&nbsp

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης “Πνευματική Νοημοσύνη {SQ}” | Κάτια Αλεξίου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

232 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί Συν-δημιουργοί,

έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε μοναδικοί?

Μοναδικοί ακόμα και όταν γνωρίζουμε πως είμαστε μόνο ένας άνθρωπος στα 7.5 δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη, ένας στα 108 δισεκατομμύρια των ανθρώπων που έζησαν στην ιστορία της γης και ποιος ξέρει σε πόσους ακόμα σε ολόκληρο το σύμπαν…

Πάντως δεν είναι η ορθολογιστική νοημοσύνη μας (IQ-Intelligence Quotient), αλλά ούτε και η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ-Emotional Quotient) που μας κάνει να νιώθουμε μοναδικοί. Φυσικά είναι η πνευματική νοημοσύνη (SQ) που μας οδηγεί στην έρευνα του υπέρτατου υπαρξιακού νοήματος, στη σύνδεση της ανώτερης συνείδησης και στην υπερβατικότητα.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάποτε ρωτήθηκε τι βρίσκεται πέρα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, και εκείνος απάντησε: «Θέλω να ξέρω πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Δεν ενδιαφέρομαι για το ένα ή το άλλο φαινόμενο, στο φάσμα του ενός ή του άλλου στοιχείου. Θέλω να ξέρω τις σκέψεις του. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες».

Αυτή η χαρισματική νοημοσύνη, που έχει χαρακτηριστεί και ως η κεντρική και η πιο θεμελιώδης από όλες τις ευφυΐες μας, είναι που δημιουργεί την ανάγκη να αναπτύξουμε ικανότητες ώστε να βρούμε νόημα στη ζωή, όραμα και αξία. Μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε. Μας οδηγεί να δούμε μέσα από μία ευρύτερη προοπτική αφαιρώντας την κριτική και τους προσδιορισμούς. Να μπορούμε να αξιολογούμε τους ρόλους, τις πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και την σημασία τους στην δράση μας.

Παραπάνω είδατε ότι η πνευματική νοημοσύνη αναφέρεται και σαν SQ. Το SQ {Spiritual Quotient} είναι ο δείκτης πνευματικής νοημοσύνης, ένας τρόπος μέτρησης της πνευματικότητας. Αντιθέτως όμως με τους υπόλοιπους δείκτες IQ & EQ , δεν έχει όρια… γιατί η εξέλιξή μας είναι χωρίς όρια!

Απλά όταν τα κομπιούτερ έχουν IQ, όταν τα ζώα μπορούν να έχουν συναισθηματική νοημοσύνη (EQ), είναι ουσιαστικής σημασίας η κατασκευή ενός δείκτη SQ για να ορίσει την ανθρώπινη ύπαρξη ως ξεχωριστή από τα υπόλοιπα.

Όσο υψηλότερη είναι η SQ, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητά σας να ξεπεράσετε την αντίληψη του φυσικού κόσμου και να συνδεθείτε με την ανώτερη συνείδηση. Βλέπετε τα πράγματα και τις καταστάσεις από διαφορετική διάσταση και αναπτύσσετε την αυτογνωσία, τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση, την διαχείριση και την ευγνωμοσύνη. Σε εκείνο το σημείο υπάρχουν οι πόροι για να λύσετε τα προβλήματα σας και να ζήσετε μια πολύ πιο ουσιαστική ζωή γεμάτη ευαισθητοποίηση και τη χαρά του να είσαι.

Δηλαδή να πάμε από το σκέφτομαι στο Υπάρχω!

Προτάσεις για ατομικό αίτημα συστημικής αναπαράστασης μπορούν να είναι:

  • «Τι μπλοκάρει την πνευματική μου νοημοσύνη;»
  • «Πως μπορώ να ανεβάσω την SQ μου;»
  • «Θέλω ισορροπία έκφρασης της Ορθολογιστικής (IQ), της Συναισθηματικής (EQ) και της Πνευματικής νοημοσύνης (SQ) στις δράσεις μου», κ.α.

—————————————————————————————————————————————-
Φυσικά, όπως πάντα σε κάθε Συστημικό Εργαστήριο, μπορεί ο καθένας να εργαστεί με το αίτημά του ανεξάρτητα από τον τίτλο.
—————————————————————————————————————————————-
Η συμμετοχή σας στο εργαστήριο δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στην Συστημική.
—————————————————————————————————————————————-

Αγαπημένοι μου εσείς και μόνο εσείς κρατάτε το κλειδί της επιτυχίας σας, εγώ απλώς σας βοηθώ και σας υποστηρίζω με την αλλαγή σας με ότι μέσα έχω εκπαιδευτεί. Γιατί η επιτυχία στην ζωή μας είναι γεγονός και όχι φαντασία.

Τι είναι η Συστημική Αναπαράσταση;

https://lifecoachingalexiou.wordpress.com/%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83-hellinger/492-2/


Σας περιμένω λοιπόν με χαρά το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017.

Κάτια Αλεξίου
Υπηρεσίες Ψυχοθεραπευτή & Συστημική Αναπαράσταση
Συντονίστρια Συστημικής Αναπαράστασης – Μέθοδος Bert Hellinger / Πιστοποιημένη Συστημική Σύμβουλος από το Facilitator Coaching & Training Program του Human Systems Institute με βασική εκπαιδεύτρια τη Jane Peterson / Μέλος του ISCA (International Systemic Constellations Association) / EMF® Accredited Practitioner (Φάσεις Ι-XIII) / The Reconnection® and Reconnective® Accredited Practitioner – Trained by Dr. Eric Pearl / NLP Practitioner (Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός) / Matrix Energetics I – The science and art of transformation


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 | 10:30 – 19:30 (περίπου) με επαρκή διαλείμματα για φαγητό και καφέ.

Τόπος Διεξαγωγής: Τερζόπουλου 3, Αγία Παρασκευή

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Κάτια Αλεξίου
210-6085733, 6936-767359 | alexioukatia@gmail.comlifecoachingalexiou.wordpress.com | Facebook


 

Εγγραφή στις ενημερώσεις της Όμορφης Ζωής

Λεπτομέρειες

Αρχή:
22 Απριλίου 2017
Τέλος:
23 Απριλίου 2017
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
Ετικέτες Εκδήλωσης:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Κάτια Αλεξίου
Τερζόπουλου 3
Αγία Παρασκευή, Αττική 15342 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
210-6085733, 6936-767359
Website:
http://lifecoachingalexiou.wordpress.com
Email:
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend