be some talking, but there will also be a lot of practice, a lot of play in pairs and in groups and a lot of joy. The Hummingbird will be flying around us.
It goes without saying that we’ll have a group breathe on completion of both days as an integrative tool to release any emotional energy brought up by the action of processing and learning.

Coffee/tea and snacks will be provided. Translation from english to greek will be available but please let us know if you need it in advance.

Dates: 10th and 11th November 2018
Time: 9.00 – 17.00
Space: Open space studio
Cost: 90 euro per person
Contact: Stathia at 6997133221 or Paul 6946771759
fb: Paul Jones
paul.pjy@gmail.com
www.breathwork.gr


 

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 | 9:00 – 17:00

Κόστος: 90 Ευρώ

Χώρος Διεξαγωγής:
Open space studio
Σκουζέ 5, Αθήνα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Στάθια 6997 133221 Paul 6946 771759 | paul.pjy@gmail.com | www.breathwork.gr |
fb: Paul Jones
Για να κλείσετε θέση ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας


Paul Jones

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μέρη που βρίσκονταν στη μέση του πουθενά, όπως η λίμνη Waikaremoana, γνωστή ως “η θάλασσα των κυματιστών νερών”, στη Νέα Ζηλανδία, και μέχρι την ηλικία των 7 χρόνων, είχα εκπαίδευση κατ’οίκον και ζούσα σε ένα από τα τρία σπίτια που υπήρχαν διάσπαρτα, σε ένα παρθένο δάσος. Αργότερα, στο δημόσιο σχολείο των ιθαγενών Maori, στη Murupara, ήμουν το μόνο λευκό αγόρι, και τα περισσότερα καλοκαίρια μου τα περνούσα μαζί τους, στα Maraes -τα κοινοτικά χωριά των φυλών των Maori.

Στα εικοστρία μου είχα ήδη δουλέψει με τη γη -στην κουρά προβάτων-, ως υπεύθυνος χρυσορυχείου, είχα πράσινη ζώνη στο καράτε, έπαιρνα μέρος σε αγώνες motor cross, έπαιζα ντράμς, μαθήτευα στη σχολή πιλότων, είχα αποκτήσει την άδεια μου ως ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος, είχα παντρευτεί και είχα μια υπέροχη κόρη. Ήμουν κομμάτι απασχολημένος.

Εκείνη την εποχή ήταν που ξεκίνησα και τις πρώτες μου συνεδρίες Rebirthing Breathwork: Σε μια μονόχωρη μικρή καλύβα -με μοναχά ένα κρεβάτι και μια εικόνα του Χριστού- στο πάρκινγκ του χειροπράκτη μου. Μιά γλυκιά ηλικιωμένη γυναίκα έκατσε κοντά μου και με καθοδήγησε στη διαδικασία. 

Δεν ξαναπήγα ποτέ στον χειροπράκτη και μέχρι να ολοκληρώσω τις πρώτες δεκατέσσερις συνεδρίες Rebirthing Breathwork, η ζωή μου είχε βελτιωθεί, χωρίς καν το καταλάβω. Ξαφνικά δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το να αλλάξω προς το καλύτερο και να αναλάβω την ευθύνη υλοποίησης των επιθυμιών μου. Μια μεγάλη αλλαγή συνέβαινε: Δομικά μοτίβα σκέψης που προδιέγραφαν περιορισμένες προοπτικές ζωής και δράσης συρρικνώνονταν, για να αναδυθούν σταδιακά πιθανότητες που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου. 

Η διάγνωση μου με καρκίνο στο λαιμό ήταν όμως μακράν η βαθύτερη διαδικασία επίγνωσης που θα μπορούσα να έχω. Σαν ένα φιλικό χτύπημα υπενθύμισης, με προσκάλεσε να δω πώς εγώ ο ίδιος είχα οδηγήσει τη ζωή μου σε αυτό το σημείο: ασκώντας υπερβολική πίεση στον εαυτό μου, επιλέγοντας να μη λέω την αλήθεια μου, να μην ακούω ή να μην εκφράζω αυτό που είχα ανάγκη. Ξέρω τώρα πως αν δεν είχα κάνει όλη αυτή τη δουλειά σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη μου, να παραδοθώ σε αυτό που μου συνέβαινε και να το αγαπήσω. Η στιγμή που το αγάπησα, ήταν η στιγμή που θεραπεύτηκα.

Από την πρώτη μου εκπαίδευση ως Rebirthing Breathworker το 1987, έχω δουλέψει με κάποιους από τους πρωτοπόρους Rebirthers παγκοσμίως και έχω καθοδηγήσει εκατοντάδες άτομα στη διαδικασία σύνδεσης και απελευθέρωσης των δομικών τραυμάτων τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είχα βέβαια και την ευλογία να δουλέψω και με τα δικά μου. Έχω προσφέρει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε πολλές χώρες και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για αυτήν την ευκαιρία σύνδεσης με όλους τους δασκάλους, του μαθητές και τους πελάτες μου.

 


 

PROTON NLP Practitioner reTREAT

Λεπτομέρειες

Αρχή:
10 Νοεμβρίου 2018
Τέλος:
11 Νοεμβρίου 2018
Κόστος:
90€
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
Ετικέτες Εκδήλωσης:

Χώρος Διεξαγωγής

Open Space Studio
Σκουζέ 5
Αθήνα, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend