.

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φωτίζοντας το Τραύμα | Σοφία Φώσκολου

Φωτίζοντας το τραύμα | Φώσκολου

400 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Από τη σειρά Σεμιναρίων για την Αφύπνιση του Υψηλού ανθρώπινου δυναμικού, η εργασία μας για την απελευθέρωση τραυμάτων.

Γιατί αν δεν κοιτάξουμε το τραύμα,θα μας κοιτάζει αυτό!

Βιωματική, βαθιά εργασία που μας οδηγεί βήμα βήμα στην αναγνώριση της αληθινής φύσης των τραυμάτων που έχουμε βιώσει και την ασφαλή απελευθέρωση τους, έτσι ώστε να επέλθει η ίαση σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

* Μαζί θα δούμε τα συναισθήματα, τις πεποιθήσεις και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες πίσω από αυτά, που διατηρούν την προσκόλληση μας στα πάσης φύσεως και προέλευσης τραύματα.

* Θα εντοπίσουμε πως η τραυματική εμπειρία εκδηλώνεται στο σώμα και το περιορίζει, θα εξερευνήσουμε την μνήμη του σώματος.

* Θα ελευθερώσουμε το τραύμα από εκεί που δημιουργήθηκε, θα εργαστούμε στο επίπεδο της ενδομήτριας ζωής, της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, θα ανιχνεύσουμε αν μεταφέρεται σε μας από την προγονική γραμμή και θα επαναφέρουμε την εγκλωβισμένη σε αυτά τα επίπεδα ενέργεια μας.

* Θα αναγνωρίσουμε πως και πότε το αρχικό τραύμα επαναπυροδοτείται και την χημική και μηχανική διαδικασία που ακολουθεί ο εγκέφαλος, όταν συμβαίνει αυτό.

* Θα κατανοήσουμε ότι πολλές φορές ταυτιζόμαστε με εμπειρίες πόνου, για να νιώθουμε συνδεδεμένοι με την οικογένεια μας -αν προέρχονται από εκεί- η ακόμα και για να έχουμε προσωπική ταυτότητα και υπόσταση, καθώς αγνοούμε αφού δεν έχουμε βιώσει, τις ενέργειες της χαράς, της αποδοχής, της αληθινής μας φύσης.

* Θα βιώσουμε τρόπους ενδυνάμωσης του εσωτερικού παιδιού και της διαγενεολογικής μας γραμμής.

* Θα θέσουμε τα όρια του σημερινού εαυτού μας, ώστε να αισθανθούμε ασφαλείς να δημιουργήσουμε νέες και υγιείς σχέσεις, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του εσωτερικού παιδιού.

Ένα εργαστήριο συνειδητοποίησης, αλλαγής οπτικής και υπέρβασης, με βιωματικές τεχνικές από την ενεργειακή ψυχολογία , την ψυχανάλυση, την εκφραστική κίνηση, τον διαλογισμό και την σαμάνικη σοφία, δοσμένο μέσα από την Ανιδιοτελή Αγάπη και την καθοδήγηση της Πηγής της Ζωής.

Γιατί δεν αρκούν οι θετικές δηλώσεις;

Γιατί οι δημιουργικοί οραματισμοί δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν την πραγματικότητα μας;
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα ποτήρι που έχει υπολείμματα νερού, φερμένου από βάλτο, και εμείς συμπληρώνουμε και το γεμίζουμε με φρέσκο γάργαρο νερό πηγής.
Το σύνολο του νερού θα είναι καθαρό η μολυσμένο;
Κατανοούμε ότι για να απολαύσουμε πραγματικά το ζωογόνο ύδωρ της Ζωής, χρειάζεται να αδειάσουμε προηγουμένως το σκεύος μας από κάθε υπόλειμμα;

Η ίδια διαδικασία συμβαίνει στη ζωή μας.

Τα υπολείμματα μέσα μας είναι τα πάσης φύσεως τραύματα που έχουμε βιώσει, και έχουν αποτυπωθεί στο σώμα, στον συναισθηματικό κόσμο και το αιθερικό μας πεδίο.
Αν δεν εκφραστούν ώστε να ελευθερωθούν, και τα αποτύπωματα τους να σβήσουν, τότε καταπιέζονται βαθειά μέσα μας, ενεργοποιούνται εν αγνοία μας και καθορίζουν την πραγματικότητα μας.

Οι θετικοί οραματισμοί και οι δηλώσεις είναι εξαιρετικά εργαλεία έχουν αποτέλεσμα, και είναι εύκολα στην χρήση τους, γι’ αυτό και τόσο δημοφιλή!
Έπονται όμως της δικής μου βούλησης να διαπεράσω και να αποχαιρετήσω τον πόνο.
Η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα τους είναι περιορισμένη, εάν δεν έχει προηγηθεί αυτογνωσία και ίαση τραυματικών εμπειριών. Αν η σειρά αντιστραφεί, η έκβαση θα είναι απογοητευτική.

Το κίνημα της θετικής σκέψης ξεκίνησε γύρω στο 1960, που αλλού, στην Αμερική, είναι υπεύθυνο για πολλά δεινά, και δημιούργησε στρατιές σχολών “αυτοβελτίωσης”, βασισμένων στη λατρεία της επιτυχίας, στην προσήλωση στην ευτυχία, και την άρνηση μιας πολύ ανθρώπινης πλευράς, του πόνου.
Έδινε βάρος στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι.
Εμείς οι άνθρωποι, έχουμε δαιμονοποιήσει τον πόνο, έχουμε μεγενθύνει τον φόβο μας γι αυτόν και τον αποφεύγουμε με κάθε αντίτιμο.
Το να περάσουμε όμως μέσα από τον πόνο είναι αυτό που θα αλλάξει τη ζωή μας επί της ουσίας.

Αυτή είναι η υπέρβαση.

Υπερβαίνω τον πόνο, αλλιώς, αποφεύγοντας τον, τον καθιστώ τελικά παντοδύναμο.
Σας ενδιαφέρει το φαίνομαι ή το είμαι;

Εργαστήριο Αφύπνισης του Υψηλού ανθρώπινου δυναμικού Φωτίζοντας το τραύμα.

Μέσα από την Ανιδιοτελή Αγάπη και την καθοδήγηση της Πηγής της Ζωής, σας περιμένω να γεμίσουμε με γάργαρο νερό τα σκεύη μας.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τραύματα; Είναι το τραύμα ένας κοινός ανθρώπινος τόπος;

Ας δούμε μαζί αυτή την υπόθεση εργασίας.

Ας υποθέσουμε ότι εσείς μέχρι σήμερα, έχετε περάσει τη ζωή σας σαν αγωγοί της Αγάπης της Δημιουργίας, χωρίς να έχετε βιώσει συγκρούσεις, απέχθειες και άλλα σκοτεινά συναισθήματα και δεν τα έχετε δημιουργήσει και για κανέναν γύρω σας.
Ας υποθέσουμε ότι γονείς σας ήταν άνθρωποι που τους συνέδεε μια υγιής αγάπη με την έννοια που έχει δοθεί από την Πηγή της ζωής, και αυτή την αγάπη την μοιράστηκαν και την πολύ σημαντική στιγμή της σύλληψης σας, ότι αυτή η αγνή αγάπη δηλαδή ένωσε το ωάριο και το σπερματοζωάριο, και δημιούργησε εσάς.

Ας υποθέσουμε ότι και οι γονείς των γονιών σας είχαν την ίδια ευλογία να γνωρίζουν, να βιώνουν και να μεταδίδουν την αληθινή έννοια της αγάπης και ας υποθέσουμε ότι όλη η σειρά προγόνων πίσω από τους δύο γονείς σας είχαν την ίδια ακριβώς ευλογία.
Δεν μετέφεραν δηλαδή κανένα τραύμα καθώς ήταν το ζωντανό παράδειγμα της αγάπης πάνω στη γη.

Αν ανήκετε σε αυτήν την υπέροχη σπάνια κατηγορία ανθρώπων, είναι σίγουρο, ότι ένα κείμενο που μιλά για τα τραύματα δεν σας αφορά και έτσι δεν θα διαβάζατε τώρα αυτές τις γραμμές.

Καθώς οι άνθρωποι απέχουμε μέχρι ώρας από την έκφραση της αγάπης που υπάρχει μέσα μας – είναι στη φύση μας-, χρειάζεται να την ξανά μάθουμε, να την εν θυμηθούμε, να την ανακαλύψουμε.
Οι γονείς μας ήταν κι αυτοί ατελείς άνθρωποι όπως και οι πρόγονοι μας,όλοι στην διαδικασία της εξέλιξης, έτσι χωρίς συνειδητά να το επιλέξουν, μεγάλωσαν αντιγράφοντας τα τραύματα που είχαν δημιουργηθεί από τους δικούς τους προγόνους.
Όταν την παίρνουμε σαν δεδομένη αυτή η αλυσίδα αναπαραγωγής πόνου μοιάζει να είναι η κληρονομιά μας ,η ταυτότητα μας και τελικά γίνεται η ίδια μας η Μοίρα.

Η ελεύθερη βούληση είναι αυτή που μας οδηγεί στην δημιουργία της ζωής μας.

Η αναγνώριση και η απελευθέρωση των τραυμάτων είναι όφελος για μας, τους απογόνους μας και ολόκληρο το ανθρώπινο γένος
Το να υπάρχει τραυματική εμπειρία μοιάζει άπρεπο, φέρνει ντροπή, ενοχή, μας καθιστά αδύναμους και έτσι δέσμιους για πάντα ενός εσωτερικού βωβού πόνου.
Ο φόβος μας να το παραδεχτούμε και να το απελευθερώσουμε, γίνεται πιο δυνατός από την επιθυμία μας για ζωή.
Μέχρι να επιλέξουμε ότι μπορούμε να εν θυμηθούμε, ότι μπορούμε να ανθίσουμε ξανά μέσα στην αγάπη.

Σας περιμένω γεμάτη έμπνευση και χαρά να φωτίσουμε τις σκοτεινές μας πλευρές με τρόπο ασφαλή,έτσι ώστε να μην μας φοβίζουν πια!

 

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Εισηγήτρια: Σοφία Φώσκολου

 


 

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

 

Τόπος Διεξαγωγής:
Moksha Yoga Center
Μιλτιάδου 14-16,
Μοναστηράκι

 

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Σοφία Φώσκολου | [email protected]

 


 

Ακολουθούν οι εμπειρίες ανθρώπων που συμμετείχαν σε προηγούμενα εργαστήρια μας:

….” Η Σοφία, γνωρίζει σε βάθος αναρίθμητα θεραπευτικά εργαλεία, τα χειρίζεται με επιδεξιότητα, ευκολία, αμεσότητα και συγχρόνως γνωρίζει ποιο από αυτά είναι το πλέον κατάλληλο για τη συγκεκριμένη στιγμή……” Βασούλα Β

“Ηταν ένα σεμινάριο γνώσης πολλαπλής για τη ζωή, το σύμπαν και τον εαυτό μου.
Έμαθα και κατανόησα έννοιες από την αγαπημένη μου δασκάλα.
Οι ασκήσεις που κάναμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν διαφωτιστικές και μαγικές με ένα τέτοιο τρόπο που συνειδητοποίησα πράγματα και καταστάσεις για τον εαυτό μου που δεν είχα συνειδητοποιήσει πριν.
Ιδίως η άσκηση με τους προγόνους ήταν αυτή που με εξέπληξε περισσότερο και με διαφώτισε.
Ευχαριστώ σε Σοφία.” Μαυρετα A.

 

Newsletter εγγραφή

 


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
8 Φεβρουαρίου
Τέλος:
9 Φεβρουαρίου
Κατηγορίες Εκδήλωσης:
,
Ετικέτες Εκδήλωσης:
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/522581275012068/

Χώρος Διεξαγωγής

Moksha Yoga Center
Μιλτιάδου 14-16
Αθήνα, Αττική 10554 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Send this to a friend